یکشنبه ۰۴ آذر ۱۴۰۳
۱۵:۰۹ - ۰۹ خرداد ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۳۰۷۸۱
فناوری اطلاعات و ارتباطات

اینترنت یک زمین بدون مرز است

مانور وزیر ارتباطات در برابر دشمن فرضی

عیسی زارع پور وزیر ارتباطات,ادعاهای عیسی زارع پور وزیر ارتباطات

روزنامه «جهان‌صنعت» نوشت: عیسی زارع‌پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در حاشیه نخستین همایش و نمایشگاه صنعت پست، تجارت الکترونیک، لجستیک هوشمند و صنایع وابسته در جمع خبرنگاران درباره میزان استقبال از قابلیت اینترکانکشن میان پیام‌رسان‌های داخلی اظهار کرد: قابلیت اتصال متقابلی که بین پیام‌رسان‌ها راه‌اندازی شده، بسیار خوب است و در کلاس جهانی، اتحادیه اروپا آن را به قانون تبدیل کرده است.

وی افزود: اکنون نیاز به تبلیغ و ترویج وجود دارد که این قابلیت به مردم معرفی و گفته شود نیاز ندارند برای ارتباط چند پیام‌رسان را نصب کنند، بلکه هر پیام‌رسانی که بیشتر استفاده دارند را نصب می‌کنند و هر کسی که با آنها کار داشته باشد، از طریق سایر پلتفرم‌ها و با استفاده از این قابلیت می‌تواند به آنها پیام بفرستد.

زارع‌پور گفت: حتی در قدم بعد به دنبال ایجاد کانال و گروه هستیم. به صورت کلی قابلیت خوبی است که مردم بشناسند و استفاده کنند. زارع‌پور همچنین مدعی شد ایران در بحث دسترسی به اینترنت جزو چند کشور اول دنیاست.

زارع‌پور ارائه پلتفرم‌های بومی را به جنگ در فضای مجازی برای ندادن خاک به دشمن، تشبیه کرد. وزیر ارتباطات با اشاره به اینکه به ‌دلیل وجود پلتفرم‌های بومی قوی در حوزه تجارت الکترونیکی، کسی در کشور احساس نیاز به خدماتی چون «آمازون» و «eBay» ندارد، گفت: ما پلتفرم‌های بومی قوی در حوزه تجارت الکترونیکی داریم و باید به افرادی که برای این موضوع تلاش کرده‌اند، سرداران استقلال کشور گفت. یک عده در میدان جنگ جنگیدند تا خاک ما به دشمن نرسد و یک عده از جوانان نخبه ما نیز تلاش کرده‌اند تا در فضای مجازی به دشمن نیازمند نشویم و خاکمان را در این فضا به آنها ندهیم.

کسی در کشور نیازی به «آمازون» و «eBay» حس نمی‌کند

زارع‌پور همچنین تاکید کرد امروزه در کشور کسی حس نیاز به پلتفرم‌های جهانی مثل آمازون و eBay را ندارد، چراکه به همت جوانان مستعد کشور، نسبت به آنها بی‌نیاز شده‌ایم: «زمانی که در استرالیا بودم، این نیاز را می‌دیدم، اما در کشور خوشبختانه سکوهای بومی قدرتمندی داریم.» او زیرساخت دیگر مورد نیاز اقتصاد دیجیتال را لجستیک قابل ‌اتکا و هوشمند دانست و گفت: «با وجود تمام اقدامات انجام‌شده، راه زیادی داریم تا به پست هوشمند برسیم. باید حداکثر استفاده را از فناوری‌های نوین مثل هوش مصنوعی، تحلیل داده و اینترنت اشیا ببریم تا بتوانیم خدمت تضمین‌شده و قابل اتکا به مردم ارائه کنیم.» گفتنی است با توجه به تحریم‌ها، مردم ایران امکان خرید از پلتفرم‌های خارجی یاد‌شده توسط وزیر ارتباطات را ندارند؛ اگرچه پلتفرم‌های واسطه‌ای در حال‌ حاضر برای ارائه محصولات «آمازون» و «eBay» در کشور فعالیت می‌کنند.

وزیر ارتباطات درباره بروز چالش بعد از عدم تغییر ساعت رسمی برای برخی دستگاه‌های الکترونیکی گفت: اگر به سایت بین‌المللی تنظیم ساعت مراجعه کنید، مشاهده می‌کنید که از شهریور سال گذشته بحث عدم تغییر ساعت انجام شده بود و در سایت وجود دارد.‌ از ثانیه‌های اول سال ۱۴۰۲ تمام سرورهای جهانی ساعت دقیق را نشان دادند، مساله‌ای که اشاره شد، به فناوری برخی گوشی‌ها مربوط است که نیاز به به‌روزرسانی دارد و تولیدکننده گوشی باید این کار را انجام دهد.

شاید در بالای۹۰ درصد گوشی‌ها انجام شده باشد اما برای برخی از مدل‌های گوشی مانند سامسونگ هنوز این اتفاق رخ نداده که در حال رایزنی هستیم و یک‌به‌یک در حال انجام است. این ماموریت وزارت ارتباطات نیست بلکه به وزارت صمت مرتبط است که البته در حال رایزنی هستیم تا مشکل حل شود، اما کمی زمانبر است و آنچه که به عهده ما بوده انجام شده است.

اینترنت یک زمین بدون مرز است

در همین خصوص کیوان نقره‌کار کارشناس ارتباطات و فناوری اطلاعات به «جهان‌صنعت» گفت: نکته‌ای که درخصوص فناوری و به طور خاص اینترنت می‌توان گفت این است که اینترنت یک زمین بدون مرز است که همه می‌توانند از برکات این زمین بهره‌مند شوند. همچنین از ابزارها و محصولاتی که روی این زمین قرار دارد، استفاده کنند. این چرخه را می‌توانیم مجددا اختراع نکنیم و روی این زمین حدومرزی را برای خودمان مشخص کنیم و در آنجا به کاشت و برداشت مشغول شویم.

این داستان به این موضوع برمی‌گردد که چگونه از این فرصت ارتباطات و تبادل داده‌های بین‌الملل استفاده کنیم. بسیاری از شرکت‌های بزرگ در دنیا این مسیر را طی کرده و اتفاقاتی را رقم زدند که در حال حاضر می‌توانیم از آنها به بهترین نحو استفاده کنیم. بنابراین تولید یک محصول جدید که نمونه بین‌المللی آن وجود دارد، جز هزینه‌ زمانی، ریالی و عدم‌اعتماد چیزی را ایجاد نمی‌کند. او در ادامه گفت: پیشنهادم به وزیر ارتباطات این است که برای فضای مجازی و فرصت‌های موجود در آن، حد‌ومرزی را تعیین نکند. اگر قرار باشد اتفاقاتی رخ دهد و اطلاعاتی درز پیدا کند ممکن است این اتفاق برای یکی از شبکه‌های اجتماعی خودمان رخ دهد و بعد از سال‌ها متوجه شویم که اطلاعات از دست رفته است.

یک نخبه از فعالیت در فضای گسترده‌تر استقبال می‌کند

نقره‌کار در ادامه خاطرنشان کرد: یک نخبه، فارغ‌‌التحصیل و دانشمند بیشتر دوست دارد در یک فضای گسترده‌تر کاری فعالیت کند. به عنوان مثال یک تاجر دوست دارد در بازار‌های بین‌المللی هم حضور پیدا کند. به نظر می‌رسد وزیر محترم یک‌سری حسن‌نیت‌هایی دارند تا مشکلات را حل کنند، اما راه آن هزینه بیش‌از اندازه روی محصولات داخلی که نمونه بین‌المللی دارد، نیست. ما باید از محصولات داخلی‌ای که نمونه‌های بین‌المللی آن گران است، استقبال کنیم. باید از محصولات داخلی‌ای که به توسعه صنعت کمک می‌کند، حمایت کنیم. وگرنه شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌های بین‌المللی به وفور وجود دارند. بنابراین این نوع حرکت هیچ بازدهی‌ای ندارد و ضرر روی ضرر و بی‌اعتمادی روی بی‌اعتمادی است.

  • 10
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۷
غیر قابل انتشار: ۱۳
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش