دوشنبه ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۴
۱۱:۴۲ - ۰۲ بهمن ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۱۰۰۱۲۴
بازی ها

خودزنی به شیوه سامورایی

اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,بازی ,گوریلا گیمز

تابلوی تعطیلی، این‌بار سردر استودیوی «گوریلا کمبریج» آویزان شد.

 

ظاهرا سریال تعطیلی استودیوها و لغو بازی‌ها تمامی ندارد. پس از یونایتد فرانت، حالا نوبت به شعبه کمبریج استودیوی گوریلا گیمز رسیده است؛ استودیویی که سابقه درخشانی در تولید بازی‌های انحصاری داشت و روی کنسول‌های دستی این شرکت، عناوین باکیفیتی را ساخت.

 

این استودیو که قبلا به‌عنوان «شعبه کمبریج شرکت سرگرمی‌های سونی» (SCE Cambridge) شناخته می‌شد، به استودیوی گوریلا گیمز پیوست تا روی پروژه «کیلزون: مزدور» (Killzone:Mercenary) کار کند. از همان زمان، سونی آن‌ها را به‌عنوان بخشی از خانواده گوریلا گیمز نامگذاری کرد. متاسفانه حیات این استودیو بعد از تغییر نام، زیاد نبود و تنها دو پروژه توسط اعضای آن ساخته شد که علیرغم کیفیت بالا، نتوانست نظر مساعد سونی را جلب کند. به‌همین دلیل هم چند روز قبل، ژاپنی‌ها تصمیم گرفتند تا پرونده آن‌ها را برای همیشه ببندند تا شاید بتوانند روی پروژه‌های دیگر، تمرکز بهتری داشته باشند.

 

سامورایی‌ها تاکید دارند که اعضای استودیو را به‌حال خودشان رها نخواهند کرد و از آن‌ها در ساخت دیگر عناوین انحصاری شرکت، بهره خواهد برد. به این ترتیب، هرکدام از این نفرات، راهی منزل جدیدی می‌شوند اما آنچه واضح است، سونی یکی از بهترین سازنده‌های بازی‌های کنسول دستی خود را از دست داد. بسته شدن گوریلا کمبریج، فرصت خوبی را به ما داد تا شما را با بهترین عناوین ساخته شده توسط آن‌ها آشنا کنیم.

 

اسکلت جنگ‌جو

اعضای استودیو قبل از به شهرت رسیدن، دو بازی ساختند که آن‌چنان معروف نشد اما «مدیول» (Medievil) دروازه‌های موفقیت را به رویشان گشود. آن‌ها برای ساخت این عنوان، سوژه جالبی را انتخاب کردند: دنیل فورتسک که اسکلتی متحرک است، برای رهایی از نفرینی که به آن دچار شده، از حمله زاروک بدذات به امپراطوری گالومیر جلوگیری می‌کند. دنیل به‌عنوان قهرمان داستان، شخصیت جالبی داشت و برای رسیدن به هدفش، به همه دروغ می‌گفت. بازی به‌صورت هک و اسلش دنبال می‌شد و در زمان خودش، گیمرهای بسیاری را به‌سوی کنسول پلی‌استیشن کشاند. دنیل، می‌توانست با شمشیر یا تیر و کمان بجنگد یا در صورت نبود آن‌ها، از بازوی خود به‌عنوان اسلحه استفاده کند. روند گیم‌پلی به‌خاطر سرعت بالایش، هیجان زیادی را در مخاطب ایجاد کرده و او را به استفاده بیشتر از ابزار محیط ترغیب می‌کرد.

 

نسخه نخست از این فرنچایز، توانست نمرات خوبی را دریافت کند و سونی هم دو نسخه دیگر را برای پلتفرم‌های مختلفی عرضه کرد. هرچند آن‌ها به‌خوبی قسمت اول نبودند اما طرفداران زیادی را جذب کردند.

 

گونی‌های آوازه خوان

سونی در اواسط نسل هفتم با «بزرگ سیاره کوچک» (Little Big Planet) توانست تا یک عنوان اعتیادآور دیگر را هم به بازی‌های خود اضافه کند. هنر استودیویی مانند مدیا مولکول، سونی را مجاب کرد تا برای گیمرهای پی‌اس‌پی، نسخه‌ای مخصوص و انحصاری بسازد و در این راه، از گوریلا کمبریج خواست تا این وظیفه را به‌عهده بگیرد. اعضای استودیو با کمک سازندگان اصلی، کار دشواری را به‌سرانجام رساندند و درنهایت، نسخه انحصاری این کنسول به بازار آمد.

 

هرچند سخت‌افزار ضعیف پی‌اس‌پی، مانع می‌شد تا جلوه‌های بی‌نظیر گرافیکی را شاهد باشیم اما چنین موضوعی، لذت تجربه آن را به‌هیچ‌وجه از بین نمی‌برد. از نکات قابل ذکر، باید به عدم وجود قابلیت کوآپ اشاره کرد. گیمرها مطابق گذشته می‌توانستند تا مراحل اختصاصی بسازند و آن را به اشتراک بگذارند. سیستم ادیتور بی‌نظیر و رابط کاربری فوق‌العاده، سبب می‌شد تا «بزرگ سیاره کوچک» کمبود خاصی نسبت به نسخه اصلی نداشته باشد. این عنوان، بهترین نمره را در میان ساخته‌های گوریلا کمبریج کسب کرد و متای آن در‌حال‌حاضر، عدد ۸۷ را نشان می‌دهد.

 

هلگان از زاویه‌ای دیگر

پس از ورود ویتا به جمع کنسول‌های دستی، سونی یک‌بار دیگر سراغ شعبه کمبریج استودیوی گوریلا رفت و به آن‌ها پیشنهاد داد تا روی قسمت جدیدی از «کیلزون» کار کنند. همان‌طور که می‌دانید پی‌اس‌پی اصلی، آنالوگ راست نداشت و همین موضوع، اجازه ساختن شوتر اول شخص درجه‌یک را از سازندگان گرفته بود. حالا آنالوگ راست می‌توانست لذت تجربه عناوینی مانند «ندای وظیفه» (Call of Duty) را به گیمرهای ویتا بدهد. به هر شکل نمایش‌های عالی و استفاده از قابلیت‌های لمسی ویتا، نشان می‌داد که سازندگان در مسیر درستی قدم برمی‌دارند.

 

بازی نهایی، شوتری هیجان‌انگیز و سریع بود که تمامی المان‌های آشنای سری «کیلزون» را در خودش داشت. سنگینی حرکت شخصیت اصلی، کنترل دقیق دوربین و گرافیکی که تمام قدرت سخت‌افزاری ویتا را به‌کار گرفته بود، «کیلزون: مزدور» را تبدیل به یکی از بهترین‌های این کنسول کرد. ساخته ماقبل آخر استودیو در بخش چند‌نفره هم به‌خوبی توانست گیمرها را درگیر کند به‌شکلی که سرورهای آن، تا مدت‌ها شلوغ بودند و حتی اکنون هم تعداد زیادی از طرفداران، مشغول رقابت با یکدیگر هستند. «کیلزون: مزدور» درنهایت توانست متای ۷۸ را از آن خود کند.

 

ربات‌های ورزشکار

بین «کیلزون» و آخرین ساخته استودیو سه سال وقفه افتاد و آن‌ها متفاوت‌ترین ساخته خود را عرضه کردند. «ریگز: لیگ مبارزات مکانیکی» (Rigs:Mechanized Combat League) با تمام آثار پیشین استودیو تفاوت داشت. قسمت تک‌نفره، به‌نوعی تمرین برای ورود به بخش چند‌نفره بود تا در آن‌جا عیار گیمرها مشخص شود.

 

درواقع بیش از هر چیز، «ریگز» را باید اثری آنلاین‌محور دانست که برای مخاطبش کم نمی‌گذارد. سه مود مختلف در بازی وجود داشت که هریک، خصوصیت منحصر‌به‌فردی داشتند. از مبارزات رودررو در قالب دو تیم سه‌نفره گرفته تا رقابت‌هایی مشابه با سیستم «راکت لیگ» (Rocket League)، باعث می‌شد تا «ریگز» متنوع به‌نظر برسد. اگر تصور کردید که تمام این کارها با دسته‌های پلی‌استیشن ممکن هستند، اشتباه کرده‌اید زیرا «ریگز» اثری مبتنی بر هدست واقعیت مجازی VR است.

 

سازندگان، چهار کلاس متفاوت از ربات‌ها (ریگ) را طراحی کرده بودند که هریک قابلیت خاصی داشتند. آن‌ها سنتینل، هانتر، میراژ و تمپست نام داشتند که با فاکتورهایی همچون سرعت و قدرت طبقه‌بندی می‌شدند. اگرچه «ریگز» جزو عناوین هنگام عرضه VR بود اما توانست به‌خوبی از قابلیت‌های آن استفاده کند و به یکی از بهترین‌های هدست سونی تبدیل شود. متاسفانه بسته شدن استودیوی گوریلا کمبریج، اجازه بروز‌رسانی و پشتیبانی را از «ریگز» گرفت

 

 

 

 

khabargozarisaba.ir
  • 16
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش