دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۶:۱۸ - ۰۵ تير ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۴۰۵۷۷
گجت ها و ابزارهای هوشمند

ربات‌ها راننده بهتری هستند یا انسان‌ها؟!

خودروهای خودران,ربات
۳۶۳ مورد تصادف خودروهای خودران شرکت‌های "تسلا" و "هوندا" نشان می‌دهد که چرا خودروهای خودران ممکن است حتی چند دهه از ایمنی کامل به دور باشند، اما این در حالی است که در مدت مشابه، شاهد بیش از ۴۰ هزار تصادف بوده‌ایم که رانندگان انسانی در آنها مقصر بوده‌اند.

به گزارش ایسنا، گزارش‌ها حاکی از آن است که خودروهای خودران شرکت‌های "تسلا" و "هوندا" در طول یک سال، ۳۶۳ تصادف داشته‌اند. این در حالی است که به ما وعده داده شده بود که در آینده‌ای بسیار نزدیک، خودروهای خودران نیازهای ما را برآورده خواهند کرد و حتی مالکیت وسیله نقلیه دیگر غیرضروری خواهد شد و ربات‌ها به سرعت و به شکل کارآمد، سفارش‌های ما را تحویل می‌دهند و ما در حالی که در خودروی خودران خود هستیم، می‌توانیم چند ساعت بیشتر کار یا استراحت کنیم.

البته حداقل در برخی از این موارد، پیشرفت‌هایی حاصل شده است. پردیس‌های دانشگاهی و شهرهای سراسر آمریکای شمالی در واقع شاهد حضور رو به رشد ربات‌های کوچک تحویل دهنده غذا هستند و به همین ترتیب، اخیراً مشارکت‌های جدیدی برای توسعه و آزمایش ایمنی کامیون‌های خودران اعلام شده است. همچنین خودروهای نیمه‌خودران در بسیاری از شهرهای جهان در حال تردد هستند.

اما از سوی دیگر، گذار به سمت خودروهای کاملا خودران متوقف شده است، چرا که در سال ۲۰۲۱، کارشناسان برتر این صنعت اعلام کردند که توسعه سیستم‌های رانندگی کاملا خودکار و ایمن، آن‌طور که پیش‌بینی می‌شد ساده نیست. در میان آنها، خود "ایلان ماسک" اعتراف کرد که توسعه فناوری مورد نیاز برای ارائه خودروهای کاملا خودران و ایمن، دشوارتر از آن چیزی است که فکر می‌کرده است.

تناقض خودکارسازی

چند روز پیش زمانی که "اداره ملی ایمنی ترافیک بزرگراه‌های ایالات متحده"(NHTSA) اعداد و ارقامی را منتشر کرد که نشان می‌داد خودروهای "تسلا" مسئول تقریباً ۷۰ درصد تصادفات مربوط به خودروهای به اصطلاح خودران سطح ۲ هستند، در پی آن اخبار بد بیشتری منتشر شد.

برخی از این خودروها اصطلاحا کاملاً خودران هستند و قادر به رانندگی بدون هیچ گونه دخالتی از جانب راننده هستند. به عنوان مثال، خودروی "ویمو وان"(Waymo One) در شهر فینیکس در ایالت آریزونا یک سرویس سواری است که در حال حاضر خودروهای خودران را در یک مسیر آزمایشی مستقر کرده است.

سیستم‌های خودران سطح ۲ مانند سیستم خودران شرکت تسلا موسوم به "اتوپایلت"، از رانندگان می‌خواهند که همیشه هوشیار و آماده باشند، حتی زمانی که سیستم به طور موقت کنترل فرمان و گاز را به دست می‌گیرد. در این سیستم‌ها به محض اینکه شرایط ترافیک یا جاده برای عملکرد سیستم کافی نباشد، کنترل به راننده باز می‌گردد تا کنترل دستی وسیله نقلیه را در اختیار بگیرد.

مهندسی عوامل انسانی یک زمینه تحقیقاتی بین رشته‌ای است که به بررسی نحوه تعامل انسان با فناوری خودرو می‌پردازد. محققان این حوزه سال‌ها بر خطرات ایمنی رانندگی خودکار تاکید کرده‌اند، به‌ویژه زمانی که سیستم از راننده می‌خواهد نقص‌های فناوری آن را جبران کند تا بتواند به شکل ایمن کار کند.

این موردی است که به عنوان "تناقض خودکارسازی" یا "پارادوکس اتوماسیون" شناخته می‌شود که در آن، هرچه وسیله نقلیه خودکارتر باشد، کارکرد صحیح با آن برای انسان دشوارتر است.

اعتماد بیش از حد به توانایی خودروی خودران

یکی از برجسته‌ترین خطرات کارکرد خودروهای خودران سطح ۲ زمانی است که رانندگان توانایی‌های سیستم خودران را به درستی نمی‌شناسند. این مسئله اغلب منجر به رفتارهای ناایمن مانند خواندن کتاب یا چرت زدن در حین حرکت خودرو می‌شود.

در سال ۲۰۲۱، گزارش‌های زیادی مبنی بر رفتارهای ناایمن و خطرناک پشت فرمان خودروهای سطح ۲ وجود داشت که "NHTSA" از سازندگان این خودروها خواست گزارش و بررسی تصادف‌هایی را که در این سیستم‌ها رخ داده بود، آغاز کنند.

گزارش‌های اولیه که در ژوئن ۲۰۲۲ منتشر شد، نشان داد که از سال ۲۰۲۱ تاکنون، خودروهای "تسلا" و "هوندا" به ترتیب در ۲۷۳ و ۹۰ تصادف گزارش شده دخیل بوده‌اند و بیشتر تصادفات در ایالت‌های تگزاس و کالیفرنیا رخ داده است.

در حالی که این داده‌ها تصویری ناگوار از ایمنی این سیستم‌ها ارائه می‌دهند، اما در مقایسه با بیش از ۴۰ هزار تصادف مرگبار گزارش شده که تنها در سال ۲۰۲۱ در ایالات متحده رخ داده است، رنگ می‌بازند.

به عنوان بخشی از گزارش "NHTSA"، برخی از محدودیت‌های روش‌شناختی این مطالعه برجسته شده است که حاکی از ناقص بودن برخی از داده‌های منبع و عدم در نظر گرفتن حجم کل خودروها یا مسافت طی شده توسط وسایل نقلیه است.

این گزارش به معنای پایان توسعه و استفاده از خودروهای خودران نیست، بلکه تاکید می‌کند که تا استقرار گسترده خودروهای خودران ایمن احتمالا سال‌ها و حتی دهه‌ها فاصله داریم.

  • 12
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش