جمعه ۲۹ تیر ۱۴۰۳
۲۰:۰۵ - ۱۸ مرداد ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۵۰۱۰۴۲
اپلیکیشن ها و شبکه های اجتماعی

نسخه جدید لیبره آفیس (LibreOffice) منتشر شد/ هماهنگی بیشتر با فایل‌های آفیس به‌صورت رایگان

نسخه جدید LibreOffice,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,شبکه های اجتماعی و اپلیکیشن ها
نسخه جدید LibreOffice با هماهنگی بیشتر با فایل‌های آفیس به‌صورت رایگان منتشر شد.

مجموعه نرم‌افزار LibreOffice یکی از بهترین جایگزین های مایکروسافت آفیس برای کامپیوترهای شخصی است که قابلیت های متنوع را به رایگان دراختیار کاربران قرار می دهد.

کاربران دنیای فن آوری برای کار با فایل های اسنادی مانند متن و صفحات گسترده و ارائه ها، گزینه های متعددی در پیشرو دارند. آنها میتوانند از ابزارهای آنلاینی همچون گوگل داکس استفاده کنند یا با پرداخت هزینه، سرویس های محلی و تحت کلاد مایکروسافت آفیس را بکار بگیرند. از گزینه های دیگر میتوان به بهترین مجموعه ی آفیس متن باز یعنی لیبره آفیس (LibreOffice) اشاره نمود که اکنون نسخه ی ۷.۰ آن منتشر شده است. نکته ی مهم برای کاربران مجموعه های آفیس این که مایکروسافت هم به صورت جدی تصمیم دارد تا خدمات خود را در آینده تنها در سرویس های ابری ارائه کند. درنتیجه کاربرانی که به دنبال نسخه های محلی و قابل نصب در کامپیوترهای شخصی هستند، احتمالا راهی به جز استفاده از گزینه های متن باز نخواهند داشت.

لیبره آفیس برخلاف مایکروسافت (Microsoft) آفیس یا سرویس های ابری گوگل، نیازی به اینترنت ندارد و تمامی خدمات در کامپیوتر خود کاربر ارائه می شود. ازآنجاکه مایکروسافت در آفیس ۲۰۱۹ به روشنی تصمیم خود مبنی بر مهاجرت کامل به فضای ابری را اعلام‌کرد، شاید لیبره آفیس برای کاربران علاقمند به تجربه های سنتی انتخابی بهتر باشد. فراموش نکنید که ردموندی ها احتمالا خدمات رایگان خود را هم به مرور حذف می کنند و دراین میان گزینه ای همچون لیبره آفیس که هیچ هزینه ای از کاربر دریافت نمی کند، انتخابی عالی خواهد بود.

نسخه ی جدید لیبره آفیس با قابلیت های متنوع عرضه می شود که از مهم ترین آنها میتوان به هماهنگی بهتر با فایل های مایکروسافت آفیس اشاره کرد. درنتیجه کاربرانی که از مدتها پیش به محصول ردموندی ها و فرمت های آن عادت کرده اند، اینک امکان تولید و ویرایش فایل ها را در لیبره آفیس هم دارند. از فایل های جدیدی که به فهرست پشتیبانی LibreOffice 7.0 اضافه شده است، میتوان به DOCX و XLSX و PPTX اشاره کرد. فایل های Docx که با لیبره آفیس جدید ذخیره می شوند ، فرمت بومی مایکروسافت ۲۰۱۳/۲۰۱۶/۲۰۱۹ دارند و دیگر خبری از فرمت ۲۰۰۷ با هماهنگی نسبی نیست. درنتیجه امکان تفسیر و ارتباط بین فایل ها در نسخه های گوناگون مایکروسافت آفیس هم در سطح بهتری برای کاربران نرم افزار متن باز فراهم می شود.

فرمت صفحات گسترده در لیبره آفیس جدید بهبودهای قابل توجهی پیدا کرده است. فرمت XLSX اکنون نام صفحات با طول بیشتر از ۳۱ کاراکتر را هم پشتیبانی می کند. همچنین درحالت خروجی گرفتن از فایل های XLSX، گزینه های انتخابی مشابه با مایکروسافت اکسل دراختیار کاربر قرار می گیرد. باگ قدیمی موسوم به XLSS که بازکردن فایل های XLSX شامل تصویر را در لیبره آفیس را با اختلال روبرو میکرد، بالاخره در نسخه ی جدید برطرف شد. در فرمت PPTX نیز شاهد بهبود فیلترهای import/export در LibreOffice 7.0 هستیم.

از قابلیت های جدید دیگر در لیبره آفیس می توان به موارد زیر اشاره کرد:

پشتیبانی از فرمت ۲۰۱۹ فایل های ODF 1.3 (مخفف Open Document Format). فرمت ODF یک فرمت بومی مخصوص لیبره آفیس است که از قابلیت های مهم آن در نسخه ی ۱/۳ میتوان به پشتیبانی از امضای دیجیتال در اسناد و همچنین رمزگذاری XML مبتنی بر OpenPGP در آنها اشاره کرد. فرمت جدید همچنین بهبودهایی ازلحاظ ردگیری تغییرات فایل دارد و در بخش صفحات، متن، اعداد و نمودارهای آن هم بهینه سازی هایی دیده می شود.

نسخه جدید LibreOffice,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,شبکه های اجتماعی و اپلیکیشن ها

بهینه سازی موتور گرافیکی Skia و شتاب دهنده ی پردازنده ی گرافیکی Vulkan. موتور Skia یک کتابخانه ی گرافیک دوبعدی متن باز است که برای رسم سریع متن، اشکال و تصاویر استفاده می شود. Vulkan نیز یک رابط برنامه نویسی گرافیک و پردازش AMD است که بازدهی بالایی دارد و دسترسی چند پلتفرمی به پردازنده ی گرافیکی را ممکن می کند.

اکثر ارتقاء های دیگر لیبره آفیس در نسخه ی جدید مجموعه، در نرم افزار پردازش متن آن یعنی Writer دیده می شود. در ادامه به بعضی از قابلیت های جدید نرم‌افزار ذکر شده اشاره می کنیم:

منوی ناوبری آسان تر با دکمه های هماهنگ با موضوع ویرایش

پشتیبانی از متن نیمه شفاف

نمایش نشان ها در داخل سند و درکنار متن

عددگذاری با فاصله ی دقیق در فهرست ها برای نمایش بهتر

مدیریت بهتر علامت هایی همچون نقل قول و آپاستروف

لیبره آفیس جدید اکنون برای همه ی پلتفرم های اصلی دسکتاپ در دسترس قرار دارد. کاربران ویندوز، مک، لینوکس و کروم میتوانند این نرم افزار متن باز و رایگان را دانلود کرده و بعنوان جایگزین نرم افزارهای مرسوم ویرایش اسناد، استفاده کنند. همچنین نسخه ی تحت کلاد نرم افزارها نیز به اسم LibreOffice Online دردسترس قرار دارد. Collabora که سرورهای لیبره آفیس را برای شرکت های خدمات ابری ارائه می کند، از LibreOffice در توزیع های متعدد لینوکس همچون دبیان، اوبونتو، سنت او اس، openUSES و همچنین پلتفرم داکر پشتیبانی می کند.

پروژه ی لیبره آفیس کاملاً متن باز است. البته سهم عمده ای از کدهای پروژه را توسعه دهنده های سازمانی Collabora و Red Hat وCIB ارائه می کنند، ولی توسعه دهنده های مستقل و منفرد هم توسعه ی ۲۶ درصد از کد اصلی را برعهده گرفته اند. LibreOffice 7.0 نسخه ی اولیه و آزمایشی نرم‌افزار به حساب می آید، این نسخه در حالت بتا ارائه می شود و کاربران ابتدایی برای بررسی قابلیت های جدید آن را دریافت می کنند. کاربران عادی میتوانند نسخه ی پایدار اصلی ۶.۴.۵ را استفاده کنند.

لیبره آفیس در نسخه های سازمانی هم ارائه می شود و سازمان پشتیبان نرم‌افزار Document Foundation به شرکت ها پیشنهاد می کند که نسخه های سازمانی را از شرکای توزیع نرم افزار دریافت کنند. نسخه های سازمانی با پشتیبانی طولانی مدت و مشاوره و قابلیت های اختصاصی جدید همراه هستند.

  • 18
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش