شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۴
۱۷:۴۱ - ۱۵ مرداد ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۵۰۳۹۳۰
بازی ها

جای خالی زنان در جام جهانی «فورت نایت»

جام جهانی فورت نایت,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,بازی

در اواخر هفته گذشته استادیوم ۲۳هزار نفری «آرتور‌اش» نیویورک، میزبان نخستین دوره جام جهانی محبوب‌ترین گیم سال ۲۰۱۸ یعنی فورت نایت(Fortnite)بود. این مسابقه که توسط کمپانی Epic Games برگزار شده، یکی از بزرگ‌ترین میادین ورزشی e-sports محسوب می‌شود.

در این مسابقه ۱۰۰ گیمر به رقابت پرداختند تا جایزه ۳میلیون دلاری(۴/۲میلیون پوند) را از آن خود کنند.نکته جالب توجه این رخداد در این است که در بین برنده‌ها نام هیچ زنی دیده نمی‌شود و همین موضوع بحث‌های زیادی در پی داشت.

فورت نایت یک بازی مناسب برای زنان

با وجود حضور ۳۰ کشور دنیا در جام جهانی«فورت نایت»، هیچ یک از ۱۰۰ فینالیست، زن نبودند و درمیان ۴۰میلیون گیمری که برای ورود به این جام ثبت نام کرده بودند، کمتر چهره زنان دیده شد.روزنامه گاردین به‌دنبال چرایی این موضوع رفت تا علت را دریابد. طبق گزارش گاردین، دلیل این موضوع، این نیست که دختران و زنان با گیم بیگانه‌اند چرا که آخرین آمار مجمع ESA نشان می‌دهد ۴۶درصد گیمرها در امریکا زن هستند و متوسط سنی زنان گیمر ۳۴سال است. در مقابل، ۵۴درصد گیمرها مرد با متوسط سنی ۳۲سال هستند. همچنین طبق این آمار، بیش از ۱۶۶میلیون فرد بالغ در امریکا بازی ویدئویی انجام می‌دهند و سه چهارم امریکایی‌ها حداقل یک گیمر در خانه خود دارند. اگر هم بخواهیم به معمول‌ترین وسایل دیجیتال مورد استفاده گیمرها اشاره کنیم باید گفت که ۶۰درصد از تلفن همراه، ۵۲درصد از کامپیوتر شخصی و ۴۹درصد هم از کنسول برای انجام بازی‌های ویدئویی استفاده می‌کنند.

همچنین طبق گزارش گاردین، «فورت نایت» موقعیت مناسبی برای زنان گیمر محسوب می‌شود و تاکنون هم این بازی در بین زنان طرفداران زیادی داشته است. Epic تخمین زده که به طور کلی زنان ۳۵درصد گیمرهای این بازی را تشکیل می‌دهند چرا که نسبت به بازی‌های جنگی دیگر محیطی دوستانه‌تر و شادتر دارد.

از سوی دیگر این بازی رایگان است و روی گوشی هم می‌توان آن را انجام داد و این کمپانی همیشه به‌دنبال جذب زنان گیمر بوده است تا توازن جنسیتی برقرار شود. پس دلیل عدم استقبال بالای زنان از این مسابقه چیست؟ گفته می‌شود هنوز هم مردان، زنان گیمر را چندان جدی نمی‌گیرند و محیط مسابقات e-sport را کاملاً مردانه می‌دانند به همین دلیل هم زنان در چنین مسابقاتی احساس می‌کنند در محیطی دوستانه قرار ندارند و زیر چنین فشاری عملکرد آنها پایین می‌آید پس درنهایت نام آنها در میان برنده‌ها دیده نمی‌شود.

اما برای کمک به رفع این مشکل چه باید کرد؟ یک راهکار برگزاری لیگ‌های بازی ویژه زنان است تا زنان در محیطی که کمتر مورد خشونت کلامی قرار می‌گیرند بازی کنند و بتوانند مهارت خود را نشان دهند هرچند این راهکار نیز مخالفان بسیاری دارد.

برنده‌های ۳۰میلیون دلاری

نخستین جام قهرمانی فورت نایت عملاً از چند ماه قبل آغاز شده و در مجموع ۴۰میلیون نفر در سراسر دنیا تلاش کردند تا استعداد خود را نشان دهند و درنهایت، ۱۰۰گیمر از ۳۰ کشور مختلف دنیا برای شرکت در مسابقه جام قهرمانی «فورت نایت» راهی نیویورک شدند. این گیمرها در ۶مرحله بازی، یکدیگر را شکست دادند و درنهایت ۱۰ تیم و ۱۰گیمر برای تصاحب مجموع ۳۰میلیون دلار جایزه، با یکدیگر به رقابت پرداختند. هرچند این رقابت، بزرگ‌ترین میدان مسابقه e-sport تاکنون محسوب می‌شود ولی باید گفت نهمین دوره مسابقه و تورنمنت بین‌المللی ۲ DOTA که ماه آینده در شانگهای چین برگزار می‌شود بزرگ‌تر خواهد بود و گفته می‌شود ارزش جوایز آن به ۳۰.۲میلیون دلار می‌رسد و از «فورت نایت» پیشی می‌گیرد.

در میدان ورزشی- گیم بزرگ «فورت نایت»، تیم یا شخص برنده ۳میلیون دلار، تیم یا شخص دوم ۲میلیون و ۲۵۰هزار دلار و تیم یا شخص سوم یک میلیون و ۸۰۰هزار دلار دریافت کردند و کم‌ترین جایزه برنده‌ها هم ۱۰۰هزار دلار بود.  در همین راستا باید گفت که قهرمان مسابقات انفرادی جام جهانی فورت نایت، یک نوجوان ۱۶ساله امریکایی با نام «کایل گرسدورف» بود که پس از مسابقات آنلاین ۱۰هفته‌ای، سرانجام با کنار زدن ۹۹نفر موفق شد ۳میلیون دلار معادل ۲.۴میلیون پوند را با خود به خانه ببرد و قهرمان شود.

وی که نام Bugha را به‌عنوان یک گیمر انتخاب کرده، موفق شد ۵۹امتیاز بگیرد که ۲۶امتیاز از نفر دوم یعنی Psalm بیشتر است. در مسابقات تیمی این بازی پرطرفدار نیز گروه Nyhrox و Aquaموفق شدند با امتیاز ۵۱، جایزه ۳میلیون دلاری را با خود به خانه ببرند.همچنین باید گفت علاوه بر افراد حاضر در استادیوم، علاقه مندان از طریق یوتیوب، Fortnite.com، Twitch، فیس بوک، میکسر(Mixer) و Caffeine نیز این بازی‌ها را تماشا کردند. البته بازی جذاب گیمرها نتیجه سال‌ها تلاش است و حتی گفته می‌شود که این گیمرها روزانه ۸ تا ۱۰ ساعت، برای ماه‌های متوالی بازی و تمرین کرده بودند، با این حال همگی این میدان را آزمونی سخت می‌دیدند.

بیشتر شرکت‌کنندگان در این جام جهانی نیز نوجوانانی بودند که به طور دائم در خانه با کنسول یا کامپیوتر خود بازی می‌کنند.

بــــرش

«فورت نایت» در یک نگاه‌

«فورت نایت»، یک بازی ویدئویی آنلاین رایگان است که از سال ۲۰۱۷ رونمایی شده و روی وسایل اندرویدی، IOS، ویندوز، مکینتاش، ایکس باکس، پلی استیشن۴ و نینتندو قابل اجراست و تا صد گیمر می‌توانند با همدیگر مبارزه کنند. این گیم در واقع یک بازی جنگجویانه است که تعداد زیادی گیمر به‌صورت آنلاین و همراه با یکدیگر بازی را آغاز می‌کنند و به مرور زمان گیمرها حذف می‌شوند تا اینکه در نهایت یک نفر باقی می‌ماند. در هر بازی ۱۰۰گیمر روی یک جزیره حضور دارند و فقط به کلنگ مجهز هستند اما باید در طول بازی سلاح‌های مورد نیاز خود، نارنجک و سایر وسایل مورد نیاز برای زنده ماندن و حذف رقبا را پیدا کنند. گیمرها از چوب، فلز و آجر برای ساخت دیوار، رمپ، حصار و... هم استفاده می‌کنند تا از گلوله رقبا در امان بمانند.

اما این بازی چه تعداد کاربر دارد؟ از زمان رونمایی از این بازی تاکنون، بیش از ۲۵۰میلیون نفر برای این گیم ثبت‌نام کرده‌اند که این رقم معادل دوسوم جمعیت امریکاست و به این ترتیب این بازی در جمع گیم‌های محبوب جهان از جمله تتریس، ماین کرفت و ۵ Grand Theft Auto قرار گرفت.البته باید گفت برخی از این افراد هم غیرفعال هستند اما آمار نشان می‌دهد بیشترین تعداد کاربران فعال این گیم در یک ماه، مربوط به اوت ۲۰۱۸ با ۷۸.۳میلیون گیمر است.

با توجه به تعداد بالای کاربر این بازی، «فورت نایت» در سال ۲۰۱۸ محبوب‌ترین بازی سال لقب گرفت و ارزش کمپانی Epic Games را با سود ۳میلیارد دلاری، به ۱۵میلیارد دلار رساند. در واقع هرچند این بازی رایگان است ولی گیمرها خریدهای درون برنامه‌ای دارند و برای این کمپانی درآمدزایی می‌شود. کمپانی Epic علاوه بر جوایز گیمرها، به تماشاچیان این مسابقه بزرگ بازی ویدئویی نیز جوایزی اختصاص داد تا بتواند هرچه بیشتر آنها را ترغیب به حضور در میدان کند.

میترا جلیلی

iran-newspaper.com
  • 11
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش