مهمترین عناوین خبری
یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
۰۸:۳۷ - ۰۵ تير ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۴۰۳۷۶
فناوری اطلاعات و ارتباطات

در افتتاحیه الکامپ با شعار «آینده بهتر برای اقتصاد دیجیتال»، ناگهان برق رفت!

«خاموشی» نمایشگاه تکنولوژی در سرزمین تناقض‌ها

نمایشگاه الکامپ,قطع شدن برق در مراسم افتتاحیه الکامپ
نمایشگاه الکامپ که پس‌از ۴ سال وقفه با حضور شرکت‌های ایرانی و خارجی دوباره از سر گرفته شد، با شعار «آینده بهتر برای اقتصاد دیجیتال» تدارک دیده شد، اما به دلیل قطع مکرر برق مراسم افتتاحیه ناتمام ماند. البته شاید اینطور که رسانه‌ها خبرسازی کردند «خاموشی» نمایشگاه تکنولوژی در ایران که سرزمین‌ تناقض‌هاست؛ نکته عجیبی هم نباشد!

به گزارش توسعه ایرانی, مراسم افتتاحیه بیست و ششمین نمایشگاه بین‌المللی الکترونیک و کامیپوتر «الکامپ» که صبح دیروز یک‌شنبه، ۴ تیر در تهران برگزار شده بود به‌علت قطع برق ناتمام ماند. در این مراسم شماری از مقام‌های دولت از جمله وزیر ارتباطات، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور و همچنین «الکساندر شویتوف» معاون وزیر توسعه دیجیتال، ارتباطات و رسانه‌های جمعی روسیه و اصحاب رسانه حضور داشتند.

این نمایشگاه که پس‌از ۴ سال وقفه با حضور شرکت‌های ایرانی و خارجی دوباره از سر گرفته شد، با شعار «آینده بهتر برای اقتصاد دیجیتال» تدارک دیده شد، اما در بخش‌های ابتدایی مراسم افتتاحیه، حین سخنرانی رئیس هیأت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی، دوبار برق سالن رفت و بعد از اتمام اجباری سخنرانی «محمدصادق خیاطیان» قرار بود رئیس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور سخنرانی کند که برای بار سوم برق قطع شد. در ادامه نیز زمانی‌ که مجری مراسم، وزیر ارتباطات را برای سخنرانی دعوت کرد، بار دیگر برق رفت!

پس از تکرار مکرر این اتفاق، مراسم افتتاحیه الکامپ ۱۴۰۲ عملاً به تعطیلی کشانده شد و آن طور که گزارش شده در نهایت وزیر ارتباطات بدون سخنرانی و سایر مهمانان سالن را ترک کردند! وزیر ارتباطات پس از ترک سالن کنفرانس به سمت سالن ۳۸ نمایشگاه رفته و پس از بازدید از چند غرفه در جمع خبرنگاران حاضر شدند.

لازم به ذکر است که الکامپ ELECOMP) نمایشگاه بین‌المللی الکترونیک، کامیپوتر و تجارت الکترونیک است که هر سال در تهران برگزار می‌شود و معملا در این نمایشگاه در کنار شرکت‌های داخلی برخی از شرکت‌های خارجی نیز حضور دارند.

نمایشگاه که دیروز آغاز به کار کرد و تا هفتم تیرماه نیز ادامه دارد، بزرگ‌ترین رویداد فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور با حضور ۵۰۰ شرکت داخلی و خارجی است که از این تعداد بیش از ۱۵۰ شرکت استارتاپ و دانش‌بنیان هستند.

قطع برق یک نقص فنی عادی بود!

البته شاید اینطور که رسانه‌ها خبرسازی کردند «خاموشی» نمایشگاه تکنولوژی در ایران که سرزمین‌ تناقض‌هاست؛ نکته عجیبی هم نباشد! همانگونه که سازمان نظام صنفی رایانه‌ای تهران به‌عنوان متولی برگزاری نمایشگاه الکامپ، «قطع برق را یک نقص فنی عادی» اعلام کرد!  حال آنکه نوعی بی‌تدبیری از سوی مسئولین برگزاری این نمایشگاه، منجربه به بروز یک اتفاق و یک آبروریزی دیگر برای ایران شد.

نکته دیگر اینکه برگزارکنندگان نمایشگاه با وجود اطلاع از حضور مهمانان، فضای مناسبی برای گفتگوی خبرنگاران با مسئولین در نظر نگرفته بودند و گفتگو در شرایطی سخت و با ازدحام خبرنگاران، عکاسان و فیلمبرداران برگزار شد.

وزیر ارتباطات: سرعت اینترنت سیار۲ برابر افزایش یافته است

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات که به دلیل قطع برق موفق به سخنرانی نشد، در حاشیه این مراسم در جمع خبرنگاران حاضر شد و در پاسخ به سوالات آن‌ها درباره کندی سرعت اینترنت گفت: یک سایت خارجی هر ماه سرعت اینترنت ثابت و همراه تمام کشورها را می‌سنجد. «میانه» سرعت اینترنت همراه کشور در ابتدای دولت سیزدهم و در شهریور ۱۴۰۰ حدود ۱۸ مگابیت‌برثانیه بوده و اکنون به ۳۵.۶ مگابیت‌برثانیه رسیده و تقریبا ۲ برابر شده است. اینترنت ثابت نیز از ۹ مگابیت‌برثانیه به ۱۲.۵ مگابیت‌بر ثانیه رسیده است. اینترنت ثابت البته رشد کمتری داشته چرا که سالهاست در این حوزه سرمایه‌گذاری نشده است. پروژه فیبرنوری را به همین دلیل به مرحله اجرا درآوردیم، امیدواریم بتوانیم سرعت‌های چند صد مگابیت‌برثانیه را در اختیار مردم قرار بدهیم.

«عیسی زارع‌پور» درباره تجارت الکترونیک و بسترهایی که باید برای این کار ایجاد شود افزود: یکی از بسترهای اصلی توسعه تجارت الکترونیک، توسعه زیرساخت‌های ارتباطی است. در وزارت ارتباطات به دنبال این هستیم تا اینترنت پرسرعت، با کیفیت و امن را حتی تا دور افتاده‌ترین نقاط روستایی در دسترس قرار بدهیم تا بستر کسب و کارهای اینترنتی و اقتصاد دیجیتال فراهم شود. اکنون نزدیک به ۹۲ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار به شبکه ملی اطلاعات متصل شده‌اند. در ۲۱ ماه گذشته بیش از ۴ هزار روستا متصل شدند که می‌توان گفت کاری معادل ۴ سال گذشته انجام شده است.

وی گفت: تا پایان ۱۴۰۲ تمام روستاهای بالای۲۰ خانوار کشور به اینترنت متصل خواهند شد تا همه بتوانند در دورافتاده‌ترین نقاط روستایی نیز به اینترنت برای مسائل روزانه و کسب‌وکار خود دسترسی داشته باشند.

وزیر ارتباطات تاکید کرد: شعار این نمایشگاه آینده بهتر برای اقتصاد دیجیتال است. دولت برای بهتر شدن آینده اقتصاد دیجیتال در کشور در برنامه هفتم توسعه بسته خوبی پیش‌بینی کرده و هدف‌گذاری که صورت گرفته این است که سهم اقتصاد دیجیتال از اقتصاد کشور که ۷.۸ دهم است در پایان برنامه به ۱۵ درصد برسد. یکی از سرفصل‌های اصلی این برنامه اقتصاد دیجیتال است که در قالب چند ماده مهم توسعه اقتصاد دیجیتال را معماری کرده است.

وی خاطرنشان کرد: در گام نخست وزارت ارتباطات مکلف شده ظرف مدت ۶ ماه سند توسعه اقتصاد دیجیتال کشور تهیه کرده و به تصویب هیات وزیران برسانند. ضمن اینکه تمام دستگاه‌های کشور مکلف شدند که از شهریور امسال تا شهریور سال آینده برنامه هوشمندسازی و تحول و توسعه اقتصاد دیجیتال بخش خود را تهیه و به تصویب هیات وزیران برسانند. در این برنامه بر استفاده از فناوری‌های نوین مانند اینترنت اشیا تاکید شده و وزارت ارتباطات نیز مکلف به توسعه زیرساخت‌های ارتباطی و پردازشی مربوط به این کار است.

زارع‌پور خاطرنشان کرد: یکی دیگر از نکات دیگر این است که در تمام دستگاه‌های اجرایی مرکز تحول دیجیتال و نوآوری تاسیس شود تا بتوانیم فرایند را در دستگاه راهبری کنیم. این بسته دارای جزییات زیادی است که کشور را آماده توسعه هرچه بیشتر اقتصاد دیجیتال می‌کند.

وی گفت: با تلاش شرکت‌های ایرانی اکنون شرایطی را داریم تا بتوانیم محصولات و سکوهای دانش‌بنیان را به کشورهای دیگر صادر کنیم. در ۶ ماه گذشته بیش از ۲۰۰ میلیون دلار قرارداد بین شرکت‌های ایرانی با شرکت‌های خارجی منعقد شده است. امیدواریم بتوانیم زمینه صادرات محصولات دیگر بر بستر زیرساختی که دولت فراهم کرده را مهیا کنیم.

وزیر ارتباطات تصریح کرد: در هفته‌های آتی اجلاس وزاری عضو سازمان «اکو» را در تهران برگزار خواهیم کرد و از برخی وزرای ارتباطات کشورهای دیگر خواسته‌ام در این مراسم حضور پیدا کنند تا زیرساختی برای استفاده از ظرفیت‌های یکدیگر ایجاد شود.

زارع‌پور افزود: چندین مرتبه اعلام کرده‌ام که نظر فنی ما در وزارت ارتباطات این است که محدودیت گوگل پلی رفع شود اما درباره شبکه اجتماعی و پیام‌رسان تا زمانی که این‌ها در کشور ما دفتر تاسیس نکنند و قواعد ما را نپذیرند معقول نیست که فعالیت‌ کنند. حتی در کشورهای اروپایی نیز به دنبال تنظیم‌گری در این بخش هستند.

  • 14
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش