سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۱:۲۶ - ۳۱ فروردین ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۱۲۵۸۴
فناوری اطلاعات و ارتباطات

ورود ایلان ماسک به عرصه هوش مصنوعی؛ میلیاردر «چت‌بات TruthGPT» خود را عرضه می‌کند

ورود ایلان ماسک به عرصه هوش مصنوعی,چت بات
ایلان ماسک، میلیاردر آمریکایی، در مصاحبه با شبکه خبری فاکس گفت که وارد عرصه هوش مصنوعی می‌شود و «چت‌بات» خود را خواهد ساخت.

به گزارش آسوشیتدپرس، ایلان ماسک درباره خطرات هوش مصنوعی برای بشریت توضیح داد و افزود که یک چت‌بات که این روزها بسیار محبوب است، رویکردی لیبرالی دارد و او با عرضه چت‌بات خود با آن مقابله خواهد کرد.

این میلیاردر آمریکایی گفت که چت‌بات او «تروث جی‌پی‌تی» نام دارد و جایگزینی برای «چت ‌جی‌پی‌تی» خواهد بود، و اضافه کرد: «هوش مصنوعی حداکثر جستجوگر حقیقت است که سعی می‌کند تا ماهیت جهان را درک کند.»

ایلان ماسک گفت: «ایده این است که هوش مصنوعی که می‌خواهد بشریت را درک کند، کمتر آن را نابود می‌کند.» او در این مصاحبه به شدت از چت جی‌پی‌تی انتقاد کرد و گفت که این ابزار «در حال آموزش است تا از نظر سیاسی درست عمل کند.»

او در بخشی از این مصاحبه، از ایجاد قوانینی در این چهارچوب دفاع کرد و هوش مصنوعی را «خطرناک‌تر» از ماشین‌ها و موشک‌ها توصیف کرد که توانایی نابود کردن بشریت را دارد.

بر اساس گزارش‌ها، ایلان ماسک در ماه مارس گذشته شرکت جدیدی را با نام «ایکس.ای‌آی کورپ» در نوادا ثبت کرد که مدیریت آن را بر عهده دارد.

او برای سال‌های متمادی نظراتش را درباره هوش مصنوعی ابراز کرده و سایر پیشگامان عرصه فناوری مانند مارک زاکربرگ و بیل گیتس را به دلیل داشتن آنچه او، به‌عنوان درک «محدود» از این حوزه توصیف می‌کند، زیر سؤال برده است.

ایلان ماسک، از سرمایه‌گذاران اولیه «اوپن ای‌آی»، استارت‌آپ سازنده «چت جی‌پی‌تی» بود و در سال ۲۰۱۵ به‌عنوان یک آزمایشگاه پژوهشی غیرانتفاعی هوش مصنوعی، ریاست هیئت مدیره آن را برعهده داشت.

او تنها چند سال در این سمت ماند و در سال ۲۰۱۸ از ریاست هیئت مدیره استعفا داد و این استارت‌آپ را به فعالیت‌های شرکت «تسلا» برای ساخت سیستم‌های رانندگی خودکار پیوند زد.

اوپن ای‌آی در آن هنگام در یک پست بلاگی نوشت که با توجه به اینکه تسلا بر هوش مصنوعی برای رانندگی تمرکز دارد، ایلان ماسک با تضاد منافع احتمالی مواجه نخواهد شد.

ایلان ماسک در مصاحبه با فاکس، از اینکه اوپن ای‌آی با مایکروسافت متحد شده است و دیگر یک‌ سازمان غیرانتفاعی نیست، ابراز تأسف کرد.

او درباره دلایل جدایی خود از این استارت‌آپ در سال ۲۰۱۹ و اختلافش با مدیران آن، گفت که «بهتر است راه را با شرایط خوب جدا کنیم.»

استفاده از هوش مصنوعی برای سیستم‌های رانندگی خودکار توسط خودروهای ساخت تسلا با چالش‌های مختلفی مواجه شده است و مقامات فدرال و ایالتی‌ سرگرم بررسی حوادث رانندگی هستند که برای نمونه، در ماه گذشته میلادی در ایالت کالیفرنیا با تلفات جانی همراه بود.

هنگام استعفای ایلان ماسک از هیئت مدیره اوپن ای‌آی، هنوز این استارت‌آپ از عرضه چت‌ جی‌پی‌تی دور بود ولی با عرضه نسل نخست این محصول به موفقیت بزرگی دست یافت و به‌عنوان یک شرکت انتفاعی وارد این عرصه شد.

در ابتدا ایلان ماسک از عملکرد چت جی‌پی‌تی دفاع کرد ولی به تدریج به انتقاد از آن پرداخت و به مواردی اشاره کرد که به زعم او همسو با «سانسور چپ» است.

به گفته سازندگان چت جی‌پی‌تی مانند سایر چت‌بات‌ها دارای فیلترهایی است که از انتشار برخی مطالب مانند پاسخ‌های مخرب یا توهین‌آمیز جلوگیری می‌کند.

چت جی‌پی‌تی، چت پردازش زبان طبیعی است که توسط فناوری هوش مصنوعی هدایت می‌شود و به کاربر این امکان را می‌دهد که با یک ربات صحبت کند و از او سوال بپرسد.

چت جی‌پی‌تی در ماه دسامبر گذشته وارد صحنه شد و به دلیل توانایی در ارائه پاسخ‌های طولانی و کامل به پرسش‌ها و درخواست‌ها، البته در برخی موارد نادرست، به سرعت محبوب یا «ویروسی» شد.

از هنگام عرضه، چت جی‌پی‌تی به ابزاری برای نوشتن مقاله حداقل برای یک نشریه خبری، تهیه چکیده مقاله‌های پژوهشی که حتی برخی دانشمندان را فریب داده است، ‌و حتی در آزمون‌های حقوق و بازرگانی در سطح فارغ‌ التحصیلان، البته با نمرات پایین، مورد استفاده قرار گرفته است.

این در حالی است که هشدارهایی در مورد پیامدهای بلندمدت ناشناخته مانند تأثیر آن بر آموزش و توانایی دانش‌آموزان برای تقلب در تکالیف مدرسه مطرح شده است. علی‌رغم این هشدارها، موفقیت چت جی‌پی‌تی باعث ایجاد یک رقابت جهانی برای توسعه هوش مصنوعی شده است.

  • 15
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش