به گزارش پارسینه، خداحافظی با برخی از این فناوری ها سخت بود. از دست دادن آیپاد و بلکبری، هر چند سالهای انسانی کوتاهی در میان ما حضور داشتند، اما با حساب سالهای فناوری یک عمر بودند. وبسایت «مشبل» به شماری از فناوری های پایان یافته در سال گذشته میلادی پرداخته است.
آی پاد
قبل از اینکه آیفون و اسپاتیفای به وجود بیایند، آی پاد و آیتونز وجود داشتند. گزافه نیست اگر بگوییم آیپاد انقلابی در صنعت موسیقی ایجاد کرد. در آن زمان پخش کننده های موسیقی دیگری وجود داشت، اما اغلب حجیم بودند و فضای ذخیره سازی زیادی نداشتند. اما استیو جابز، مدیر عامل اپل ، با بازاریابی و طراحی مناسب و فضای ذخیره سازی فراوان این فرصت طلایی را دید و از آن استفاده کرد.
اولین نسل آی پاد در سال ۲۰۰۱ به رهبری مهندس ارشد جان روبنشتاین و تونی فادل، توسعه دهنده «ام پی ۳»، منتشر شد. این آی پاد زیبا جمع و جور بود و می توانست هزاران آهنگ را در خود جای دهد. آی پاد راه را برای دسترسی به موسیقی و فیلمهای موجود قابل حمل هموار کرد، چیزی که امروزه آن را بدیهی میدانیم.
اما به قول معروف، همه چیزهای خوب باید به پایان برسند. زمانی که آیفون در سال ۲۰۰۷ عرضه شد، آی پاد به تدریج منسوخ شد. در می ۲۰۲۲، اپل اعلام کرد که تولید آی پاد تاچ را که در آن زمان تنها آی پاد باقی مانده در بازار بود، متوقف خواهد کرد.
بلک بری
روند گوشی های سال ۲۰۰۰ بازگشته است، اما بلک بری به این مهمانی دعوت نشده است.
در اوایل دهه ۲۰۰۰، داشتن گوشی تلفن همراه بلک بری نشان دهنده سطحی از اهمیت و نفوذ بود که برای سلبریتی های «یو اس ویکلی» و ثروتمندان وال استریت به یک اندازه جذاب بود.
در آن زمان، گزینه دیگر گوشی های تاشو با صفحه کلید ۳ در ۴ (موسم به T9) بودند که هیچ امکانات هوشمندی نداشتند. اما بلک بری صفحه کلید کامل، قابلیت ایمیل و البته پلت فرم پیام رسانی BBM خود را داشت که اوج انحصار فناوری بود.
اما بعد از آن آیفون و دیگر گوشیهای هوشمند با صفحه لمسی آمدند، و ناگهان فشردن کلیدهای فیزیکی قدیمی و غیرجذاب به نظر می رسید. بلک بری افرادی را که صفحه کلید QWERTY (صفحه کلید رایانه ای) آن را دوست داشتند هوادار خود نگه داشت، اما حتی محبوبیت کیم کارداشیان نیز نتوانست آن را زنده نگه دارد. آنچه که بلک بری را تا این حد نمادین کرد، در نهایت منجر به نابودی آن شد: صفحه کلید و پیامرسان «بی بی ام». این شرکت نتوانست همگام با بازار صفحه نمایش لمسی پیشرفت کند و فرصت گسترش BBM به بازار بزرگتر را از دست داد.
پس از مدتی امید کوتاه به رستاخیز ، بلک بری رسماً در اوایل سال ۲۰۲۲ درگذشت.
گوگل استادیا
گوگل به کشتن پروژه ها شهرت دارد و حتی یک سایت ویژه به عنوان گورستان نرم افزارهای گوگل وجود دارد .
راه اندازی گوگل استادیا در سال ۲۰۱۹ نوید بزرگی برای آینده پخش بازی های مبتنی بر ابر بود، اما متأسفانه، استادیا هرگز نتوانست مورد توجه کاربران قرار گیرد و گوگل در ماه سپتامبر اعلام کرد که این خدمت تعطیل خواهد شد .
اینترنت اکسپلورر
سال ۲۰۲۲ سالی بود که مایکروسافت سرانجام اینترنت اکسپلورر را بازنشسته کرد. اینترنت اکسپلورر حتی در اوج خود، مرورگر خوبی نبود و در سالهای آخر خود با ظهور گوگل کروم به سرعت به حاشیه راند شد. اما نداشتن حس نوستالوژی نسبت به نرم افزاری که دروازه ورود بسیاری از کاربران قدیمی به اینترنت بود، دشوار است. روحت شاد ای مرورگر پر از باگ.
- 16
- 5