چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۰۹:۲۱ - ۲۴ آبان ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۸۲۰۴۸
فناوری اطلاعات و ارتباطات

۱۰ ابداع برتر ۲۰۲۱؛ از کنترل ذهن با رایانش کامپیوتری تا دوچرخه‌های برقی اشتراکی Lyft

ابداع برتر 2021,بهترین ابداعات سال
مجله تایم فهرستی از بهترین ابداعات سال ۲۰۲۱ را منتشر کرده که با نگاهی به آن ها، میتوان فهمید که مهم ترین معیارش برای انتخاب، کاربرد و مفید بودن آنهاست. کارآمدترین این نوآوری ها عبارتند از:متن شنیدنی، استفاده از واقعیت افزوده در نقشه گوگل، نوت بوک قابل تعمیر، کنترل ذهن با کمک رایانش کامپیوتری، دوربین پوشیدنی و پردازنده جدید شرکت کوآلکام.

به گزارش دنیای اقتصاد، در طول سالها ، تکنولوژی راه و روش زندگی ما را به کلی تغيير داده و رنگ تازه ای به روزمرگی های مان زده است. از آنجایی که نقش این نوآوری ها در دنیای امروز پررنگ تر شده است، روند رشد خلاقیت های جدید در این حوزه هم سرعت گرفته و به توسعه اختراعات و ابدعات تازه و کاربردی تر منجر شده است. با این اوصاف است که انتخاب بهترین ها از این بین، کار ساده ای بنظر نمی رسد، اما مجله تایم به سیاق هر سال فهرستی از بهترین ابداعات سال ۲۰۲۱ را منتشر کرده است که با نگاهی گذرا به آن ها به راحتی میتوان فهمید که مهم ترین معیارش برای انتخاب، کاربرد و مفید بودن آنهاست. فهرست مجله تایم، صد اختراع برتر سال جاری میلادی را انتخاب و معرفی کرده است. در این جا اما ۱۰ اختراع کارآمدتر را از این فهرست انتخاب کرده و بیشتر با آن ها آشنا می شویم:

متن شنیدنی:مطالعه اگرچه برای بسیاری جذابیت چندانی ندارد، اما برای بعضی دیگر- که اتفاقا گاهی بسیار به آن علاقه مندند- چالشی جدّي و سخت است. ده ها میلیون نفر از مردم جهان با مشکلات مربوط به درک مفاهیم، کم بینایی، خوانش پرشی( اختلالی در توانایی خواندن) و مصائبی دیگر مواجه هستند. درست همین جاست که استفاده از رایانش و هوش مصنوعی میتواند راهگشا باشد. OrCam Read دستگاهی است که میتواند هر بخشی از هر متن را با صدای بلند بخواند. فقط کافیست کاربران قسمت لیزر این دستگاه را روی صفحه ای از کتاب، منو، یک آگهی یا نمایشگر بگذارند و کلید آنرا فشار بدهند تا دستگاه بلافاصله شروع به خواندن آن متن کند. OrCam Read متن را با صدایی کاملاً طبیعی می خواند. این دستگاه همچنين امکان خواندن متن با زبان های مختلف را هم دارد. از آنجایی که این دستگاه امکان پاسخگویی با فرمان های صوتی را دارد، کاربران میتوانند از آن بخواهند که متنی را بخواند، شماره تلفنی را از داخل یک آگهی بخواند، ساعات کار یک فروشگاه یا شرکت را بخواند یا داستان مورد علاقه شان را دوباره بخواند.

مسیری را که می روید، ببینید:چندبار تا حالا پیش آمده است که در حوالی مکانی ناشناخته پرسه بزنید و هم زمان به نقشه روی گوشی موبایل تان چشم بدوزید تا ببینید که باید به کدام سمت بروید؟ در قامت یک عابر پیاده جهت یابی با مسیر هایی از چشم یک پرنده، بسیار دور از ذهن بنظر میرسد ، اما قابلیت لایو ویو یا چشم انداز زنده در سرویس نقشه گوگل، این مشکل را حل کرده و با استفاده از واقعیت افزوده، راهنمایی ها را در بالای مسیری که شما به صورت زنده می بینید، قرار می دهد.« اندره لی» طراح ارشد بخش لایو ویو در سرویس نقشه گوگل در این باره می گوید:« این امکان بطور موثری نقشه شما را با دنیای واقعی هماهنگ می کند.» تا حالا نمای خیابانی( Street View) گوگل تنها حدود نیمی از جهان را پوشش می داد و لایو ویو هم در مکان های چند طبقه مانند ترمینال ها، فرودگاه ها و مراکز خرید به خوبی کار نمی کرد. این شرکت همچنان مشغول اجرای آزمایشی این سرویس در مکان های سربسته در آمریکا مانند مراکز خرید است، اما ده ها میلیون کاربران در جهان در حال حاضر از سرویس لایو ویو استفاده می کنند.

نوت بوکی که میتوانید آنرا تعمیر کنید:پدیده جدید شرکت Framework، یک تکنولوژی درخشان معمولی نیست که لپ تاپ های قدیمی را منسوخ کند. اتفاقا کاربران آن میتوانند باتری، کیبورد و دیگر بخش های آنرا تعویض و تعمیر کرده یا ارتقا بدهند. این قابلیت جالب باعث شده است که این لپ تاپ باریک در برابر شورش بی رحم تکنولوژی های جدید، در امان بماند.« نیراو پاتل» مدیرعامل شرکت Framework که زمانی در زمینه توسعه نرم افزار در اپل مشغول بود، معتقد است که مردم به دنبال جایگزینی برای محصولات موجود هستند تا بتوانند با تکنولوژی روز همراه شوند. گروه تحقيقات تمایلات عمومی در ایالات متحده آمریکا که سردمدار جنبش حق تعمیر است، تخمین زده که مردم آمریکا میتوانند با تعمیر دستگاه های دیجیتال خود به جای جایگزین کردن آن ها، به صرفه جویی سالانه ۴۰ میلیارد دلار کمک کنند. این کار تأثير زیست محیطی گسترده ای هم دارد که باعث می شود دستگاه های کمتری دور انداخته شده و به این ترتیب زباله الکترونیکی کمتری تولید شود.

آموزش کدنویسی به کودکان:کدنویسی در اولین مراحل خودش، بیشتر موضوع حل مشکل است و تشخیص الگوهای اصلی. روبات Sphero indi بدون نیاز به هیچ نمایشگری، هر دو این راهکارها را آموزش می دهد. به این ترتیب کودکان چهار ساله هم با استفاده از کاشی های رنگارنگ و بادوام، می توانند یک خودروی روباتیک را از نقطه A به نقطه B برسانند. کاشی های سبز سرعت را افزایش می دهند ، کاشی های صورتی دستور چرخش نود درجه ای به سمت چپ را می دهند و کاشی های بنفش دستور چرخش و جست وخیز کردن را می دهند. این کاشی ها از جنس پلاستیک نبوده و در عوض از لاتکس بدون پلاستیک یا کاغذ ساخته می شوند. قيمت این روبات از ۱۲۵ دلار شروع می شود.

کنترل ذهن با کمک رایانش کامپیوتری:یک شرکت فعال در زمینه تولید داروهای اعصاب بیوالکترونیک، به تازگی موفقیتش در آزمایش استفاده از رابط کامپیوتری داخل مغز یا پروتز عصبی خبر داده است که به افرادی با معلولیت های حرکتی جدی امکان انجام کارهای روزمره شان مانند پیام و ایمیل دادن، خرید آنلاین، امور بانکی مجازی را می دهد. استفاده از این پروتز هیچ نیازی به جراحی مغز ندارد و از طریق رگ های خونی، وارد بدن بیماران می شود. به این ترتیب امکان ذخیره و انتقال داده های ذهنی از خارج بدن بیماران هم امکان پذیر می شود. فناوری ابداعی شرکت Synchron به تازگی تایید سازمان غذا و داروی آمریکا را هم دریافت کرده است.

نسل جدید دوچرخه های برقی اشتراکی Lyft:در سال های اخیر برنامه های مربوط به دوچرخه های اشتراکی شهری، حسابی طرفدار پیدا کرده و شرکتهای ارائه دهنده خدمات حمل ونقل اشتراکی در حال ساخت محصولات جدید در این حوزه هستند. شرکت Lyft این روزها مشغول ساخت یک دوچرخه اشتراکی جدید است؛ یک دوچرخه برقی که در هربار شارژ امکان طی مسافت ۶۰ مایلی را می دهد که این ميزان در مقایسه با دوچرخه های اشتراکی قدیمی تر، دوبرابر شده است. این دوچرخه جدید امکان شارژ مجدد در ایستگاه های شارژ را دارد تا به این ترتیب فرصت سفرهای طولانی تر را فراهم کند. این دوچرخه قرار است در ماه های آینده و ابتدا از شیکاگو وارد سیستم حمل ونقل شهری شود.

موشک نیوشپرد:در روز سیزدهم اکتبر« ویلیام شاتنر» بازیگر کانادایی، همراه با سه نفر دیگر با کمک یک راکت به مسافت ۶۲ مایلی آسمان و لبه جو زمین رفتند تا نویددهنده شروع دوره جدیدی از توریسم فضای- تجاری باشند. موشک نیوشپرد چابک شامل یک بوستر ۵۹فوتی و کپسولی است که شرکت بلواورجین- شرکت فضایی تأسیس شده توسط جف بزوس- آن را طراحی و ساخته است. این موشک تا حالا دوبار مسافرانش را در یازده دقیقه به فضا برده است. سوخت این موشک اکسیژن خالص مایع و هیدروژن بوده و به کلی قابلیت استفاده مجدد را دارد. البته شرکت بلواورجین هنوز قيمت بلیت های سفر با نیوشپرد و زمان استفاده عمومی از آن را اعلام نکرده است.

دوربین پوشیدنی:Wristcam یک دوربین پوشیدنی و جداشدنی است که روی بند ساعت هوشمند اپل قرار می گیرد و از دو لنز برای گرفتن عکس های سلفی و معمولی بهره می برد. این دوربین تنها امکان تعبیه شدن در بند ساعت هوشمند اپل را دارد و قابلیت تماس تصویری با دیگر کاربران ساعت هوشمند اپل یا آی فون را با کمک یک اپلیکیشن اختصاصی، فراهم می کند. این دوربین در پاسخ به نگران های مربوط به امنیت حریم خصوصی، از یک لامپ LED بهره می برد که در هنگام کار با آن، روشن می شود.

کامپیوترهای مک سریعتر با پردازنده M۱:معرفی این پردازنده اپل در سال ۲۰۲۰، در واقع گذر این شرکت از وابستگی به پردازنده های اینتل و رسیدن به پردازنده ای اختصاصی برای کامپیوترهای رومیزی و لپ تاپ های مک بود؛ درست شبیه کاری که برای موبایل های هوشمند و تبلت هایش کرد تا به این ترتیب حاکمیت خودش در صنعت تکنولوژی را تثبیت کند. حالا بعد از گذشت یک سال و نیم از این اتفاق، به خوبی مشخص شده که اپل حرکتی کاملاً درست و استراتژیک را انجام داده است. پردازنده های جدید M۱ Pro و M۱ Max این شرکت هم با هدف کاربران حرفه ای تولید شده و قرار است در محصولات بعدی اپل بکار گرفته شوند.

پلت فرم اسنپ دراگون XR۲ شرکت کوآلکام برای قدرت بخشیدن به متاورس:با حرکت شرکت های بزرگ تکنولوژی مانند متا( فیس بوک سابق) به سمت استفاده کامل از واقعیت افزوده و واقعیت مجازی یا آنچه به آن متاورس یا آرمان شهر مجازی گفته می شود، نیاز به پردازنده های موبایل پرقدرت و سریع تر که بتوانند اپلیکیشن های مرتبط را به خوبی اجرا کنند، بیشتر احساس می شود. با این اوصاف شرکت کوآلکام با پردازنده اسنپ دراگون XR۲ وارد این عرصه شده است تا اولین پردازنده موبایل AR/‎ VR خودش را که مبتنی بر پهنای باند ۵G است، به بازار عرضه کند.

  • 11
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش