اندروید استودیو ۴ در فاصله ی سه ماه بعد از انتشار نسخه ی ۳/۶ منتشر شده است که قابلیت هایی جدید بهمراه دارد و بعضی از باگ ها را برطرف می کند.
گوگل (Google) در ماه فوریه ی گذشته نسخه ی ۳/۶ ابزار اندروید استودیو را منتشر کرد، این نسخه شامل قابلیت های اضافی پرکاربرد بود و بعضی باگ های ابزار را رفع می کرد. حال سه ماه بعد گوگل تصمیم گرفته است نسخه ی جدید آن را در دسترس قرار دهد. بدین ترتیب اهالی مانتین ویو از انتشار نسخه ی پایدار اندروید استودیو ۴ خبر می دهند. در اندروید استودیو ۴ تنوع قابلیت ها به بیشترین حد خود میرسد، این نسخه از اندروید استودیو همینطور شماری از باگ های پیشین را که روی تجربه ی کاربری اثر منفی می گذاشتند، رفع می کند.
اولین قابلیتی که در اندروید استودیو ۴ حضور دارد، ویرایشگر حرکت (Motion Editor) نامیده می شود. به مدت تقریباً دو سال است که اندروید ایکس (AndroidX) زیرشاخه ای در بخش ConstraintLayout با اسم MotionLayout دارد. هدف اصلی MotionLayout این است که به شما کمک کند بتوانید در بین حالت های مختلف طرح، به شکلی ساده تر انیمیشن سازی کنید. مشکل اصلی MotionLayout این بود که مجبور بودید خودتان روند متحرک سازی را در XML انجام دهید. در نسخه ی ۴، اندروید استودیو میزبان رابطی با اسم Motion Editor شده است که به شما امکان می دهد به شکلی بصری انیمیشن ها را در MotionLayout بسازید و ویرایش کنید. تمامی تغییراتی که حاصل می کنید درنهایت در فایل XML ظاهر میشوند، بااین وجود به لطف انتشار اندروید استودیو ۴، دیگر مجبور نیستید روند انیمیشن سازی را خودتان در XML انجام دهید و کد مربوطه را بنویسید.
یکی از کاربردی ترین قابلیت های اندروید استودیو که این ابزار مدت ها است از آن استفاده می کند، Layout Inspector به حساب می آید. Layout Inspector در اپلیکیشن های قابل اشکال زدایی به شما امکان می دهد ببینید اپلیکیشن تان روی صفحه چه ظاهری پیدا می کند. به لطف ابزار موردبحث همینطور میتوانید قابلیت های متنوع هر اپلیکیشن را به صورت همزمان روی صفحه ببینید. در اندروید استودیو ۴ شاهد نسخه ی جدید این ابزار هستیم که بهبودهایی خاص بخود دیده است تا مزیت هایی بیشتر به کاربران ارائه دهد.
در Layout Inspector میتوانید اجزای مختلف اپلیکیشن را در قالب نموداری شبیه به نمودار درختی ببینید، بااین وجود به لطف اندروید استودیو ۴، ابزار موردبحث میزبان بعضی قابلیت های اضافی نظیر تازه سازی (رفرش) محتوا بصورت آنی شده است. درصورتی که از اندروید استودیو ۴ برای دستگاه های مبتنی بر اندروید ۱۰ (و نسخه های بعد) استفاده کنید به قابلیت های بیشتری نیز دسترسی پیدا خواهید کرد. در این شرایط ابزار Layout Inspector میتواند نمودارها را با جزئیات بیشتر نسبت به قبل به نمایش بگذارد، این ابزار همینطور توانایی نمایش سه بعدی محتوای روی صفحه را پیدا می کند.
به هنگام طراحی اپلیکیشن ها چالش هایی متعدد پیش روی توسعه دهندگان قرار می گیرد، ولی یکی از سخت ترین چالش ها را می توانیم ساخت طرح بندی ها به حساب بیاوریم. کاربر میتواند در اندروید استودیو ازطریق ابزار پیش نمایش داخلی، طرح بندی مدنظرش را بسازد، اما نتیجه ی نهایی به شکلی نه چندان جالب روی گوشی و تبلت به نمایش درمی آید.
در نظر داشته باشید که ازطریق همان ابزار پیش نمایش می توان بین اندازه ها و وضوح های مختلف صفحه نمایش جابه جا شد، اما روند انجام این کار بسیار سخت و طاقت فرسا خواهد بود. اگر سابقه ی ساخت اپلیکیشن دارید و از این مشکل رنج برده اید، بهتر است نیم نگاهی به اندروید استودیو ۴ داشته باشید. اندروید استودیو ۴ میزبان ابزار Layout Validation شده است که به شما امکان می دهد در آن واحد بفهمید طرح شما روی نمایشگرهای متنوع با اندازه و وضوح مختلف چه ظاهری پیدا می کند و چطور به نمایش درمی آید.
یکی دیگر از مراحل آزاردهنده ی توسعه ی اپلیکیشن های اندرویدی به تلاش برای استفاده از ویژگی های جاوا ۸ (Java 8) مربوط می شود. امکان دارد کدی را پیدا کرده باشید که توانایی پیاده سازی ابزار استریم (Stream) را دارد یا اینکه بخواهید از تابع لامبدا (Lambda) بهره بگیرید. حتی امکان دارد به API جاوا ۸ خاصی نیاز داشته باشید که روی پروژه ی شما کار نکند. از مدتها پیش تا به حال پلاگین Android Gradle توانسته است شماری از قابلیت های جاوا ۸ را به APIهای قدیمی اضافه کند، بااین وجود از اندروید استودیو ۴ به بعد تمامی قابلیت های جاوا ۸ تحت پشتیبانی قرار می گیرند.
- 16
- 4