به گزارش آفتاب یزد، آفت هر دولتی ایجاد تبعیض، از بالا به مردم نگاه کردن و در کل نادیده گرفتن مردم است. موضوعی که به کرات در این دولت شاهد آن بوده ایم.
تازهترین آن هم مربوط میشود به اینترنتی که نزدیک به ۴ ماه است برای مردم محدود شده اما برای مسئولان نه. بعد از ایجاد محدودیتهای اینترنتی به جای آنکه نمایندهها درصدد رفع محدودیت به خاطر مردمی که کسب و کارشان به همین اینترنت گره خورده است، برآیند طرح عجیبی چون طرح اینترنت طبقاتی را مطرح کردند.
اینترنت طبقاتی، یعنی اینترنتی که عامه مردم، به یکسری چیزها دسترسی داشته و از یکسری چیزها محروم باشند. مثلا عدهای خاص به یوتیوب دسترسی داشته باشند ولی برای عموم مردم، یوتیوب فیلتر باشد. در ابتدا این موضوع تنها در حد حرف به نظر میرسید به خصوص آنکه وزارت ارتباطات و شخص وزیر بارها وجود چیزی به نام اینترنت طبقاتی را رد کرده اند، اما چندی است که رنگ واقعیت گرفته و جنبه عملی یافته است.
چرا که نامههایی از سوی برخی از نمایندهها و نهادهای خاص در فضای مجازی منتشر شده است که نشان میدهد آنها از وزارت ارتباطات درخواست اینترنت نامحدود را داشته اند. مثلا رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی در نامه خود خطاب به احسان خرامید، رئیس مرکز روابط عمومی وزارت ارتباطات عنوان کرده که این مرکز نیاز دارد در راستای عمل به رسالتهای خبری خود از اینترنت رایگان و بدون فیلتر و پرسرعت برخوردار شود و لیستی از کارکنان وزارتخانه هم برای دریافت اینترنت آزاد ارائه شده است.
مهدی تاج، رئیس فدراسیون فوتبال هم در تاریخ ۹ مهر در نامهای به عیسی زارعپور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درخواست کرده که با توجه به استقرار کارلوس کیروش در کمپ تیمهای ملی فدراسیون فوتبال و گستره ارتباطات تیم ملی در سطح بینالمللی، از تعدادی از آیپیهای این فدراسیون رفع فیلتر شود.
در ادامه نامههای منتشرشده، نامهای از امید قالیباف، سخنگوی وزارت صمت نیز به چشم میخورد که خطاب به مصطفی اشرف، مدیر کل دفتر وزارتی وزارت ارتباطات نوشته شده و با ارائه کد ملی و شماره تلفن درخواست کرده است که شخص خودش اینترنت بدون فیلتر دریافت کند.
همچنین نامه دیگری از سوی رئیس مرکز روابط عمومی وزارت ارتباطات خطاب به جانشین ستاد رسانه مرکز ملی فضای مجازی نوشته شده است که در آن از او خواسته دستور اختصاص «اینترنت خبرنگاری (بدون فیلتر)» طبق لیستی که ارائه داده به قید فوریت صادر شود.
محسن پیرهادی نماینده تهران نیز در نامهای از معاون وزیر ارتباطات میخواهد یک شماره همراه را رفع فیلتر کند!
وزارت علوم خطاب به روسای دانشگاهها و پژوهشگاهها: لیست اعضای هیئت علمی خود را برای دسترسی به اینترنت باز ارسال کنید
> واکنش کاربران
اینکه چرا این دولت آنقدر سعی دارد بین خود و مردم فاصله بیندازد جای سوال دارد اما افشای این نامهها گواه این است که این محدودیت اینترنت که به معنای واقعی برای مسئولان محدود نیست صدای آنها را هم در آورده است چه برسد به مردم. از سوی دیگر شکی وجود ندارد که این درخواست نمایندهها و نهادهای خاص اجابت میشود ولیای کاش این امکان ویژه برای مردم هم وجود داشت. حال افشای این نامهها با واکنشهایی از سوی کاربران شبکههای اجتماعی روبه رو شده است.
یکی از کاربران در این باره نوشته است: «پارتی بازی نداریم! همه را رفع فیلتر کنید!»
کاربر دیگری گفته است: «چرا باید بخوان که فیلترینگ گوشیشونو بردارن. قرار چه کار خاصی انجام بدن؟»
دیگری نوشت: «بحث اینجاست که فیلترینگ از حد گذشته و به فیلترینگ فیلترشکنها رسیده و شبکهی جهانی عملا بیمعناست! ما دسترسی بینالملل میخوایم!»
یکی دیگر از کاربران اینطور مینویسد: «آقای قالیباف شما که در توییتر نه کار بینالمللی میکنی و نه جواب کاربران توییتری رو میدی و فقط برای اطلاعرسانی و کری خوانی، توییت میزنی! چه نیازی داری به اینترنت نامحدود».
- 15
- 5
کاربر مهمان
۱۴۰۱/۱۱/۵ - ۸:۱۱
Permalink