علیاصغر زارعی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به افزایش ضور رباتها در شبکههای اجتماعی اظهار کرد: ممکن است شما در صفحات اینستاگرام یا کانالهای تلگرام، تبلیغ انواع رباتها را دیده باشید. خیلی از کاربران علاقه زیادی به استفاده از انواع رباتها دارند، بدون اطلاع از عواقب استفاده از این رباتها، باعث آلوده شدن دستگاه یا تلفن هوشمند خودشان میشوند.
وی ادامه داد: برای مثال، تبلیغ رباتهایی مثل نذرییاب، دوستیاب، فالوئریاب و حتی اخیرا در بعضی از کانالها رباتهایی با نام صیغهیاب تبلیغ میشوند که شاید بعضی از کاربران بخواهند از روی کنجکاوی آنها را امتحان کنند. این رباتها اصلا هیچ کاربرد مفیدی ندارند و در اصل ترفندی هستند برای به دست آوردن اطلاعات شخصی شما.
این کارشناس فناوری و اطلاعات با اشاره به اجبار به پرداخت مبلغ هنگام استفاده از رباتها اظهار کرد: کاربر برای اینکه بتواند از این رباتها استفاده کند، باید یک مبلغ ناچیزی را پرداخت کند، شاید این مبلغ خیلی کم باشد و برای شما اصلا اهمیتی نداشته باشد، اما وقتی پرداخت میکنید اطلاعات بانکی شما را سرقت میکنند و میتوانند از حسابتان به راحتی برداشت کنند.
زارعی با اشاره به به مشکلات استفاده از این رباتها افزود: حتی ممکن است با استفاده از همین رباتها، شما را عضو سرویس ارزش افزوده کنند که ماهیانه یا روزانه مبلغی اضافی روی قبض تلفن شما ثبت میشود یا از اعتبار سیمکارتتان کم میشود.
وی ادامه داد: حتی در خیلی از موارد با استفاده از همین رباتها که بهتر است بگوییم جاسوسافزارها، اطلاعات جمعآوریشده از کاربران را به شرکتهای تبلیغاتی میفروشند و شما میبینید که بدون اینکه شماره تلفن تان را به کسی داده باشید دائما برای تبلیغات تماس میگیرند یا پیامک میفرستند، که بیشتر جنبه مزاحمت دارند.
کارشناس ارشد مدیریت سیستمهای اطلاعاتی در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به موارد ذکرشده، توصیه میشود کاربران فریب اینگونه رباتها را نخورند، زیرا علاوه بر اینکه استفاده از آنها میتواند ضرر مالی داشته باشد، ممکن است آدرس و اطلاعات شخصی شما را برای انجام تبلیغاتشان در اختیار شرکتهای تجاری قرار دهند.
- 15
- 2