به گزارش باشگاه خبرنگاران، اگر گوگل به برنامهای که در گذشته اجرا میکرد، پایبند باشد، اولین نمایش سیستم عامل بروزرسانی شده "اندروید Q" باید تقریباً اواسط ماه مارس انجام شود. برخی منابع با نام اندروید ۱۰ از این سیسیتم عامل صحبت کردهاند.
گوگل در نهایت قابلیتی که بیشترین درخواست را از سوی کاربران داشت، به نسل بعدی سیستم عامل خود اضافه کرده است. این قابلیت، Dark Mode نام دارد که با آن میتوان محیط سیستم عامل را تاریک کرد. برای فعالسازی این قابلیت تنها کافیست به بخش تنظیمات صفحه نمایش (Display settings) رفته و با انتخاب گزینه "Set Dark Mode" محیط سیستم عامل خود را تاریک کنید.
به محض اینکه کاربر این قابلیت را فعال کند، تمام بخشهای سفیدرنگ محیط دستگاه از پنل اعلانها گرفته تا لانچر، همگی به خاکستری تغییر میکنند. برای اینکه گوگل مطمئن شود این قابلیت با تمام محیط دستگاه سازگار است، کدهایی برای سازگاری تمام نرمافزارها حتی آنهایی که به طور بومی از این قابلیت پشتیبانی نمیکنند، درون سیستم عامل خود قرار داده است. در نتیجه با اعمال این قابلیت در سیستم عامل، گوشیهای هوشمند با صفحه نمایش OLED شاهد بهبود عمر باتری خواهند بود زیرا Dark Mode به صفحه نمایش این اجازه را میدهد که از انرژی کمتری استفاده کند.
همراه این تغییر ظاهری، اندروید Q تمرکز زیادی نیز روی امنیت دستگاه دارد. به طور دقیقتر باید بگوییم که در قسمت مجوز برای نرمافزارها کاملا تجدیدنظر شده است. از بخش تنظیمات نرمافزار، کاربر میتواند به راحتی به مجوز هر نرمافزار به طور جداگانه نگاه کند. اگر برنامهای در حال استفاده از موقعیت مکانی دستگاه باشد، هنگامی که کاربر تب اعلانها را به پایین میکشد، یک آیکون لوکیشن میبیند. با ضربه زدن روی این آیکون تمام نرمافزارهایی که در آن لحظه در حال استفاده از این اطلاعات هستند نمایش داده میشوند.
همچنین در تنظیمات نرمافزار گزینههای دسترسی جدیدی وجود دارند. این دو گزینه "Time to take action" و "Time to read" نام دارند. در گذشته تنها میتوانستیم به طور کلی زمان نمایش پیامها را تنظیم کنیم اما با این تنظیمات جدید میتوانیم به طور جداگانه برای پیامهای معمولی و پیامهایی که به ما انجام کاری را گوشزد میکنند، زمان مشخص کنیم.
هنگامی که به بخش گزینههای برنامه نویس (Developer Options) میرویم، تنظیماتی شبیه Desktop Mode در آن وجود دارد. متاسفانه نمیتوان این قابلیت را در گوگل پیکسل ۳ XL فعال کرد.
در ضمن گوگل پشتیبانی از Freeform Windows را به سیستم عامل خود بازگردانده است. این قابلیت به کاربر اجازه میدهد با فشار دادن آیکون نرمافزار در بخش برنامهها اخیر، چندین پنجره باز کند. در ضمن یک برنامه برای ثبت ویدئو داخلی از محیط دستگاه و یک پکیج بروزرسانی بازی به این نسخه اندروید اضافه شده است. قابلیت دوم به کاربر اجازه میدهد که درایور گرافیک برای بازی را خودش انتخاب کند.
برای کامل کردن قابلیتهای جدید اندروید Q، گوگل یک گزینه به نام سنسور خاموش (Sensor Off) که دقیقاً همان کاری را میکند که از اسمش مشخص است و دو مدل مختلف قفل صفحه نمایش را به این سیستم عامل اضافه کرده است. اولین مدل قفل صفحه "SmartLock only extends unlock" نام دارد که زمانی که گوشی شما به یک دستگاه قابل اعتماد مانند هدست بلوتوثی متصل است مدت زمان بیشتری صفحه را باز نگه میدارد. دومی "Lock screen when trust is lost" نام دارد که به محض قطع شدن اتصال دستگاه قابل اعتماد صفحه نمایش را قفل میکند.
- 20
- 4