پیشبینی میشد این اثر با قیمتی بین ۷ هزار تا ۱۰ هزار دلار به فروش برسد، اما این مقدار به رقم خیره کنندهی ۴۳۲ هزار دلار رسید که تعجب همگان را برانگیخت.
این نقاشی با استفاده از یک الگوریتم به نام «تولید کنندهی شبکههای متناقض» یا Generative Adversarial Networks که به اختصار GANs هم گفته میشود رسم شده که توسط گروهی در شهر پاریس مورد طراحی قرار گرفته است.
این گروه به الگوریتم یاد شده مجموعهای از دادهها شامل ۱۵،۰۰۰ پرتره که بین قرنهای چهاردهم و بیستم میلادی رسم شده بود را تزریق کردند. بخش تولید کنندهی این الگوریتم از این دادهها برای یادگیری و تولید نقاشی خودش استفاده کرد.
بخشی دیگر از این سیستم که وظیفهی تفکیک کردن را بر عهده داشت، باید تفاوتهای میان اثرهای هنری ساخت دست انسان و اثری که خودش ایجاد کرده بود را پیدا میکرد. این فرایند آنقدر ادامه مییافت تا اینکه این بخش قادر به تشخیص تفاوتی دیگر نباشد.
«پرترهی ادموند بلامی» یکی از یازده پرترهای بود که از یک فرد غیر واقعی توسط این هوش مصنوعی رسم شده است. گروه Obvious Art، طراح این هوش مصنوعی در تلاش هستند تا پرترههای دیگر را در وبسایت رسمی خود به قیمت ۱۰،۰۰۰ دلار به فروش برسانند. هرچند با توجه به حراجی شهر نیویورک شاید این گروه بخواهد راجع به قیمت این پرترهها تجدید نظر کند.
پیشرفت چشمگیر هوش مصنوعی در سالهای اخیر باعث شده تا سوالهایی اساسی در این باره پیش بیاید. اگر به این مبحث علاقمند هستید، راجع به آیندهی هوش مصنوعی و تهدیدهای آن بیشتر بخوانید.
- 9
- 3