چهارشنبه ۲۳ خرداد ۱۴۰۳
۰۸:۳۷ - ۰۵ تير ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۴۰۳۷۶
فناوری اطلاعات و ارتباطات

در افتتاحیه الکامپ با شعار «آینده بهتر برای اقتصاد دیجیتال»، ناگهان برق رفت!

«خاموشی» نمایشگاه تکنولوژی در سرزمین تناقض‌ها

نمایشگاه الکامپ,قطع شدن برق در مراسم افتتاحیه الکامپ
نمایشگاه الکامپ که پس‌از ۴ سال وقفه با حضور شرکت‌های ایرانی و خارجی دوباره از سر گرفته شد، با شعار «آینده بهتر برای اقتصاد دیجیتال» تدارک دیده شد، اما به دلیل قطع مکرر برق مراسم افتتاحیه ناتمام ماند. البته شاید اینطور که رسانه‌ها خبرسازی کردند «خاموشی» نمایشگاه تکنولوژی در ایران که سرزمین‌ تناقض‌هاست؛ نکته عجیبی هم نباشد!

به گزارش توسعه ایرانی, مراسم افتتاحیه بیست و ششمین نمایشگاه بین‌المللی الکترونیک و کامیپوتر «الکامپ» که صبح دیروز یک‌شنبه، ۴ تیر در تهران برگزار شده بود به‌علت قطع برق ناتمام ماند. در این مراسم شماری از مقام‌های دولت از جمله وزیر ارتباطات، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور و همچنین «الکساندر شویتوف» معاون وزیر توسعه دیجیتال، ارتباطات و رسانه‌های جمعی روسیه و اصحاب رسانه حضور داشتند.

این نمایشگاه که پس‌از ۴ سال وقفه با حضور شرکت‌های ایرانی و خارجی دوباره از سر گرفته شد، با شعار «آینده بهتر برای اقتصاد دیجیتال» تدارک دیده شد، اما در بخش‌های ابتدایی مراسم افتتاحیه، حین سخنرانی رئیس هیأت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی، دوبار برق سالن رفت و بعد از اتمام اجباری سخنرانی «محمدصادق خیاطیان» قرار بود رئیس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور سخنرانی کند که برای بار سوم برق قطع شد. در ادامه نیز زمانی‌ که مجری مراسم، وزیر ارتباطات را برای سخنرانی دعوت کرد، بار دیگر برق رفت!

پس از تکرار مکرر این اتفاق، مراسم افتتاحیه الکامپ ۱۴۰۲ عملاً به تعطیلی کشانده شد و آن طور که گزارش شده در نهایت وزیر ارتباطات بدون سخنرانی و سایر مهمانان سالن را ترک کردند! وزیر ارتباطات پس از ترک سالن کنفرانس به سمت سالن ۳۸ نمایشگاه رفته و پس از بازدید از چند غرفه در جمع خبرنگاران حاضر شدند.

لازم به ذکر است که الکامپ ELECOMP) نمایشگاه بین‌المللی الکترونیک، کامیپوتر و تجارت الکترونیک است که هر سال در تهران برگزار می‌شود و معملا در این نمایشگاه در کنار شرکت‌های داخلی برخی از شرکت‌های خارجی نیز حضور دارند.

نمایشگاه که دیروز آغاز به کار کرد و تا هفتم تیرماه نیز ادامه دارد، بزرگ‌ترین رویداد فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور با حضور ۵۰۰ شرکت داخلی و خارجی است که از این تعداد بیش از ۱۵۰ شرکت استارتاپ و دانش‌بنیان هستند.

قطع برق یک نقص فنی عادی بود!

البته شاید اینطور که رسانه‌ها خبرسازی کردند «خاموشی» نمایشگاه تکنولوژی در ایران که سرزمین‌ تناقض‌هاست؛ نکته عجیبی هم نباشد! همانگونه که سازمان نظام صنفی رایانه‌ای تهران به‌عنوان متولی برگزاری نمایشگاه الکامپ، «قطع برق را یک نقص فنی عادی» اعلام کرد!  حال آنکه نوعی بی‌تدبیری از سوی مسئولین برگزاری این نمایشگاه، منجربه به بروز یک اتفاق و یک آبروریزی دیگر برای ایران شد.

نکته دیگر اینکه برگزارکنندگان نمایشگاه با وجود اطلاع از حضور مهمانان، فضای مناسبی برای گفتگوی خبرنگاران با مسئولین در نظر نگرفته بودند و گفتگو در شرایطی سخت و با ازدحام خبرنگاران، عکاسان و فیلمبرداران برگزار شد.

وزیر ارتباطات: سرعت اینترنت سیار۲ برابر افزایش یافته است

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات که به دلیل قطع برق موفق به سخنرانی نشد، در حاشیه این مراسم در جمع خبرنگاران حاضر شد و در پاسخ به سوالات آن‌ها درباره کندی سرعت اینترنت گفت: یک سایت خارجی هر ماه سرعت اینترنت ثابت و همراه تمام کشورها را می‌سنجد. «میانه» سرعت اینترنت همراه کشور در ابتدای دولت سیزدهم و در شهریور ۱۴۰۰ حدود ۱۸ مگابیت‌برثانیه بوده و اکنون به ۳۵.۶ مگابیت‌برثانیه رسیده و تقریبا ۲ برابر شده است. اینترنت ثابت نیز از ۹ مگابیت‌برثانیه به ۱۲.۵ مگابیت‌بر ثانیه رسیده است. اینترنت ثابت البته رشد کمتری داشته چرا که سالهاست در این حوزه سرمایه‌گذاری نشده است. پروژه فیبرنوری را به همین دلیل به مرحله اجرا درآوردیم، امیدواریم بتوانیم سرعت‌های چند صد مگابیت‌برثانیه را در اختیار مردم قرار بدهیم.

«عیسی زارع‌پور» درباره تجارت الکترونیک و بسترهایی که باید برای این کار ایجاد شود افزود: یکی از بسترهای اصلی توسعه تجارت الکترونیک، توسعه زیرساخت‌های ارتباطی است. در وزارت ارتباطات به دنبال این هستیم تا اینترنت پرسرعت، با کیفیت و امن را حتی تا دور افتاده‌ترین نقاط روستایی در دسترس قرار بدهیم تا بستر کسب و کارهای اینترنتی و اقتصاد دیجیتال فراهم شود. اکنون نزدیک به ۹۲ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار به شبکه ملی اطلاعات متصل شده‌اند. در ۲۱ ماه گذشته بیش از ۴ هزار روستا متصل شدند که می‌توان گفت کاری معادل ۴ سال گذشته انجام شده است.

وی گفت: تا پایان ۱۴۰۲ تمام روستاهای بالای۲۰ خانوار کشور به اینترنت متصل خواهند شد تا همه بتوانند در دورافتاده‌ترین نقاط روستایی نیز به اینترنت برای مسائل روزانه و کسب‌وکار خود دسترسی داشته باشند.

وزیر ارتباطات تاکید کرد: شعار این نمایشگاه آینده بهتر برای اقتصاد دیجیتال است. دولت برای بهتر شدن آینده اقتصاد دیجیتال در کشور در برنامه هفتم توسعه بسته خوبی پیش‌بینی کرده و هدف‌گذاری که صورت گرفته این است که سهم اقتصاد دیجیتال از اقتصاد کشور که ۷.۸ دهم است در پایان برنامه به ۱۵ درصد برسد. یکی از سرفصل‌های اصلی این برنامه اقتصاد دیجیتال است که در قالب چند ماده مهم توسعه اقتصاد دیجیتال را معماری کرده است.

وی خاطرنشان کرد: در گام نخست وزارت ارتباطات مکلف شده ظرف مدت ۶ ماه سند توسعه اقتصاد دیجیتال کشور تهیه کرده و به تصویب هیات وزیران برسانند. ضمن اینکه تمام دستگاه‌های کشور مکلف شدند که از شهریور امسال تا شهریور سال آینده برنامه هوشمندسازی و تحول و توسعه اقتصاد دیجیتال بخش خود را تهیه و به تصویب هیات وزیران برسانند. در این برنامه بر استفاده از فناوری‌های نوین مانند اینترنت اشیا تاکید شده و وزارت ارتباطات نیز مکلف به توسعه زیرساخت‌های ارتباطی و پردازشی مربوط به این کار است.

زارع‌پور خاطرنشان کرد: یکی دیگر از نکات دیگر این است که در تمام دستگاه‌های اجرایی مرکز تحول دیجیتال و نوآوری تاسیس شود تا بتوانیم فرایند را در دستگاه راهبری کنیم. این بسته دارای جزییات زیادی است که کشور را آماده توسعه هرچه بیشتر اقتصاد دیجیتال می‌کند.

وی گفت: با تلاش شرکت‌های ایرانی اکنون شرایطی را داریم تا بتوانیم محصولات و سکوهای دانش‌بنیان را به کشورهای دیگر صادر کنیم. در ۶ ماه گذشته بیش از ۲۰۰ میلیون دلار قرارداد بین شرکت‌های ایرانی با شرکت‌های خارجی منعقد شده است. امیدواریم بتوانیم زمینه صادرات محصولات دیگر بر بستر زیرساختی که دولت فراهم کرده را مهیا کنیم.

وزیر ارتباطات تصریح کرد: در هفته‌های آتی اجلاس وزاری عضو سازمان «اکو» را در تهران برگزار خواهیم کرد و از برخی وزرای ارتباطات کشورهای دیگر خواسته‌ام در این مراسم حضور پیدا کنند تا زیرساختی برای استفاده از ظرفیت‌های یکدیگر ایجاد شود.

زارع‌پور افزود: چندین مرتبه اعلام کرده‌ام که نظر فنی ما در وزارت ارتباطات این است که محدودیت گوگل پلی رفع شود اما درباره شبکه اجتماعی و پیام‌رسان تا زمانی که این‌ها در کشور ما دفتر تاسیس نکنند و قواعد ما را نپذیرند معقول نیست که فعالیت‌ کنند. حتی در کشورهای اروپایی نیز به دنبال تنظیم‌گری در این بخش هستند.

  • 14
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
محمد مهدی احمدی بیوگرافی محمدمهدی احمدی، داماد محسن رضایی

تاریخ تولد: دهه ۱۳۶۰

محل تولد: تهران

حرفه: مدیرعامل بانک شهر

مدرک تحصیلی: دکترای اقتصاد واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه تهران، کارشناسی اقتصاد بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی

نسبت خانوادگی: داماد محسن رضایی، برادر عروس قالیباف، برادر داماد رحمانی فضلی

ادامه
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
غلامعلی حداد عادل بیوگرافی غلامعلی حداد عادل؛ سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۲۴

محل تولد: تهران

حرفه: سیاستمدار ایرانی، عضور مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشیار بازنشسته دانشگاه، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی

آغاز فعالیت: ۱۳۵۷ تاکنون

حزب سیاسی: اصولگرا

تحصیلات: لیسانس و فوق لیسانس فیزیک از دانشگاه تهران و شیراز (پهلوی قدیم)، دکتری فلسفه از دانشگاه تهران

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
فرزان عاشورزاده بیوگرافی فرزان عاشورزاده تکواندوکار ایرانی

تاریخ تولد: ۵ آذر ۱۳۷۵

محل تولد: تنبکابن، مازندران

محل زندگی: آمریکا

حرفه: تکواندوکار

لقب جهانی: سونامی تکواندو جهان

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
ویژه سرپوش