جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۴:۴۲ - ۲۴ آبان ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۸۲۵۲۶
فناوری اطلاعات و ارتباطات

هوش مصنوعی در جام جهانی ۲۰۲۲ به کمک قطر می‌آید

هوش مصنوعی برای تحت نظر گرفتن تماشاگران,جام جهانی 2022 قطر
قطر یک مرکز فناوری راه اندازی کرده است که در آن از هوش مصنوعی برای تحت نظر گرفتن تماشاگران، پیش‌بینی افزایش جمعیت و کنترل دمای ورزشگاه استفاده می‌شود.

به گزارش ایسنا و به نقل از الجزیره، انتظار می‌رود بیش از ۱.۲ میلیون هوادار برای شرکت در رقابت‌های جام جهانی ۲۰۲۲ به دوحه، پایتخت قطر، سفر کنند و بنابراین این کشور یک مرکز فناوری راه‌اندازی کرده که در آن از هوش مصنوعی برای تحت نظر گرفتن تماشاگران، پیش‌بینی افزایش جمعیت و حتی کنترل دمای ورزشگاه استفاده می‌شود.

بیش از ۱۰۰ متخصص به صورت شبانه‌روزی در مرکز کنترل و فرماندهی اسپایر(Aspire) فعالیت خواهند کرد و بر تصاویری که از طریق ۲۰۰ هزار واحد یکپارچه از ۲۲ هزار دوربین امنیتی در هر هشت استادیوم ثبت شده و روی نمایشگر آنها ظاهر می‌شود، نظارت می‌کنند.

از این اتاق، آنها می‌توانند دروازه‌های ورودی را کنترل کنند، از وجود آب لوله‌کشی اطمینان حاصل کنند و تهویه مطبوع را حفظ کنند.

فناوری تشخیص چهره به کارمندان این امکان را می‌دهد تا روی هر یک از ۸۰ هزار صندلی در ورزشگاه لوسیل(Lusail) که قرار است میزبان ۱۰ مسابقه از جمله رقابت فینال باشد، زوم کنند.

کارشناسان از حوزه‌های مختلف از امنیت سایبری گرفته تا مبارزه با تروریسم و ‌حمل و نقل به همراه مقامات قطری و فیفا در این مرکز مستقر خواهند شد.

دوربین‌های امنیتی در تمام بخش‌های استادیوم‌ها این اطمینان را به ما می‌دهد که کارمندان بخش کنترل ماموریت می‌توانند نحوه عملکرد هر سالن را قبل، در حین و بعد از رویداد بررسی کنند.

حمد احمد المهندی(Hamad Ahmed al-Mohannadi)، مدیر این مرکز می‌گوید: با یک کلیک می‌توانید از یک استادیوم به استادیوم دیگر بروید زیرا ما همه چیز را از طریق پلتفرم متمرکز خود از نظر مدیریت تأسیسات، امنیت، سلامت و ایمنی، و عملیات فناوری اطلاعات و ارتباطات ادغام کرده‌ایم.

متخصص‌هایی که برخی از آنها در بازی‌های آسیایی ۲۰۰۶ که قطر میزبان آن‌ها بود در پشت صحنه کار کرده‌اند، می‌گویند این آینده پوشش‌دهی ورزش است. آنها اکنون ابزارهای بسیار بیشتری در اختیار دارند.

برگزارکنندگان می‌گویند که مفهوم "استادیوم متصل"(connected stadium) در نوع خود برای اولین بار در طول جام جهانی مورد استفاده قرار می‌گیرد. هوش مصنوعی متخصصان را قادر می‌سازد تا افزایش جمعیت را پیش‌بینی کنند و با به اشتراک گذاشتن اطلاعات با مقامات امنیتی، به سرعت با ازدحام بیش از حد مقابله کنند.

هدف آن‌ها این است که از حوادثی مانند هرج و مرجی که در ماه مه خارج از استادیوم فرانسه در پاریس رخ داد و طی آن پلیس با استفاده از گاز اشک آور و اسپری فلفل تلاش کرد هوادارانی که سعی در حضور در فینال لیگ قهرمانان بین لیورپول و رئال مادرید داشتند را منحرف کند، جلوگیری کنند.

در ماه اکتبر نیز بیش از ۱۳۰ نفر در هجوم جمعیت در یک استادیوم فوتبال در اندونزی کشته شدند. در این رویداد پلیس به سمت افرادی که سعی داشتند وارد زمین شوند گاز اشکاور پرتاب کرد و به دنبال آن افرادی که قصد خروج از ورزشگاه را داشتند به سمت درب‌های خروجی قفل شده هجوم بردند.

تیم فنی مرکز قطر می‌گوید که تجمیع داده‌ها به آنها اجازه می‌دهد تا الگوهای جمعیت را پیش‌بینی کنند. از آنجایی که آنها تعداد دقیق افرادی که انتظار می‌رود در این استادیوم‌ها حضور پیدا کنند را بر اساس فروش بلیط می‌دانند، بنابراین می‌توانند غلیان جمعیت را پیش‌بینی کنند. این کار می‌تواند بر اساس زمان ورود، نقاط ورود یا حتی حرکت افراد در هر زمان معینی انجام شود.

نیاس عبدالرحیمان(Niyas Abdulrahiman)، مدیر ارشد فناوری این مرکز به الجزیره گفت: ما تیم کنترل جمعیت و کارکنان امنیتی را در محل داریم و همچنین سازمان‌های مجری قانون وجود دارند که تصمیم‌گیری آنها را با داده‌ها تکمیل می‌کنیم.

مرکز می‌تواند با کمک هوش مصنوعی، تعداد افراد حاضر در یک ناحیه را بشمارد و یک آستانه برای آن تعیین کند. عبدالرحیمان توضیح داد که برای مثال اگر بیش از ۱۰۰ نفر در یک ناحیه خاص وجود داشته باشند، متخصصین می‌توانند تنگناها را ببینند، نحوه عملکرد دروازه‌های ورودی را بررسی کنند و از جریان روان جمعیت در داخل و خارج از ورزشگاه اطمینان حاصل کنند.

تمام استادیوم‌ها دارای تهویه مطبوع هستند. اگر اختلاف دما در داخل سالن‌ها وجود داشته باشد، حسگرهای مرکز فرماندهی می‌توانند داده‌ها را دریافت کرده و درخواست تنظیم دما بدهند.

المهندی به الجزیره گفت: از طریق این مرکز فرماندهی، پلتفرم متمرکز ما به ما فرصتی می‌دهد تا عملیات‌هایی با افراد کمتر، واکنش سریع‌تر و عملکرد بهتر انجام دهیم.

او از تهدیدات امنیت سایبری غافل نبوده است و می‌گوید که این سیستم‌ها در برابر آسیب‌ها، مقاومند.

المهندی می‌گوید: بدیهی است که همه اینها به امنیت سایبری کامل بستگی دارد. همه‌ی سیستم‌ها باید بتوانند در برابر هرگونه تهدیدی از بیرون یا داخل مقاومت کنند. ما در حال اطمینان حاصل کردن از ایمنی سیستم‌ها هستیم و اکنون این کار را به صورت روتین انجام می‌دهیم تا مطمئن شویم در طول جام جهانی فوتبال هیچ حادثه امنیت سایبری مهمی رخ نخواهد داد.

  • 14
  • 7
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش