شنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۳
۱۸:۵۸ - ۱۱ آذر ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۹۱۰۳۴
فناوری اطلاعات و ارتباطات

برای اولین بار؛

تولد یک کرم‌چاله درون رایانه کوانتومی که می‌تواند پیام‌ها را «از راه دور» از سمتی به سمت دیگر منتقل کند

تولد کرم‌چاله درون رایانه کوانتومی,رایانه کوانتومی
برای اولین بار یک کرم‌چاله درون رایانه کوانتومی متولد شد که می‌تواند پیام‌ها را «از راه دور» از سمتی به سمت دیگر منتقل کند.

دانشمندان برای اولین بار یک کرم چاله را درون یک رایانه کوانتومی ایجاد کردند که می تواند پیام ها را« از راه دور» از سمتی به سمت دیگر منتقل می کند و به دانشمندان کمک کند تا در نهایت روزی این گذرگاه نظری را در فضای واقعی مشاهده کنند.

به گزارش ایسنا به نقل از دیلی میل، کرم چاله که یک گذرگاه نظری است و میانبرهایی را در بُعد فضا- زمان ایجاد می کند، برای نخستین بار درون یک رایانه کوانتومی ایجاد شده است. این پیشرفت بزرگ میتواند منجر به رصد اولین کرم چاله ها در فضای واقعی نیز شود.

در حالی که این تونل از درون فضای واقعی عبور نمی کند ولی دانشمندان آنرا با شبيه سازي دو سیاهچاله در سیستم، که هر کدام در یک طرف قرار داشتند، ایجاد کردند و از آن برای انتقال پیام از راه دور استفاده کردند.

کرم چاله هولوگرافیک اولین موردی خواهد بود که دانشمندان میتوانند با استفاده از آن نحوه کار این گذرگاه را تجزیه و تحلیل کنند. ایده وجود چنین گذرگاهی حدود ۱۰۰ سال قبل مطرح شده است.

دانیل جافریس (Daniel Jafferis) از دانشگاه هاروارد و یکی از نویسندگان این مطالعه می گوید که این نوآوری یک هولوگرام نیست که بتوان آنرا مشاهده کرد، بلکه «رشته ای از فضا- زمان واقعی» است.

کرم چاله نوعی پل است که میتواند هنگام تا شدن بُعد فضا- زمان شکل بگیرد. فضا- زمان مانند «پارچه ای» سه بعدی است که فضا را می سازد، و جمع شده و تا می خورد.

این گذرگاه بعنوان ساختاری توصیف می شود که دو بخش دور از هم در فضازمان را به هم متصل می کند و به عنوان میانبری از یکی به دیگری متصل می شود. نقاط ذکر شده می توانند میلیاردها سال نوری از ما فاصله داشته باشند.

در حالی که آلبرت اینشتین و ناتان روزن (Nathan Rosen)، فیزیکدان، به عنوان ارائه دهندگان نظریه ای به نام پل های اینشتین- روزن در سال ۱۹۳۵ شناخته شده اند، ولی این نظریه برای اولین بار در سال ۱۹۲۸ توسط ریاضیدان آلمانی هرمان ویل( Hermann Weyl) به اشتراک گذاشته شد. ویل از آن ها با عنوان «لوله های یک بُعدی» نام برد.

جان ویلر (John Wheeler) اولین فیزیکدانی بود که در دهه ۱۹۵۰ آنرا «کرم چاله» نامید.

ماریا اسپیروپولو (Maria Spiropulu) از موسسه فناوری کالیفرنیا و همکارانش، از رایانه کوانتومی "Sycamore" گوگل برای شبيه سازي کرم چاله هولوگرافیک استفاده کردند.

نیوساینتیست گزارش داد که اگرچه که یک کرم چاله واقعی از گرانش نیرو می گیرد، این کرم چاله ی هولوگرافیکی از اثرات کوانتومی استفاده می کند. دانشمندان از یک کیوبیت، معادل کوانتومی بیت در رایانه های متداول مبتنی بر سیلیکون، استفاده کردند و حرکت آن را به سیستم بعدی مشاهده کردند.

کیوبیت از مسیر تله پورت کوانتومی حرکت کرد، فرآیندی که بوسیله آن اطلاعات مربوط به حالت های کوانتومی را می توان بین دو ذره دور از هم توسط ذرات درهم تنیده کوانتومی ارسال کرد.

ذرات برهم کنش می کنند و حالت های فیزیکی خود را برای یک لحظه به اشتراک می گذارند و اهمیتی ندارد که فاصله آن ها از هم چقدر است.

الکساندر زلوکاپا (Alexander Zlokapa)، دانشجوی سابق مقطع لیسانس در مؤسسه فناوری کالیفرنیا که این پروژه را برای پایان نامه کارشناسی خود آغاز کرد، در بیانیه ای گفت: ما نوعی انتقال از راه دور کوانتومی معادل یک کرم چاله قابل عبور ایجاد کردیم. برای انجام این کار، ما مجبور شدیم سیستم کوانتومی را به کوچک ترین نمونه ای که ویژگی های گرانشی را حفظ می کند، ساده سازی کنیم تا بتوانیم آنرا روی پردازنده کوانتومی "Sycamore" گوگل پیاده سازی کنیم.

فیزیکدانان گزارش می دهند که کرم چاله رفتاری مشابه آنچه باتوجه به دیدگاه های مربوط به گرانش و فیزیک کوانتومی انتظار میرود، نشان داده است.

اسپیروپولو می گوید: رابطه بین درهم تنیدگی کوانتومی، فضازمان و گرانش کوانتومی یکی از مهم ترین سوالات در فیزیک بنیادی و یک حوزه فعال در تحقیقات نظری است.

ما مشتاق برداشتن این گام کوچک در جهت آزمایش این ایده ها بر روی سخت افزارهای کوانتومی هستیم و به راه خود ادامه خواهیم داد.

  • 16
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش