دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۲:۱۸ - ۱۴ تير ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۴۰۳۴۳۹
بازی ها

تهران میزبان بازی سازان بزرگ جهان

اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,بازی ,نمایشگاه بین‌المللی صنعت بازی کشور
اولین نمایشگاه بین‌المللی صنعت بازی کشور (TGC) از فردا آغاز به کار می‌کند

تقریبا دو سال از زمان منصوب شدن حسن کریمی‌قدوسی به سمت مدیرعاملی بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای می‌گذرد و این مدیر جوان حالا در آستانه بزرگ‌ترین آزمون دوران کاری‌‌اش قرار دارد. کریمی‌قدوسی از زمان حضورش در بنیاد قول‌های فراوانی به سازندگان برای بهبود صنعت بازی داد که در برآورده کردن بعضی از آن‌ها موفق بود و در بعضی دیگر ناموفق. با این حال او حداقل توانست به بزرگ‌ترین رویا‌‌اش در قامت مدیرعامل بنیاد یعنی برگزاری اولین نمایشگاه بین‌المللی صنعت بازی جامه عمل بپوشاند و از این منظر شایسته تقدیر است.

 

نمایشگاه TGC از فردا پنج‌شنبه ۸ صبح آغاز به کار می‌کند و قرار است ناشران و سازندگان بزرگی از سراسر جهان در آن حاضر شوند. مدیرعامل بنیاد از سال گذشته تلاش‌های فراوانی کرد تا این نمایشگاه سر بگیرد و با وجود موانع مختلف درنهایت توانست مجوز برگزاری آن را از مسئولین کشوری و امنیتی اخذ کند. حالا که در آستانه برگزاری TGC هستیم بهتر است بخش‌های مختلف این نمایشگاه را معرفی کرده و از دورنمای برگزاری همایش بین‌المللی تهران بگوییم.

 

اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,بازی ,نمایشگاه بین‌المللی صنعت بازی کشور

حضور ناشران بزرگ خارجی

TGC از بخش‌های مختلفی تشکیل شده که شامل: کنفرانس، کلاس‌های تخصصی، ملاقات با سرمایه‌گذاران خارجی و حضور بازیسازان مشهور جهان است. براساس اخبار منتشر شده در این میان شاهد حضور ۱۲۶ شرکت بازیسازی از کشورهای کانادا، اتریش، روسیه، فرانسه، ژاپن و... هستیم.

 

این در حالی است که بازی سازانی از ۵۸ کشور جهان در این همایش حضور دارند؛ موضوعی که باعث می‌شود TGC به یکی از مهم‌‌ترین نمایشگاه‌هایی بازی تبدیل شود که تا به امروز در خاورمیانه برگزار شده است. از میان این شرکت‌ها می‌توان به کمپانی‌هایی مشهوری همچون سگا، دیپ سیلور (ناشر Metro، Saints Row‏)، THQ Nordic ‪(ناشر Darksiders)‬، Rovio (سازنده و ناشر Angry Birds) و شعبه اروپای اسکوئرانیکس (ناشر مجموعه فانیال فانتزی) اشاره کرد. قطعا حضور این شرکت‌ها در ایران می‌تواند شانس بزرگی برای بازیسازان ایرانی باشد تا با نحوه ساز‌وکار آن‌ها آشنا شوند.

 

با این حال نمی‌‌توان انتظار داشت که این شرکت‌ها در همان گام نخست به‌عنوان ناشر یا حامی بازیسازان ایرانی حاضر شوند. به بیان ساده‌تر TGC نقش یک کلاس آموزشی مهم را برای بازیسازان داخلی ایفا می‌کند که تا پیش از این تجربه حضور در رویدادهای جهانی را نداشتند یا نمی‌‌دانستند که برای همکاری با کمپانی‌های بین‌المللی باید چه مراحلی را طی کرد. از طرفی نباید فراموش کنیم که اکثر سازندگان ایرانی حاضر در این همایش بازیساز موبایل هستند و برای ما که در بهترین حالت - و بدون تعارف - تنها مقلد آثار خوب خارجی هستیم شاید شانس بزرگی برای همکاری نباید در نظر گرفت. 

 

کنفرانس‌های تخصصی و کلاس‌های آموزشی

با تعاریف بالا مهم‌‌ترین بخش برای شرکت‌کنندگان و غرفه داران، کنفرانس‌ها و کلاس‌های تخصصی است. شرکت در کلاس‌های تخصصی که تنها با خرید بلیت امکان پذیر است اما در کنفرانس‌ها می‌توانیم شاهد حضور بازیسازان و نویسندگان مشهور صنعت بازی باشیم. بازیسازانی که تجربه کار در کمپانی‌هایی مثل مایکروسافت، ایداس و زینگا را داشتند. قرار است در طول دو روز ۶۰ کنفرانس در محل سالن همایش‌های صداوسیما برگزار می‌شود.

 

بازیسازان ما می‌توانند با حضور در بعضی از این کنفرانس از شیوه‌‌های بازیسازی مدرن، نحوه ی ارتباط با افراد و کمپانی‌های صاحب نام صنعت بازی و ۰ و ۱۰۰ ساخت بازی‌های بزرگ مطلع شوند. موضوعی که هنوز روشن نیست، وجود مترجم در کنفرانس‌ها و کلاس‌های تخصصی است که باتوجه عدم تسلط بخشی از شرکت‌کنندگان همایش TGC می‌تواند از همین حالا یک نمره منفی در کارنامه مسئولان برگزاری باشد. با این‌که بنیاد این موضوع را تکذیب کرده، اما بعضی از بازیسازان چند روز مانده به برگزاری از عدم حضور مترجمان تخصصی خبر داده اند. در هر صورت این موضوعی است که تا زمان برگزاری قابل قضاوت نیست. 

 

اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,بازی ,نمایشگاه بین‌المللی صنعت بازی کشور

TGC مهم نیست، محصول شما مهم است!

متاسفانه انتظارات ما همیشه از بازیسازان ایرانی بالا بوده، مشکلی که البته بخشی مهمی از آن نشات گرفته از تفکر خود بازیسازان است. حسن مهدی اصل طراح بازی سیاوش سال گذشته در مصاحبه‌ای با «صبا» گفت که در ابتدای راه‌اندازی صنعت بازی در کشور این خود بازیسازان بوده‌اند که تفکرات بی‌جا از محصولاتشان داشته‌اند، تفکراتی که طی مرور زمان دچار تغییر و تحول شده است.

 

با این حال هنوز هم عده‌ای از بازیسازان - عمدا جوان‌تر - انتظارات بی‌جایی از TGC دارند. به‌طور مثال بعضی از طراحان انتظار دارند که در ملاقات‌های تجاری، سازندگان بین‌المللی با آغوشی باز از آن‌ها استقبال کنند اما حقیقت چیز دیگری است. آریا اسرافیلیان کارگردان ارتش‌های فرا زمینی که از بازی جدیدش در TGC رونمایی خواهد کرد قبلا گفته بود که ناشران بزرگ تنها به‌دنبال ایده‌های بکر هستند و قوانین آن‌ها برای نشر بازی تفاوت‌های فراوانی با تفکرات مرسوم در ذهن بازیسازان داخلی دارد.

 

اسرافلیان در ادامه به این موضوع اشاره کرد که یکی از مسئولان نشر شرکت دیپ سلیور - که در TGC هم حضور دارد - به او گفته بود که ارتش فرا زمینی بازی استانداری است اما در بازار جهانی حرفی برای گفتن ندارد. اگر همین حالا سری به کافه بازار بزنید متوجه می‌شوید که اکثر بازی‌های ایرانی یا تقلید کاملی از عناوین مشهور خارجی هستند یا این‌که نتوانسته‌اند ایده‌های جدید خود را به‌خوبی در بازی پیاده‌‌سازی کنند. شاید به همین دلیل است که کریمی قدوسی در نشست خبری TGC گفته بود که مذاکرات آن‌ها برای ساخت بازی مشترک با شرکت‌های خارجی هنوز راه به جایی نبرده است.

 

چشم‌انداز برگزاری موفقیت آمیز TGC

برگزاری موفقیت آمیز نمایشگاه TGC می‌تواند بزرگ‌ترین دستاورد تیم فعلی بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای باشد. دستاوردی که حتی می‌تواند حضور همین تیم در بنیاد را به مدت چهار سال دیگر تضمین کند. فراموش نکنیم که این نخستین حضور رسمی تعدادی از بازیسازان بین‌المللی در کشورمان است که حتی می‌تواند در آینده‌ای نزدیک شاهد تاثیرات مثبت آن در صنعت بازیسازی ایران باشیم.

 

البته به قول کریمی‌قدوسی ناشران بزرگ جهانی تا زمانی که در بازار ایران احساس امنیت نکنند دست به کاری نمی‌‌زنند اما برگزاری همین نمایشگاه می‌تواند فرصت خوبی برای نمایندگان آن‌ها باشد تا با جزئیات بازار ایران و نیاز مخاطبان ایرانی آشنا شوند. نمایشگاه TGC روزهای ۱۵ و ۱۶ تیرماه در مرکز همایش‌های بین‌المللی سازمان صداوسیما برگزار می‌شود.

 

 

khabargozarisaba.ir
  • 9
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش