کوالکام مدل بی سیم گجت واقعیت افزوده ی Qualcomm Smart Viewer را رونمایی کرد. Smart Viewer نوعی طراحی مرجع است که تولیدکنندگان میتوانند از آن برای تولید هدست واقعیت افزوده استفاده کنند. براساس گزارش ورج، عینک هوشمند بی سیم کوالکام طراحی مدرن تری نسبت به مدل اول دارد و از پردازنده ای پرقدرت تر بهمراه سیستم تترینگ با وای فای (Wi-Fi) 6 یا ۶E و بلوتوث به جای کابل USB- C استفاده می کند.
تغییرات جدید عینک Smart Viewer کوالکام باعث شده این گجت واقعیت افزوده شارژدهی بسیار کوتاهی داشته باشد. البته کوالکام می گوید مدل های واقعی این عینک ممکن است به شکل متفاوت تولید شوند. ظاهراً مدل جدید Smart Viewer توسط Goertek تولید شده و اکنون در دسترس شماری از شرکای تجاری کوالکام قرار دارد. در ماه های آینده تعداد بیشتری از شرکای کوالکام به این عینک هوشمند دسترسی پیدا می کنند.
عینک Smart Viewer همچون مدل قبل به گوشی هوشمند یا کامپیوتر وصل می شود و تجربه ی واقعیت ترکیبی با پشتیبانی از قابلیت پایش حرکات سر و دست ارائه می دهد. این عینک مجهز به دوربین است و محتوای بصری را روی نمایشگرهای میکرو OLED خود نمایش می دهد. نمایشگر مدل جدید همچون مدل قبل دارای وضوح ۱٬۹۲۰ در ۱٬۰۸۰ پیکسل و نرخ نوسازی ۹۰ هرتز است، اما میدان دید آن از ۴۵ درجه به ۴۰ درجه کاهش پیدا کرده است.
میدان دید عینک هوشمند کوالکام بسیار کمتر از هدست (Headset) Magic Leap 2 است که میدان دیدی نزدیک به ۷۰ درجه ارائه می دهد. Smart Viewer بی سیم فرم فکتور کوچک تری نسبت به مدل سیمی و اکثر رقبای دیگر دارد. درحالی که مدل سیمی از قابی با ضخامت ۲۵ میلی متر استفاده می کرد ، مدل جدید قابی با ضخامت ۱۵٫۶ میلی متر دارد. عینک های واقعیت افزوده غالباً مزین به ظاهری مثل چشم حشرات هستند، اما Smart Viewer کوالکام طراحی ای مشابه عینک های عادی دارد.
کوالکام می گوید در طراحی عینک جدیدش از قطعات نوری بدون فرم استفاده کرده است و به هنگام استفاده از این نوع قطعات دستیابی به میدان دید بیشتر، بسیار دشوار است.
با وزن ۱۱۵ گرمی، عینک واقعیت افزوده ی کوالکام اندکی سنگین تر از عینک ۱۰۶ گرمی Nreal Light و سبک تر از هدست واقعیت ترکیبی مورد انتظار اپل است. شایعه ها می گویند وزن هدست اپل به ۱۵۰ گرم می رسد. Smart Viewer درمقایسه با هدست های واقعیت مجازی امروزی مثل هدست ۵۰۳ گرمی Meta Quest 2 احساس راحتی بیشتری به کاربر می دهد.
عینک واقعیت افزوده ی جدید کوالکام مجهز به پردازنده ی Snapdragon XR2 است (مدل قبلی از پردازنده ی XR1 استفاده میکرد). کوالکام می گوید پردازنده ی جدید XR2 دارای قدرت بیشتری برای انجام پردازش های مرتبط به بینایی کامپیوتری و موارد مشابه است.
بین عینک و دستگاه منبع (گوشی یا کامپیوتر) تأخیر سه میلی ثانیه ای وجود خواهد داشت، البته به شرطی که دستگاه منبع از پلتفرم FastConnect 6900 استفاده کند. این تراشه در بسياري از دستگاه ها وجود ندارد. مدیر واحد واقعیت مجازی و واقعیت افزوده در کوالکام می گوید تأخیر واقعی MTP این عینک جدید زیر ۲۰ میلی ثانیه است و تجربه ی واقعیت ترکیبی مناسبی ارائه می دهد.
کوالکام سالها است به تولید هدست بی سیم فکر می کند، بااین حال Smart Viewer همچنان نشانگر یکی از چالش های مهم در حوزه ی واقعیت افزوده است: تولید عینک هایی قدرتمند که شارژشان در زمانی سریع تمام نشود.
مدیر بخش VR و AR کوالکام می گوید تجربه های سنگین مجازی امکان دارد باتری ۶۵۰ میلی آمپرساعتی Smart Viewer را در تنها ۳۰ دقیقه خالی کنند، اما لایه های ساده ی مجازی که نیاز به قدرت پردازشی کمتر دارند مصرف انرژی عینک را کمتر می کنند. کاربر در صورت تمایل می تواند ازطریق کابل عینک را به یک باتری متصل کند. به گفته ی کوالکام، تولیدکنندگان میتوانند در محصولاتی که برپایه ی Smart Viewer می سازند عمر باتری را در اولویت قرار دهند.
- 18
- 6