یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
۰۷:۵۳ - ۱۲ تير ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۴۱۳۴۸
فناوری اطلاعات و ارتباطات

یک دانشمند علوم رایانه؛ متاورس به اندازه سلاح هسته‌ای خطرناک است

خطرناک بودن متاورس به اندازه سلاح هسته‌ای,متاورس چیست
یک دانشمند پیشگام در حوزه رایانه و اینترنت هشدار می‌دهد که "متاورس" پتانسیل تبدیل شدن به خطرناک‌ترین فناوری از زمان اختراع سلاح‌های هسته‌ای را در خود دارد و افرادی مانند "مارک زاکربرگ" مدیر عامل شرکت "متا" می‌توانند از آن برای شستشوی مغزی تمام جوامع استفاده کنند.

به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی‌میل، برایان شوستر(Brian Shuster) یکی از دانشمندان پیشگام علوم رایانه که ۱۷ سال تجربه‌ی کار با "متاورس" را در کارنامه دارد و همچنین دنیای دیجیتالی خود به نام "اوترورس"(Utherverse) را ایجاد کرده است، هشدار می‌دهد که متاورس اگر در دستان آدمِ اشتباهی قرار بگیرد، این پتانسیل را دارد که خطرناک‌ترین فناوری از زمان اختراع سلاح های هسته‌ای باشد و آن آدم احتمالا "مارک زاکربرگ" مدیر عامل "متا" است.

وی در مورد اینکه چگونه مردم می‌توانند از متاورس به نفع خود سوءاستفاده کنند، صحبت کرده است.

شوستر در یک مصاحبه تلفنی به دیلی‌میل گفت: این [متاورس] می‌تواند برای شستشوی مغزی کل جمعیت جهان استفاده شود و اساساً آنها را تحت کنترلِ یک عروسک‌گردان قرار دهد.

وی افزود: من فکر نمی‌کنم زاکربرگ یا فیسبوک هرگز به این نتیجه برسند که بتوانند پول را برای منافع و طول عمر بشریت قربانی کنند. پول زمانی به دست می‌آید که مردم خوشحال یا عصبانی هستند، بنابراین شما انتخاب می‌کنید کدام مسیر را می‌خواهید پیش بگیرید.

وی ادامه داد: ما مسیری را که فیسبوک انتخاب کرده است، دیده‌ایم و وقتی صحبت از متاورس به میان می‌آید، آنها همان مسیر را انتخاب خواهند کرد.

زاکربرگ زمانی متاورس را به عنوان "جانشین اینترنت موبایل" توصیف کرد. متاورس شامل مجموعه‌ای از فضاهای مجازی است که در آن می‌توانید بازی کنید، کار کنید و با افراد دیگری که در دسترس شما نیستند، ارتباط برقرار کنید.

ایده‌ی متاورس از اینجا آمده است که ما احتمالا در آینده نه چندان دور، زمان بیشتری را در دنیای مجازی می‌گذرانیم تا دنیای واقعی و زمانی که از خواب بیدار می‌شویم، هدست خود را می‌گذاریم و بیشتر از زمانی که هدست روی سر نداریم، در آنجا می‌مانیم و به تعامل، خرید، قرار ملاقات، کار و مدرسه رفتن در دنیای مجازی می‌پردازیم.

مارک زاکربرگ مدیر عامل شرکت "متا" همچنین ادعا کرده است که بشریت در نهایت به متاورس نقل مکان خواهد کرد و واقعیت خود را برای دنیای جدیدی که او کنترل می‌کند، رها می‌کند.

شوستر می‌گوید: هیچ چیز تصادفی نیست. همه چیز به صورت الگوریتمی توسط رایانه‌ها تولید می‌شود و ما دیدیم که فیسبوک با الگوریتم‌ها چه می‌کند. ممکن است فکر کنید که عشقِ زندگی خود را در متاورس ملاقات کرده‌اید، اما این زاکربرگ است که تصمیم می‌گیرد با چه کسی ملاقات و سازگاری داشته باشید. شما ممکن است با شنیدن یک نظر، متحول شوید، زیرا سیستم کامپیوتری تشخیص می‌دهد که بیشترین سود را از این موضوع خواهد برد.

وی افزود: نگرانی این است که قابلیت شستشوی مغزی کامل در متاورس وجود دارد.

شوستر همچنین خاطرنشان می‌کند که ما فقط نباید نگران زاکربرگ باشیم، بلکه باید نگران هر کسی باشیم که منفعت و سود خود را بر مردم ترجیح می‌دهد.

شوستر نه تنها از این می‌ترسد که متاورس، پتانسیل شستشوی مغزی افراد را دارد [البته اگر در دستان فرد اشتباه باشد]، بلکه خاطرنشان می‌کند که می‌تواند نسل‌هایی از افراد منزوی را ایجاد کند، درست مانند کاری که فیسبوک قبلاً انجام داده است.

ما در حال حاضر به خاطر زاکربرگ [اشاره به فیسبوک] بسیار کمتر در دنیای واقعی هستیم. شما می‌توانید شخصی که هستید را پشت نمایشگرتان پنهان کنید و همین موضوع به متاورس نیز منتقل خواهد شد.

شوستر می‌گوید: آواتارها در هورایزن(Horizon) فقط یک تنه، سر و پا و دست دارند. ما به عنوان انسان برای احساس حمایت عاطفی نیاز به برقراری تماس داریم. ما باید با مردم نشست و برخاست کنیم و عواطف‌مان را بروز دهیم. در دنیای دیجیتال، آواتارها نمی‌توانند بیش از حد به یکدیگر نزدیک شوند، بنابراین چگونه می‌توان کسی را در آغوش گرفت و ارتباطات واقعی ایجاد کرد؟

وی افزود: این موضوع، نسل‌هایی از افراد منزوی را ایجاد می‌کند که هرگز معنای واقعیِ نزدیک بودن به کسی - اهمیت دادن به مردم - را درک نمی‌کنند.

دنیای هورایزن متا در حال حاضر آزمایشی از متاورس بزرگی است که این شرکت می‌خواهد آن را توسعه دهد. هورایزن در حال حاضر یک برنامه شامل خریدهای درون برنامه‌ای برای سازندگان است تا آیتم‌ها و جلوه‌های مجازی را در دنیای دیجیتال خود بفروشند.

طبق گفته شوستر، آنچه زاکربرگ با هورایزن انجام داده است، در حال حاضر برای بشریت بسیار مضر است.

وی می‌گوید: ۱۹ سال پیش شروع به بررسی متاورس کردم. من این کار را انجام دادم، زیرا دیدم آینده‌ی آن، یک ماتریکس انسانی است. اما این یک ابرتوانایی برای کنترل بشریت است که اگر به حال خود رها شود، می‌تواند به فیسبوکی دیگر تبدیل شود.

اگرچه متاورسِ زاکربرگ هنوز در مراحل ابتدایی خود است، اما قبلاً نیز به عنوان یک مکان خطرناک خبرساز شده است. بر اساس گزارشی از یک سازمان غیرانتفاعی موسوم به "SumOfUs" که در زمینه مهار قدرت رو به رشد شرکت‌ها فعالیت می‌کند، یک زن در ماه مه عملاً توسط یک غریبه در هورایزن مورد تعرض جنسی قرار گرفت، در حالی که کاربر دیگری در حال نوشیدن بطری نوشیدنی این صحنه را تماشا می‌کرد و رد می‌شد.

"متا" در نتیجه‌ی این اتفاق گفت که ویژگی «مرز شخصی» را به برنامه می‌افزاید تا افراد غیردوست را چهار فوت از کاربران دور نگه دارد.

شوستر می‌گوید: راه‌های بسیار دیگری برای مقابله با چنین مسئله‌ای وجود دارد. روشی که "متا" برای مدیریت این اتفاق برگزید، اعمال محدودیت‌های اجباری است تا مردم نتوانند به اندازه کافی به یکدیگر نزدیک شوند که در نهایت، مردم را بیشتر منزوی خواهد کرد.

وی افزود: در "اوترورس" چنین حوادثی از طریق یک عملیات اجتماعی مدیریت می‌شود. اگر کسی شما را آزار می‌دهد، می‌توانید او را در یک فهرستِ نادیده‌گرفتن قرار دهید و وی بلافاصله ناپدید می‌شود.

وی در پایان گفت: توسعه این نوع فناوری پیچیده است و باید درک روان‌شناسی داشت و جنبه‌های انسانیت را به خوبی در نظر گرفت که من هیچ دلیلی ندارم که باور کنم او [زاکربرگ] چنین نیتی دارد.

  • 17
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش