دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۸:۲۴ - ۱۱ مرداد ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۵۱۰۲۹
فناوری اطلاعات و ارتباطات

در بستر زیرساخت‌های حیاتی کشور بک‌آپی وجود ندارد

سریال بی‌پایان اختلال اینترنت در دولت رئیسی ادامه دارد! / قطعی موبایل هم اضافه شد!

محدودیت های اینترنت در ایران,طرح صیانت و کاهش سرعت اینترنت

اختلال و کندی اینترنت طی یک سال گذشته به امری طبیعی در کشور تبدیل شده است. همزمان با روی کار آمدن دولت سیزدهم و اندکی پس از آن وزیر ارتباطات جدید، اختلال به پای ثابت وضعیت اینترنت در ایران تبدیل شده است.

طی جدیدترین اختلال به وجود آمده از حوالی ساعت ۱۴ روز گذشته (۱۰ مرداد)، به علت آتش‌سوزی در یکی از حوضچه‌های ارتباطی منطقه ۸ مخابرات تهران، دسترسی بسیاری از کاربران برخی اپراتورهای اینترنت مختل شده است.

از ظهر روز گذشته شاهد جدیدترین قسمت از سریال اختلال در اینترنت کشور هستیم. رصد وضعیت ارتباطات اینترنت کشور نشان می‌دهد اینترنت ثابت چندین شرکت قطع شده یا با اختلال جدی رو‌به‌رو شده است. شبکه موبایل نیز برای بعضی از کاربران در برخی از مناطق تهران از دسترس خارج شده و علی‌رغم نمایش آنتن، امکان برقراری تماس وجود ندارد.«نت بلاکس»، نهاد ناظر بر وضعیت اینترنت جهانی، می‌گوید که بیش از ۲۰ درصد فعالیت شبکه اینترنت در ایران قطع شده است. این نهاد اعلام کرد این قطعی و اختلال «قابل توجه» است و اپراتورهای ایرانسل و درگاه شرکت ارتباطات زیرساخت ایران را تحت تاثیر قرار داده است.

سریال بی‌پایان اختلال اینترنت ادامه دارد!

این برای دومین‌بار در چند ماه گذشته است که آتش‌سوزی موجب اختلال در اینترنت کشور شده است. پیش از این و در اسفند ۱۴۰۰، آتش‌سوزی در شرکت زیرساخت دسترسی به اینترنت کشور را مختل کرد. همچنین هفته گذشته و آنچه که قطعی برق عنوان شده بود موجب اختلال اینترنت برای ساعاتی از ابتدای روز شده بود؛ اختلالی که با عذرخواهی وزیر ارتباطات همراه شد و او وعده داده بود تا ضمن پیگیری علت حادثه، تمهیدات لازم برای جلوگیری از بروز حوادث مشابه در این مرکز و سایر مراکز اصلی ارتباطات کشور اندیشیده شود، اما طی ۷ روز مجددا شاهد اختلال گسترده در اینترنت کشور هستیم.

همچنین سوم مردادماه هم بر اثر فرسودگی خطوط و تجهیزات انتقال برق، در شبکه اینترنتی برخی از مناطق تهران اختلال ایجاد شده بود که شرکت ارتباطات زیرساخت اعلام کرد با استفاده از مسیرهای جایگزین در خطوط انتقال نیرو این مشکل حل شد و ارائه سرویس در سطح شبکه به حالت عادی برگشت. این اختلال‌ها البته جدای از نارضایتی مردم از وضعیت شبکه و کیفیت اینترنت است. وضعیتی که گرچه زارع‌پور با استناد به آمارهای Speed Test اعتقاد دارد نسبت به روزهای اول صدارت‌اش، بهتر هم شده است.

محدودیت های اینترنت در ایران,طرح صیانت و کاهش سرعت اینترنت

در بستر زیرساخت‌های حیاتی کشور بک‌آپی وجود ندارد

در همین خصوص سعید امینیان کارشناس فناوری اطلاعات به «جهان صنعت» گفت: در دنیای امروز اینترنت و زیرساخت‌‌های آن، جزو زیرساخت‌های حیاتی و اساسی کشورها است. به همین دلیل بسیاری از کسب‌و‌کارها در حوزه‌های مختلف اقتصادی، اجتماعی و سیاسی روی بستر اینترنت فعالیت می‌کنند. از همین‌رو بسیار ضروری است که برای زیرساخت‌های حیاتی اینترنت که شامل مراکز مخابراتی و خطوط اصلی انتقال اینترنت به داخل کشور است، مدیریت درست و مناسبی را برنامه‌ریزی کنیم.

این کارشناس در ادامه افزود: همچنین باید مطمئن باشیم که تمام این امکانات و تجهیزات مخابراتی در همه شرایط و حتی شرایط بحرانی کاملا جوابگو است. به این دلیل که خرابی و از بین رفتن تجهیزات الکترونیکی طبیعی است و باید برنامه‌ریزی‌ای وجود داشته باشد تا بتوانند از سایت‌ها و تجهیزات بک‌آپ گرفته تا اختلالی در اینترنت به وجود نیاید.سعید امینیان در ادامه خاطرنشان کرد: متاسفانه در بستر زیرساخت‌های حیاتی کشور بک‌آپی وجود ندارد و نگهداری و تعمیرات درستی از این تجهیزات به عمل نمی‌آید. طبیعتا اختلالات در اینترنت از این بی‌توجهی‌ها نشات می‌گیرد. وی ادامه داد: ما باید در لایه‌ حاکمیت و لایه‌های شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات اینترنت، مسیرهای جایگزین و تجهیزات بک‌آپ را در اختیار داشته باشیم و آمادگی‌های لازم را برای موارد بحرانی کسب کنیم تا زمانی که چنین اتفاقاتی در کشور رخ می‌دهد، اینترنت کاربران قطع نشود.

لزوم بازرسی مجوز شرکت‌های ارائه‌دهنده اینترنت

امینیان در پایان گفت: به نظر من باید یک فرآیندی در رگولاتوری ایجاد شود. بالاخره تمام شرکت‌های بخش خصوصی که وجود دارند، مجوزهایی را دریافت کرده‌اند که هر از چندگاهی باید مجوز‌های این شرکت‌ها بازبینی و بازرسی شود؛ یادآوری‌ها و بازرسی‌هایی که می‌توانند منجر به رشد و تمرکز بیشتری روی زیرساخت‌های اینترنت شوند. همچنین دولت هم باید در حوزه وزارت ارتباطات توجه‌ ویژه‌ای داشته باشد تا این بازرسی‌ها به بهترین شکل صورت پذیرد.

علی حسینی

  • 9
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش