شنبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۳
۱۵:۵۱ - ۲۱ اسفند ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۱۲۲۰۰۸
فناوری اطلاعات و ارتباطات

""

«متاورس» فقط یک حرکت تبلیغاتی است!

Metaverse,سرانجام Metaverse
۷۸ درصد از آمریکایی‌ها فکر می‌کنند "متاورس"(Metaverse) فقط یک حرکت تبلیغاتی است و البته در مورد NFTها و رمزارزها نیز همین احساس را دارند.

به گزارش ایسنا و به نقل از آی‌ای، اگر تاکنون با خود فکر کرده‌اید که "متاورس" و تبلیغات پیرامون آن چیست و متوجه آن نشده‌اید، نگران نباشید، چون تنها نیستید. در عوض، خود را در جمع ۴۹ درصد از آمریکایی‌هایی خواهید دید که اخیراً مورد بررسی قرار گرفته‌اند و به همین اندازه در مورد آن بی‌اطلاع بوده‌اند.

سال گذشته، شرکت "فیسبوک" که اکنون "متا" نام گرفته است، با اعلام "مارک زاکربرگ" موسس خود، چشم‌انداز خود را برای شروع ساخت نسخه مخصوص خود از یک دنیای مجازی به نام "متاورس" تشریح کرد و خبرساز شد.

پس از این حرکت، تعداد زیادی از نام‌های شناخته شده در سطح جهان، از جمله شرکت‌هایی که در صنعت مد هستند تا تولیدکنندگان البسه ورزشی، وارد دنیای متاورس شده‌اند و برنامه‌هایی مبنی بر اینکه چگونه قصد دارند برندهای خود را در این دنیای دیجیتال گسترش دهند، اعلام کرده‌اند. به عنوان مثال ماه گذشته، "JP Morgan Chase" به اولین بانک تاریخ در دنیای متاورس تبدیل شد.

اگرچه "زاکربرگ" اولین کسی نبود که اصطلاح متاورس را بر سر زبان‌ها آورد، اما تصمیم وی برای ورود به این قلمروی ناشناخته، توجه بسیاری را برانگیخت. زمانی که "زاکربرگ" تصمیم گرفت از چشم‌انداز خود از متاورس پرده‌برداری کند، جهان هنوز در حال کنار آمدن با یک سویه جدید از ویروس کووید-۱۹ بود.

"زاکربرگ" در سخنرانی خود، در حالی که تغییر نام شرکت خود را از "فیسبوک" به "متا" اعلام کرد، گفت که فضاهای سه‌بعدی در متاورس به افراد اجازه می‌دهد در یک دنیای دیجیتالی و مجازی با یکدیگر معاشرت کنند، آموزش ببینند، بازی کنند و به گونه‌ای همکاری کنند که تاکنون هرگز شاهد آن نبوده‌ایم.

این شرکت سپس یکی از دنیاهای واقعیت مجازی خود را در اواخر سال برای همه کسانی که به هدست‌های واقعیت مجازی اختصاصی آن دسترسی داشتند، در دسترس قرار داد.

اخیراً نیز "زاکربرگ" فهرست شرح وظایف "متا" را بیشتر گسترش داد و گفت که این شرکت طی پنج تا ۱۰ سال آینده، محیط‌های مجازی همه جانبه‌ای را توسعه خواهد داد که به کاربران اجازه می‌دهد با صداها، عطرها و حتی لمس در دنیای مجازی خود تعامل داشته باشند.

سایر شرکت‌های فناوری مانند "مایکروسافت" یا "بایدو" در چین اما درباره برنامه‌های بلندمدت خود در مورد نسخه‌های متاورس خود چندان شفاف نبوده‌اند، اما خود را بخشی از این دنیای جدید می‌دانند که هر روز به تکامل خود ادامه می‌دهد.

در کنار "متاورس"، اخیرا عباراتی مانند "توکن‌های غیرقابل معاوضه"(NFT) و رمزارزها یا ارزهای رمزنگاری شده به وجود آمده‌اند که در متاورس نیز کاربرد دارند و همزمان در حال توسعه هستند. بنابراین، یک پلتفرم بازاریابی موسوم به "کلاویو"(Klaviyo) تصمیم گرفت یک نظرسنجی انجام دهد تا ببیند مردم واقعاً در مورد این موارد چقدر می‌دانند و چقدر مشتاق مشارکت در آنها هستند.

این نظرسنجی در فوریه سال جاری با شرکت ۱۰۰۰ شهروند در ایالات متحده انجام شده و نشان داده که ۴۹ درصد از شرکت کنندگان نمی‌دانند "متاورس" چیست.

جالب اینجاست که این نظرسنجی شامل جمعیت جوان‌ شامل جوانان ۱۸ تا ۲۴ ساله بوده است که مشتاق پذیرش فناوری‌های جدید هستند. با این حال، همانطور که این نظرسنجی نشان داد، این گروه سنی پاسخ دادند که تمایلی به خرید و فروش در متاورس ندارند و حدود ۶۵ درصد از پاسخ دهندگان نیز اظهار داشتند که علاقه‌ای به آن ندارند.

پاسخ‌دهندگان فقط از متاورس بی‌اطلاع نبودند، بلکه پاسخ‌های مشابهی در رابطه با NFTها و ارزهای دیجیتال دریافت شد که نزدیک به ۶۰ درصد اعلام کردند که در NFTها سرمایه‌گذاری نمی‌کنند و ۳۰ درصد نیز گفتند که قاطعانه از رمزارزها دوری می‌کنند.

حتی در میان نیمی دیگر از پاسخ دهندگان که در مورد متاورس شنیده بودند، اکثرشان در مورد چگونگی ادامه و توسعه آن تردید داشتند و ۷۸ درصد آن را فقط یک هیاهوی تبلیغاتی خواندند.

به نظر می‌رسد این فقط آمریکایی‌ها نیستند که به متاورس علاقه‌مند نیستند، چرا که "کلاویو" یک ماه قبل یک نظرسنجی مشابه در بریتانیا انجام داد و با پاسخ‌هایی مواجه شد که حتی حیرت‌آورتر از پاسخ آمریکایی‌ها بود. از میان ۱۰۰۰ پاسخ‌دهنده در بریتانیا، ۵۸ درصد نمی‌دانستند که متاورس چیست، در حالی که حدود ۹۶ درصد از افراد بین ۲۵ تا ۵۴ سال گفتند که در فضای متاورس خرید نمی‌کنند.

در کل به نظر می‌رسد کارهای اساسی زیادی وجود دارد که قبل از اینکه متاورس واقعاً به شکل چیزی معنادار درآید، باید در دنیای واقعی انجام پذیرد.

  • 19
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
کاظم نوربخش بیوگرافی کاظم نوربخش بازیگر کمدین ایرانی

تاریخ تولد: ۱ مهر ۱۳۵۵

محل تولد: بیجار، کردستان، ایران

حرفه: بازیگر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۰ تاکنون

تحصیلات: دیپلم انسانی

ادامه
جیمی ولز بیوگرافی جیمی ولز نابغه پشت ویکی پدیا

تاریخ تولد: ۷ اوت ۱۹۶۶

محل تولد: هانتسویل، آلاباما، ایالات متحده آمریکا

ملیت: آمریکایی، بریتانیایی

حرفه: موسس بنیاد ویکی مدیا

ثروت: ۱/۵ میلیون دلار

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
ویژه سرپوش