سه شنبه ۲۲ خرداد ۱۴۰۳
۰۰:۱۹ - ۱۰ اسفند ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۱۲۰۸۲۳
فناوری اطلاعات و ارتباطات

کوچکترین باتری جهان به اندازه یک دانه غبار ساخته شد

باتری,کوچکترین باتری جهان
کوچکترین باتری جهان به اندازه یک دانه گرد و غبار است که میتواند کوچکترین تراشه های کامپیوتری جهان را به مدت تقریبا ده ساعت تغذیه کند. این باتری در دستگاه های میکروالکترونیکی کوچکی مانند حسگر های زیست سازگار و ایمپلنت های پزشکی کوچک مورد استفاده قرار می گیرند.

به گزارش فرارو، محققان دانشگاه فناوری کمنیتس آلمان کوچکترین باتری جهان را بعنوان یک نمونه اولیه کاربردی ارائه کرده اند؛ این باتری "عملکرد ذخیره انرژی تشویقی در مقیاس کمتر از میلی متر مربع" را نشان می دهد.

اندازه ی این باتری قابل شارژ به کوچکی یک گرد و غبار (Dust) است که می تواند کوچکترین تراشه های کامپیوتری جهان را به مدت تقریبا ده ساعت تغذیه کند. این باطری در دستگاه های میکروالکترونیکی کوچکی مانند حسگر های زیست سازگار و ایمپلنت های پزشکی کوچک مورد استفاده قرار می گیرند.

تا به امروز میکروباتری ها یا قدرت بسیار کم تولید می کردند، یا محدودیت هایی در مورد محیط استفاده داشتند و یا به اندازه کافی کوچک نبودند، اما باتری های جدید میتواند این کاستی ها را برطرف کند. نسل فعلی میکروباتری ها با قرارگیری فیلم ها بر روی یک تراشه ایجاد می شد، این امر باعث می شد پیش از اینکه سطح ذخیره سازی انرژی خیلی کم شود، محدودیت هایی در کوچک شدن آن ها وجود داشته باشد. برای حل این مشکل سیستم جدید شامل پیچیدن نوار هایی از همان فیلم های مورد استفاده در میکرو باتری های فعلی می باشد که می توان آن ها را آزاد کرد و دوباره کویل کرد تا کشش کافی برای تامین انرژی یک کامپیوتر کوچک تولید و آزاد شود.

باتری,کوچکترین باتری جهان

این تیم آلمانی هدف خود را ایجاد باتری قابل شارژی تعیین کرد که می توانند تا ۱۰۰ میکرووات انرژی در هر سانتی متر مربع را در خود نگه دارند. این مقدار انرژی مقدار مناسبی برای اکثر استفاده های کامپیوتری میکروسکوپی (از جمله اندازه گیری دمای هوای محیط) می باشد. این تیم تحقیقاتی برای دستیابی به تکنولوژی باتری های جدید از همان فرآیندی استفاده کردند که توسط تسلا برای تولید باتری خودرو های الکترونیکی در مقیاس بزرگ استفاده می شد. روش" Swiss- roll" یا" micro origami" برای ایجاد محصولی سازگار با فناوری های تولید تراشه های موجود استفاده می شود و قادر به تولید خروجی بالا خواهد بود.

اندازه این باتری ها کم تر از یک میلی متر مربع با حداقل چگالی انرژی ۱۰۰ میکرووات ساعت بر سانتی متر مربع است، اما با این وجود هنوز هم میتوان آنها را روی یک تراشه ادغام کرد. پروفسور الیور اشمیت، یکی از نویسندگان این مقاله می گوید: "پتانسیل بهینه سازی عظیمی برای این فناوری وجود دارد و ما می توانیم در آینده انتظار باتری های بسیار قوی تری را داشته باشیم." بدیهی است که این فناوری با در نظر گرفتن گوشی های هوشمند توسعه نیافته است و رویاپردازی درباره‌ی آیفون بعدی باتری های به این کوچکی کار دشواری است. با این حال، محققان امیدوارند که بتوانند با بکارگیری این باتری ها در میکرو نانوحسگر ها و حوزه هایی مانند اینترنت اشیا (IoT)، ایمپلنت های پزشکی کوچک، سیستم های میکرورباتیک و الکترونیک جهان را شگفت زده کنند.

  • 14
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
محمد مهدی احمدی بیوگرافی محمدمهدی احمدی، داماد محسن رضایی

تاریخ تولد: دهه ۱۳۶۰

محل تولد: تهران

حرفه: مدیرعامل بانک شهر

مدرک تحصیلی: دکترای اقتصاد واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه تهران، کارشناسی اقتصاد بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی

نسبت خانوادگی: داماد محسن رضایی، برادر عروس قالیباف، برادر داماد رحمانی فضلی

ادامه
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
فرزان عاشورزاده بیوگرافی فرزان عاشورزاده تکواندوکار ایرانی

تاریخ تولد: ۵ آذر ۱۳۷۵

محل تولد: تنبکابن، مازندران

محل زندگی: آمریکا

حرفه: تکواندوکار

لقب جهانی: سونامی تکواندو جهان

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
کاظم نوربخش بیوگرافی کاظم نوربخش بازیگر کمدین ایرانی

تاریخ تولد: ۱ مهر ۱۳۵۵

محل تولد: بیجار، کردستان، ایران

حرفه: بازیگر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۰ تاکنون

تحصیلات: دیپلم انسانی

ادامه
جیمی ولز بیوگرافی جیمی ولز نابغه پشت ویکی پدیا

تاریخ تولد: ۷ اوت ۱۹۶۶

محل تولد: هانتسویل، آلاباما، ایالات متحده آمریکا

ملیت: آمریکایی، بریتانیایی

حرفه: موسس بنیاد ویکی مدیا

ثروت: ۱/۵ میلیون دلار

ادامه
ویژه سرپوش