به گزارش ایسنا، یکی از مشکلات شرکتهای سازندهی خودروهای برقی دسترسی به عناصر کمیابی است که برای ساخت باتری این وسایل نقلیه مورد نیاز است.
استخراج لیتیوم کاری به شدت دشوار است و هزینههای محیط زیستی قابل توجهی بر جهان تحمیل میکند. استخراج لیتیوم، به خاک صدمات بسیاری رسانده و موجب آلودگی هوا میشود. عملیات استخراج لیتیوم، جریانهای آبی را که مورد استفاده انسان و چهارپایان است و برای آبیاری محصولات کشاورزی مورد استفاده قرار میگیرند، آلوده میکند.
به همین دلیل است که ما اکنون در میانه بحران لیتیوم قرار داریم. با وجود دلایل دیگری مانند افزایش تقاضا برای خودروهای برقی، قیمت جهانی لیتیوم در یک سال گذشته به بیش از ۴۵۰ درصد افزایش یافته است.
اکنون به نظر میرسد که این موقعیت، تسلا را به سوی قدم نهادن در صنعتی جدید سوق دهد.
ایلان ماسک، مدیرعامل شرکت تسلا روز جمعه در توییتی نوشت: قیمت لیتیوم سر به فلک کشیده! تسلا ممکن است مجبور شود مستقیما وارد عرصه استخراج و پالایش لیتیوم در مقیاس بزرگ شود، مگر آنکه هزینهها بهبود یابد.
وی افزود: این عنصر به خودی خود با کمبود مواجه نیست؛ زیرا لیتیوم در سراسر زمین وجود دارد، اما سرعت استخراج و پالایش آن کم است.
این پیشنهادی قابل توجه است؛ زیرا تسلا برای آغاز کسبوکار استخراج معدنی خود به منابع زیادی نیاز دارد.
علاوه بر این، شرکتهای دیگر به طور فزایندهای به دنبال راهی برای پایان دادن به وابستگی ما به این عنصر هستند. برای مثال برخی از محققان باور دارند که زینک میتواند جایگزین ارزشمندی باشد. سایرین باور دارند که باتریهای نمکی یا سدیم-یون میتوانند جایگزینهای امیدوارکنندهای باشند.
با این وجود جایگزین مناسبی که بتوان آن را در مقیاس بالا تولید کرد و همچنین بتواند با چگالی انرژی قابل توجه باتریهای لیتیوم یون رقابت کند، هنوز پیدا نشده است.
به زبان دیگر به رغم افزایش قیمتها، تسلا احتمالا در آیندهی نزدیک به لیتیوم وابسته میماند. این بدان معناست که ما ممکن است شاهد افزایش قیمت خودروهای برقی شرکت تسلا و سایر شرکتها باشیم که این موضوع تلاش مداوم برای پذیرش گسترده خودروهای برقی توسط عموم را با مشکل روبهرو میکند.
در حقیقت ماه گذشته تسلا مجبور شد قیمت خودروهای خود را افزایش دهد و اکنون ارزانترین مدل تسلا یعنی مدل ۳ قیمتی بیش از ۴۶ هزار دلار دارد.
اکنون دوره سختی برای سازندگان خودروهای برقی است. کمبود ریزتراشه و بیثباتیهای سیاسی ایجاد شده در نتیجه حمله روسیه به اوکراین باعث افزایش قیمت کالاها شده است.
نیاز به جایگزینی برای باتریهای لیتیوم-یون هیچگاه تا این اندازه حس نشده بود و شرکتهای سراسر جهان به شدت به دنبال یافتن راههایی برای پاسخگویی به تقاضای فزایندهی جامعه هستند. اما آیا تسلا میتواند با ایجاد معادن لیتیوم خود شرایط را تغییر دهد؟ برای پاسخ به این سوال باید منتظر بمانیم.
- 18
- 1