خبرگزاری صبا/ با گذشت دو سال از معرفی عنوان «الدر اسکرولز: لجند» (Elder Scrolls: Legend)، کمپانی بتسدا درنهایت هفته پیش این بازی کارتی را برای تلفنهای هوشمند عرضه کرد. با موفقیت بلیزارد در ساخت و عرضه عنوان کارتی «هارت استون» (Hearthstone)، طبیعی بود که دیگر استودیوها که دستی در ساخت عناوین فانتزی دارند نیز چنین رویهای را در پیش بگیرند.
استودیو بتسدا که یکی از بزرگترین نامها در بازار کنسولهای خانگی محسوب میشود، دوسال پیش تصمیم گرفت در بازار بازیهای موبایلی هم جای پایی برای خود درست کند. تاد هاوارد هنگام معرفی عنوان «فالاوت۴» (Fallout۴)، اعلام کرد که ساخت بازیهای موبایلی در برنامه آینده بتسدا قرار دارد.
اولین بازی موبایلی که در مراسم «ای تری» همان سال معرفی شد، «فالاوت شلتر» (Fallout Shelter) بود که با استقبال گسترده کاربران IOS و اندروید روبهرو شد و درنهایت به خاطر همین محبوبیت، برای مایکروسافت ویندوز و ایکسباکسوان هم منتشر شد. لذا چندان عجیب نبود که مدیران بتسدا و در راس آنها تاد هاوارد در قدم بعدی سراغ یکی از بزرگترین سریهای فانتزی- نقشآفرینی تاریخ یعنی «الدر اسکرولز» (Elder Scrolls) رفتند.
در مسیر هارت استون
افرادی که بازی «هارت استون» را تجربه کردهاند بهسرعت با گیمپلی این بازی آشنا خواهند شد. بزرگترین تفاوتی که دو عنوان در گیمپلی با یکدیگر دارند، وجود دو جبهه در میدان مبارزه «الدر اسکرولز لجند» است. بدین صورت که بازیکنان میتوانند کارتهای خود را در دو خط قرار دهند و هرکدام از کارتها نمیتوانند به کارتها حاضر در خط دیگر صدمهای برسانند.
همین موضوع چندان کوچک باعث ایجاد عمق بسیاری در گیمپلی و استراتژی بازیکنان میشود. آنها باید با انتخاب نحوه چینش کارتها در این دو خط، بین استراتژی دفاع و حمله هماهنگی ایجاد کنند. بهعنوان مثال گیمر میتواند تمام نیروهای خود را در یک خط مستقر کند و درحالیکه خط کناری بیدفاع مانده، به سرعت به کاراکتر دشمن حمله کند. در مقابل برخی گیمرها میتوانند استراتژی دفاعی را اتخاذ کرده و کارتهای خود را در دو خط بچینند.
بهغیر از استراتژی مبارزه در دو خط، تفاوت چندانی نمیتوان بین «الدر اسکرولز: لجند» و «هارت استون» یافت. توانایی گیمرها در استفاده از هر کارت با میزان «مجیکا»یی که در اختیار قرار دارند سنجیده میشود. در نوبت نخست، مجیکا در سطح یک قرار دارد و با گذشت هر نوبت، یک عدد به میزان مجیکا افزوده میشود. سقف مجیکای هر بازیکن عدد دوازده است و با استفاده از کارتهای ویژه این عدد را افزایش داد تا قابلیت استفاده از برخی کارتهای قدرتمند میسر شود.
نجات کشور با کارت
گیمرها قابلیت استفاده از چهار نوع کارت را دارند. نخست کارتهای ساپورت که موجب افزایش قدرت یا جان موجودات حاضر در میدان نبرد میشوند. در رده دوم کارتهای اکشن قرار دارند که کاربران با استفاده از آنها میتوانند از برخی قدرتهای خاص مانند حمله به تمام دشمنان استفاده کنند. کارت سوم کارتهای موجودات هستند که پایه اصلی بازی محسوب میشوند.
بازیکنان با استفاده از آنها سربازان و موجودات مختلف را راهی میدان نبرد میکنند و درنهایت کارتهای آیتم هستند که با استفاده از آنها میتوان تسلیحات و قدرتها جدیدی به سربازان حاضر در میدان بخشید. با افزایش سطح گیمرها، کارتهای جدیدی در اختیار آنها قرار میگیرد. البته ذکر این نکته لازم است که هر بازیکن براساس نژادی که انتخاب کرده کارت دریافت میکند. بهعنوان مثال اگر گیمر نژاد کاژیت (Khajit) را انتخاب کند، بههیچعنوان کارت لژیونرهای امپراطوری را دریافت نخواهد کرد.
قهرمان امپراطوری
داستان بازی روایتگر قهرمانی فراموش شده و بینام و نشان (روال معمول سری «الدر اسکرولز») است که در هنگام حمله کشور «آلدمری دومینیون» که از اتحادنژادهای مختلف الف بوجود آمده به امپراطوری، به جنگ نافرین میرود. نافرین که فرمانده سپاهیان الف محسوب میشود، قصد دارد پس از رسیدن به برج طلایی در شهر سلطنتی، موجودی شیطانی بهنام «دیدرا» (Daedra) را احضار کند تا درنهایت پیش بینی طومار باستانی «الدر اسکرولز» بدل به واقعیت شود.
قهرمان فراموششده باید با مبارزه با دشمنان مختلف ازجمله دزدان سرگردنه و شاهزادگان شیطانی، راه خود را به سوی شهر سلطنتی باز کرده و از به وقوع پیوستن پیشبینی طومار باستانی جلوگیری کند. در این میان سازندگان برخی انتخابهای داستانی را نیز به بازی افزودهاند تا حس آزادی نسبی به گیمرها در شکل دادن داستان بدهند.
نیمنگاهی به آینده
«فالاوت شلتر» عنوانی فاقد داستان بود که گیمرها باید در آن با مدیریت مناسب یک پناهگاه زیرزمینی، رضایت ساکنان آن را به دست میآوردند. لذا ارتباط چندان داستانی میان این بازی و «فالاوت۴» وجود نداشت. با این حال استقبال از آن بهقدری زیاد بود که سازندگان تصمیم گرفتند با عرضه یک بسته الحاقی، ساخت و مدیریت پناهگاهی زیرزمینی را برای کاربران «فالاوت۴» نیز به ارمغان بیاورند. در مقابل «الدر اسکرولز: لجند» صاحب داستانی جذاب و قوی است و قرار است بستههای الحاقیای که برای آن عرضه میشوند علاوه بر افزودن کارتهای جدید، مراحل جدید داستانی نیز به بازی اضافه کنند.
اولین بسته الحاقی که از هماکنون قابل تهیه است، قهرمانان اسکایریم نام دارد که کارتهای قهرمانان سرزمین اسکایریم را در اختیار گیمرها قرار میدهد. داستان اسکایریم بسیار تحتتاثیر واقعه حمله الفها به امپراطوری که درنهایت به سقوط شهر سلطنتی منجر شد، قرار داشت. برهمین اساس مانور کنونی بستدا بر این حادثه، احتمال به وقوع پیوستن قسمت ششم در این برهه زمانی را بسیار افزایش میدهد.
استودیو بستدا چنان درآمدی از نام «الدر اسکرولز» دارد که به این زودی بههیچ عنوان قید آن را نخواهد زد. چه به نسل هفتم نگاه کنید، چه به نسل هشتم و چه به عناوین واقعیت مجازی، اثری از اسکایریم مییابید. لذا دیدن نام این سری در موبایل چندان جای تعجبی ندارد. موفقیت «فالاوت شلتر» بهحدی بود که بتسدا را بیش از هر زمانی تشویق به ساخت این عنوات کارتی رایگان کرد. با در نظرگرفتن محبوبیت اسکایریم، موفقیت این بازی چندان دور از انتظار نیست. درحالیکه کاربران میتوانند این بازی را بهصورت رایگان تهیه کنند، برای بستههای الحاقی که قرار است درآینده عرضه شوند، باید پول پرداخت کنند. بستدا حتی در چنین سیاستهایی نیز رویه موفقیت آمیز بلیزارد در ساخت و انتشار «هارت استون» را سرلوحه خود قرار داده. عنوان «الدر اسکرولز: لجند» هماکنون قابل دانلود برای کاربران اندروید، IOS و ویندوز است.
- 19
- 4