دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۱:۳۱ - ۲۷ آبان ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۸۲۳۸۸
فناوری اطلاعات و ارتباطات

طراحی یک دست‌کش برای تجربه لمس کردن در دنیای مجازی متاورس

متاورس,تجربه لمس کردن در دنیای مجازی متاورس
محققان کمپانی متا (فیسبوک سابق) موفق به طراحی دست کشی شده اند که میتواند تجربه لمس کردن در دنیای مجازی متاورس – Metaverse را ممکن کند.

متاورس بهمراه سخت افزارهای آینده نگرانه ای در راه است که می تواند شما را غرق در دنیای مجازی خودش کند. متا، شرکتی که تا پیش از این با نام فیس بوک فعالیت میکرد از تلاش برای دستیابی به یک فناوری سخن گفته که به کاربران اجازه می دهد لمس کردن در دنیای مجازی متاورس را تجربه کنند.

مهندسین کمپاني متا، نمونه های اولیه دست کشی را طراحی کرده اند که می تواند این هدف را ممکن کند و احساسات واقعی را در دنیای مجازی Metaverse پیاده سازی کند.

این گروه که با اسم Meta Reality Labs فعالیت می کنند، وظیفه توسعه و اختراع فناوری های جدیدی را در کمپاني متا بر عهده دارند که میتواند تعامل انسان و کامپیوتر را بیشتر کند. این شرکت اوایل سار جاری میلادی با نمایش چشم‌انداز خودش از آینده واقعیت افزوده (AR) و واقعی مجازی (VR) و نحوه هترین تعامل با اشیاء درون دنیای مجازی، کار خودش را روی این پروژه آغاز کرده است. اگر به سمتی حرکت کنیم که بیشتر وقتمان در یک دنیای مجازی گذرانده شود، این تحقیقات میتواند بسیار اهمیت داشته باشد.

شان کلر، مدیر تحقیقات Reality Labs شرکت متا می گوید که آن ها می خواهند چیزی را بسازند که به همان اندازه که در دنیای واقعی طبیعی است، در دنیای مجازی هم همان قدر ملموس و طبیعی باشد. این فناوری هنوز به قدری پیشرفته نشده که احساس طبیعی لمس کردن را به کاربر القا کند و این تجربه قطعاً تا ۱۰ یا ۱۵ سال آینده هم محقق نخواهد شد.

متاورس,تجربه لمس کردن در دنیای مجازی متاورس

کلر می گوید، این گروه از دستکش های لمسی استفاده می کند که نرم و سبک وزن هستند و میتوانند فشار، بافت و ارتعاشی که مطابق یک جسم در دنیای مجازی است را به همان شکل و با دقت تولید کنند. این کار به صدها محرک کوچک نیاز دارد که احساسات فیزیکی را شبيه سازي می کنند. در حال حاضر این محرک ها بیش از حد بزرگ و گرانبها هستند و هنگام فعالیت داغ میشوند که باعث می شود نتوانند به خوبی کار کنند. این مدیر مسوول می گوید برای کار کردن بهتر، به متریال نرم تر و انعطاف پذیرتری نیاز است.

برای حل این مشکل، تیم تحقیقاتی Reality Labs به تحقیق روی اندام های مصنوعی مثل رباتیک نرم و میکروسیالات روی آورده است. محققان موفق شده اند نخستین تراشه میکروسیال پرسرعت جهان را بسازند که قادر به کنترل جریان هوا بوده و می تواند محرک های کوچک و نرم را به حرکت دربیاورد. این تراشه میکروسیال به دریچه محرک ها فرمان می دهد که چه زمانی باید حرکت کند و چقدر فاصله دارد.

تجربه لمس کردن در دنیای مجازی متاورس عمومی می شود

محققان کمپاني Meta نمونه اولیه این دستکش ها را ساخته است، اما به طور کلی تولید انبوه آنها مستلزم آن است که دستکش ها توسط مهندسان و تکنسین هایی ساخته شود که به صورت تخصصی روی تولید ساب سیستم ها متمرکز هستند. برای تولید این دستکش ها در مقیاس میلیاردی، باید فرآیند تولید جدیدی در نظر گرفته شود. این دستکش ها نه تنها باید تمام قطعات الکترونیکی و حسگرها را در خود جای دهند، بلکه باید برای استفاده در طولانی مدت باریک، سبک و البته راحت هم باشند.

متاورس,تجربه لمس کردن در دنیای مجازی متاورس

این گروه متریال ها را با پلیمرهای مختلفی آزمایش کرده اند تا بتوانند آن ها را به الیاف ظریفی تبدیل کنند که میتواند نقش یک دستکش را بازي کند. این تیم در تلاش است برای هرچه کارآمدر کردن آن، تغییرات مختلفی را روی این الیاف از جمله ظرفیت خازنی، رسانایی و حس آن ایجاد کنید.

به جز متا، دیگر دانشمندان نیز در تلاش برای ایجاد بازخورد لمسی واقع گرایانه هستند. محققان دانشگاه شیکاگو آمریکا «هپتیک های شیمیایی» را توسعه داده اند که از مواد شیمیایی برای شبیه سازی احساسات مختلف استفاده می کند. به عنوان نمونه از کپسایسین برای شبیه سازی گرما یا حرارت استفاده می شود، در حالیکه از منتول برای شبیه سازی خنکی استفاده می شود.

ولی تحقیقاتی که کمپانی متا در مورد تراشه های میکروسیال و حسگرهای کوچک بکار رفته در دستکش انجام داده می تواند احساس واقعی تری را نسبت به روش شیمیایی روی پوست به وجود بیاورد. این که ببینیم تحقیقات Reality Labs با نزدیک شدن به دنیای مجازی متاورس به کجا می انجامد، هیجان انگیز است.

متاورس,تجربه لمس کردن در دنیای مجازی متاورس

  • 14
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش