دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۰:۵۳ - ۲۳ آبان ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۸۲۳۸۲
فناوری اطلاعات و ارتباطات

چشم مخابرات به جیب مردم

شرکت مخابرات ایران,تعرفه تلفن ثابت

افزایش تعرفه تلفن ثابت توسط مخابرات مدت‌هاست که با اما و اگرهایی روبه‌رو شده است، اگرچه این موضوع تابستان امسال مورد تایید قرار گفت و ستاد تنظیم بازار هم افزایش قیمت کارکرد تلفن ثابت را تصویب کرد اما هنوز اجرایی نشده و گفته شد در صورت موافقت رگولاتوری و ابلاغ به مخابرات اعمال و اجرایی خواهد شد. طبق مصوبه ذکرشده کاربران تلفن‌های ثابت استان تهران برای حفظ خط تلفن ثابت خود براساس جدول جدید پیرامون تعرفه‌های جدید تلفن ثابت، باید ماهانه ۲۰ هزار تومان پرداخت کنند. این هزینه صرفا هزینه‌ای است که صاحبان خطوط تلفن در پایتخت، در صورت عدم استفاده از خط تلفن و صرفا به منظور نگهداری این خطوط باید پرداخت کنند. اما پس از آن شورای رقابت دستور توقف هرگونه افزایش در هزینه خدمات تلفن ثابت را تا زمان ارائه دقیق هزینه تمام‌شده صادر کرد.

ماجرای مقابله مخابرات و شورای رقابت

در این راستا شورای رقابت اعلام کرد، در پانصد و نهمین جلسه این شورا به استناد بند ۵ ماده ۵۸ قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی و با توجه به ماده ۳ مصوبه جلسه ۴۶۶ شورای رقابت با موضوع دستورالعمل نحوه تنظیم هزینه ماهیانه تلفن ثابت، شرکت مخابرات ایران موظف است با استقرار نظام حسابداری بهای تمام‌شده، نظام خود را به نحوی اصلاح کند که هزینه تمام‌شده هر یک از خدمات تمام‌شده این شرکت به صورت مجزا و دقیق محاسبه شود و در صورت‌های مالی حسابرسی‌شده این شرکت درج شود، اما شرکت مخابرات ایران این مصوبه را اجرا نکرده است، لذا تا زمان ارائه دقیق هزینه ماهانه تمام‌شده خدمات تلفن ثابت، مندرج در صورت‌های مالی حسابرسی‌شده شرکت مخابرات ایران، هرگونه تغییر در هزینه خدمات تلفن ثابت و اخذ وجوه اضافی، مغایر مصوبه شورای رقابت بوده و باید به قید فوریت متوقف شود.

پس از این اتفاق، شرکت مخابرات ایران هم اعلام کرد که این شرکت همواره تمامی فعالیت‌های خود را براساس قانون تجارت و مصوبات و الزامات حوزه رگولاتوری انجام می‌دهد و با رعایت الزامات قانونی پروانه فعالیت صادره و مصوبات هیات‌مدیره، علی‌رغم ثابت ماندن تعرفه‌ها در ۱۲ سال اخیر و رشد چندین برابری نرخ ارز و تورم به ارائه خدمات ارتباطی به همه ذی‌نفعان می‌پردازد. این شرکت همچنین تاکید کرده که ابلاغ دستورالعمل نحوه تنظیم هزینه ماهیانه تلفن ثابت پس از پیشنهاد و موافقت کمیسیون تنظیم مقررات و شورای رقابت و پس از بررسی توسط ستاد تنظیم بازار صورت گرفته است و با توجه به ضرورت پیاده‌سازی الزامات توسعه‌ای و رشد اقتصادی در کشور، شرکت مخابرات ایران همواره خدمات‌رسانی گسترده خود را در سراسر کشور و در چارچوب مشتری‌مداری ادامه می‌دهد.

اما موضوع افزایش تعرفه تلفن ثابت از این قرار بود که این افزایش تعرفه در استان تهران بابت ۴۴۴۴ دقیقه مکالمه، هزینه‌ای معادل ۲۰۰۰۰ تومان، برای سایر مراکز استان‌ها به ازای حداقل ۳۳۳۳ دقیقه مکالمه ۱۵۰۰۰ تومان به عنوان حداقل پرداخت و سایر شهرها به ازای ۲۶۶۶ دقیقه مکالمه معادل ۱۰۰۰۰ تومان مشخص شده بود.

اما به تازگی شورای رقابت در پانصد و نوزدهمین جلسه خود در ۱۷ آبان‌ امسال، شرکت مخابرات را به ارتکاب رویه ضدرقابتی محکوم و اعلام کرد پیرو وصول شکایت برخی از مشترکین در خصوص اجرا نشدن مفاد مصوبه ۵۰۹ شورای رقابت در ۱۰ مهر ۱۴۰۱، موضوع در جلسه ۵۱۹ شورای رقابت مطرح شد و مورد رسیدگی قرار گرفت و بر همین اساس شورای رقابت رای بر محکومیت شرکت مخابرات ایران به دلیل ارتکاب رویه ضدرقابتی صادر کرد.

موضوع جلسه ۵۰۹ شورای رقابت مبنی بر توقف اجرای مصوبه ۴۶۶ مورخ ۱۰ خرداد ۱۴۰۰ از سوی شرکت مخابرات ایران و اقدام به درج مبالغ اضافی در قبوض تلفن ثابت و اخذ آن از مشترکین بود. در ماده ۳ مصوبه جلسه ۴۶۶ شورای رقابت با موضوع «دستورالعمل نحوه تنظیم هزینه ماهیانه تلفن ثابت» شرکت مخابرات ایران موظف شده بود با استقرار نظام حسابداری بهای تمام‌شده، نظام خود را به نحوی اصلاح کند که هزینه تمام‌شده هر یک از خدمات این شرکت به صورت مجزا و دقیق محاسبه شود و در صورت‌های مالی حسابرسی شده این شرکت درج شود. شرکت مخابرات هم نسبت به این اقدام شورای رقابت واکنش نشان داد و اعلام کرد ابلاغ دستورالعمل نحوه تنظیم هزینه ماهانه تلفن ثابت پس از پیشنهاد و موافقت کمیسیون تنظیم مقررات و شورای رقابت و پس از بررسی توسط ستاد تنظیم بازار صورت گرفته است تا وضعیت توسعه شبکه مخابراتی ارتقا پیدا کند.

مخابرات الزامات ابلاغیه وزیر ارتباطات را انجام نداده است

رضا نصرتی کارشناس مخابرات در خصوص افزایش تعرفه‌های تلفن ثابت در گفت‌و‌گو با «جهان صنعت» گفت: افزایش تعرفه حق قانونی مخابرات است و هرگونه کالا و خدماتی نیاز به این دارد که هزینه‌های آن مشخص و میزان سود لحاظ شود. در دولت گذشته به هر دلیلی ‌این افزایش تعرفه انجام نشد و مخابرات از توازن میزان هزینه و درآمد خارج شد و شرکت به سمت زیان‌ده بودن حرکت کرد.

او ادامه داد: ابتدا باید شرایط افزایش تعرفه در سازمان تنظیم مقررات رگولاتوری مراحل تایید خود را پشت سر بگذارد و بعد طبق مصوبه دولت در سال گذشته، افزایش قیمت کالا و خدمات در ستاد تنظیم بازار مصوب شود. همچنین ما از طریق مجلس کمک کردیم که این افزایش تعرفه در ستاد تنظیم بازار تایید شود، اما افزایش تعرفه باید ابتدا از طریق وزارت ارتباطات ابلاغ و مخابرات پس از ابلاغ، آن را اجرایی کند. اما مخابرات با توجه به مشکلات و فشار‌های مالی که داشته بعد از این که این مصوبه در ستاد تنظیم بازار تایید شد، افزایش تعرفه تلفن ثابت را انجام داده است. نصرتی در ادامه افزود: ما در مجلس در کمیسیون اصل ۹۰ از قوه مقننه خواستیم که در ابلاغیه وزارت ارتباطات ملاحظاتی در نظر گرفته شود و طبق آن ملاحظات، ابلاغیه از طرف وزیر ارتباطات صورت گیرد و مخابرات آن را اجرایی کند.

او در ادامه بیان کرد: همچنین مخابرات در سال‌های گذشته به دلیل همین مشکلات به شاغلان و بازنشستگان خود حدود ۲ هزار میلیارد تومان بدهی دارد. این مطالبات شاغلان و بازنشستگان باعث می‌شود که میزان رضایتمندی کارکنان شاغل کاهش پیدا کند. از ریاست کمیسیون اصل ۹۰ خواستیم که وزیر ارتباطات را در جلسه بخواهند و ابلاغیه افزایش تعرفه منوط به این شود که سهامدار عمده ابتدا بدهی شاغلان و بازنشستگان را پرداخت کرده، مشکلات بیمه تکمیلی را حل کند و رضایتمندی جناب وزیر را در خصوص توسعه فیبر نوری در کشور به دست آورد. وی ادامه داد: مخابرات فعلا در رابطه با تعهدی که داده تلاش‌های فراوانی کرده است اما تا این لحظه سهامدار نسبت به پرداخت مطالبات بازنشستگان و شاغلان خود هنوز کاری انجام نداده است. بنابراین الزامات ابلاغیه وزیر ارتباطات انجام نشده و مخابرات باید ابتدا بدهی شاغلان و بازنشستگان خود را به هر طریقی پرداخت و بعد ابلاغیه افزایش تعرفه را از وزیر دریافت کند. بعد از آن می‌تواند این میزان افزایش تعرفه را در مسیر توسعه به کار ببرد.

نصرتی در پایان خاطرنشان کرد: شرکت مخابرات باید از تکنولوژی مس به تکنولوژی فیبر نوری کوچ کند. به این دلیل که پهنای باند تلفن ثابت افزایش پیدا کند تا مردم بتوانند از اینترنت پرسرعت ارزان‌تر برخوردار شوند. در تمام کشورها این تکنولوژی در حال انجام است. ما نمی‌توانیم از تکنولوژی مس استفاده کنیم، به این دلیل که این تکنولوژی بسیار هزینه‌بر است و رضایتمندی مشتریان را به‌دنبال ندارد. اگر در سال‌های گذشته افزایش تعرفه منوط به توسعه انجام می‌شد شاید الان وضعیت بهتری را شاهد بودیم.

jahanesanat.ir
  • 18
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۹
غیر قابل انتشار: ۱۰
جدیدترین
قدیمی ترین
البته برای تنبیه این حرکت مخابرات(همه فامیل و آشنایان بعد این تعرفه آبنومان از تلفن ثابت برای مکالمات استفاده نمی کنیم اینتر نت مخابرات را هم سالهاست قطع کرده ایم.
اینا برای پر کردن جیب عوامل انتظامی اقدام میکنید از کجا پول اینا رو میدن از همینوپول قبص و برق و مالیات و عوارض و تازه بعد از بازداشت و وثیقه های انچنانی
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش