سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۱:۰۷ - ۰۶ دي ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۱۰۰۳۸۲
فناوری اطلاعات و ارتباطات

کمک سه میلیارد دلاری تل آویو به شرکت اینتل برای ساخت کارخانه در اسرائیل

اینتل در اسرائیل,کمک سه میلیارد دلاری تل آویو به شرکت اینتل برای ساخت کارخانه در اسرائیل
دولت اسرائیل برای ساخت کارخانه پیشرفته اینتل در جنوب این کشور موافقت کرد.

به گزارش انتخاب به نقل از بی بی سی، دولت اسرائیل موافقت کرد برای ساخت کارخانه پیشرفته اینتل در جنوب اسرائیل سه میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار به این شرکت کمک مالی کند. اینتل هم متعهد شده در ۱۰ سال آینده ۱۶ میلیون و ۶۰۰ دلار از تولیدکنندگان اسرائیلی کالا و خدمات بخرد.

شرکت اینتل که پیشرفته‌ترین شرکت آمریکایی در تولید ریزتراشه‌هاست، قصد دارد یک کارخانه ۲۵ میلیارد دلاری در جنوب اسرائیل در شهرک کیرات گت بسازد. این شهر حدود ۴۰ کیلومتر با نوار غزه فاصله دارد.

این بزرگترین سرمایه گذاری یک شرکت خصوصی در تاریخ اسرائیل محسوب می‌شود.

اینتل در بیانیه‌ای گفته بود که ساخت این کارخانه «بخشی مهمی» است از تلاشی «برای ایجاد یک زنجیره جهانی تامین کالا، با تاب‌آوری بیشتر در کنار سرمایه‌گذاری فعلی و برنامه‌ریزی شده برای تولید در اروپا و آمریکا».

اینتل همچنین ساخت دو کارخانه در ماگدبورگ آلمان به ارزش ۳۳ میلیارد دلار را نیز در برنامه دارد که آن هم بزرگترین سرمایه‌گذاری خارجی در آلمان محسوب می‌شود و دولت این کشور برای جذب چنین سرمایه‌ای، وعده یارانه‌های بزرگی را داده است.

پارسال اینتل اعلام کرد قصد دارد در ایالت اوهایو، بزرگترین مجتع تولید ریزتراشه دنیا را بسازد تا با دو شرکت «تولید نیمه‌هادی تایوان» (تی‌اس‌ام‌سی) و سامسونگ کره جنوبی رقابت کند.

جنگ فناوری اکنون جزء جدایی‌ناپذیر جنگ اقتصادی و نظامی است. تقریبا تمام جنگ‌افزارهای پیشرفته به ریزتراشه نیاز دارند که تولید آن بسیار دشوار است و تنها چند تولیدکننده در دنیا چنین قابلیتی دارند.

برخلاف تصور، پیشرفته‌ترین ریزتراشه‌ها برای هوش مصنوعی و فناوری‌های نظامی و فضایی در کشورهایی مثل آمریکا، چین، کشورهای اروپایی و ژاپن تولید نمی‌شوند. این ریزتراشه‌ها در حال حاضر در دو کشور دنیا تولید می‌شوند: تایوان و کره‌جنوبی.

بخشی از تنش آمریکا و چین بر سر تایوان به همین برمی‌گردد: هر دو کشور فعلا به برای دسترسی به این ریزتراشه‌ها به شرکت «تی‌اس‌ام‌سی» وابسته‌اند که روابط نزدیک با آمریکا دارد و تمام تحریم‌های آن را رعایت کرده است.

اما جزیره کوچک تایوان فقط حدود ۱۶۰ کیلومتر با خاک اصلی چین فاصله دارد و پکن آن را بخشی از خاک خود می‌داند.

آمریکا همچنان در طراحی و مهندسی نیمه‌هادی‌ها، پیشرفته‌ترین کشور است. ۸۵ درصد بازار جهانی ابزارهای خودکارسازی طراحی الکترونیک که برای طراحی پیشرفته‌ترین ریزتراشه‌ها ضروری است، در دست شرکت‌های آمریکایی است.

اما مسئله این است که فقط ۱۰ درصد ریزتراشه‌های مورد نیاز آمریکا در خاک این کشور تولید می شود و بسیاری از کارخانه‌های آن در دهه‌های اخیر برای کاهش هزینه، برون‌سپاری شده‌اند.

پیشرفت در تولید ریزتراشه‌های پیشرفته، به سرمایه‌هایی چنان هنگفت نیاز دارد که بسیاری از شرکت‌های عظیم دنیا را از تحقیق و توسعه و سرمایه‌گذاری منصرف کرده است. آن‌ها ریزتراشه‌های پیشرفته را از دو سه شرکتی که قابلیت تولید آن را دارند می‌خرند. مثال آن شرکت اپل است که ریزتراشه‌هایش را خودش تولید نمی‌کند.

به جز تولید ریزتراشه، تست، مونتاژ (سوار کردن) و بسته‌بندی آنها بخش بزرگی از این صنعت است که آمریکا فقط پنج درصد آن را در خاک خود انجام می‌دهد. اما چین در کنار تایوان و سنگاپور جز بزرگترین تولیدکنندگان دنیا محسوب می‌شوند.

مسئله دیگر این است که برای تولید ریزتراشه‌های پیشرفته نیاز است که شرکت سازنده فقط بر یک نوع تولید و حتی یک خط تولید متمرکز باشد. کاری که شرکت تی‌اس‌ام‌سی بخوبی انجام داده است. مزیت دیگر این شرکت این است که هر چه نیاز دارد در کارخانه‌هایی در نزدیکی‌اش تولید می‌شوند.

ربزتراشه‌های پیشرفته با فناوری‌ای ساخته می‌شوند به نام «لیتوگرافی با پرتو فرابنفش بسیار پرانرژی (فرین)». این کار بسیار پیچیده با دستگاه‌هایی انجام می‌شود که با پرتو لیزر ریزترانزیستورها را بر روی زیرلایه (ویفر) که معمولا از جنس بلور سلیکون است می‌نشاند. این نوع دستگاه را فقط یک شرکت هلندی به نام ای‌اس‌ام‌ال می‌سازد.

پیشرفته‌ترین ریزتراشه‌های دنیا اکنون به پنج نانو معروفند یعنی در هر میلیمتر مربع از زیرلایه، ۱۲۵ تا ۳۰۰ میلیون ریزترانزیستور حک شده است. این قابلیت را اکنون فقط تی‌اس‌ام‌سی و سامسونگ دارند.

فناوری قدیمی تر ۷ نانو بود که در در میلیمتر مربع ۹۵ تا ۱۱۵ میلیون ریزترانزیستور نشانده شده است. اینتل در حال ساخت کارخانه‌ای برای تولید پنج نانو است اما در سال ۲۰۲۴ که زمان راه‌اندازی کارخانه عنوان شده، تی‌اس‌ام‌سی ساخت ریزتراشه ۳ نانو را شروع کرده است و بنابراین به نظر کارشناسان اینتل بین دو تا یک نسل عقب است.

اینتل در همکاری با تی‌اس‌ام‌سی هم قصد دارد کارخانه‌های دیگری را در تایوان برای تامین نیازهایش احداث کند و هم در یک دوره گذار خود را به آخرین فناوری روز برساند. تی‌اس‌ام‌سی هم شروع کرده است به ساخت کارخانه در خارج از خاک تایوان، جز چین در آمریکا، ژاپن و آلمان.

تصور می‌شد که چین دو نسل از آمریکا عقب باشد. اما اخیرا به نظر می‌رسد که فاصله دو کشور کمتر شده است.

کارشناسان می‌گویند تحریم آمریکا برای فروش فناوری پیشرفته به چین در سال ۲۰۱۹، شرکت هواوی چین را حدود دو سال از راه‌اندازی سیستم پنج جی عقب انداخت. اما این شرکت سه ماه پیش موبایل‌های پنج جی را با نام «میت ۶۰» وارد بازار کرد که از فناوری ۷ نانو استفاده کرده بود.

هوش مصنوعی هر چه بیشتر در تجهیزات نظامی و جنگ‌های امروزی نقش پیدا می‌کند و برای بکارگیری آن در این زمینه، به ریزتراشه‌های ۷ و ۵ نانو نیاز است.

این موضوع، وابستگی نظامی آمریکا را به تولیدات تی‌اس‌ام‌سی و یکی دو شرکت تایوانی دیگر بیشتر می‌کند. مثلا ریزتراشه‌های جنگنده اف-۳۵ آمریکا را تی‌اس‌ام‌سی می‌سازد.

ریزتراشه‌های تجهیزات نظامی جز توان پردازش و محاسبه باید در مقابل عوامل دیگر مثل ضربه، ارتعاش، تشعشع و حرارت مقاوم باشد. این کار به مجموع مدار یکپارچه و قابل برنامه‌ریزی مکرر نیاز دارد که به آن «مجموعه مدار ورودی قابل برنامه‌ریزی میدانی» می گویند.

این نوع مدار یکپارچه ابداع شرکت آمریکایی زیلینیکس است که اکنون برای تولید آن به نیمه‌هادی‌های شرکت تی‌اس‌ام‌سی وابسته است.

رقابت بر سر تولید ریزتراشه‌های هر چه توانمندتر و سریعتر شاید مهمترین رقابتی است که در حال حاضر در دنیا در جریان است.

تمام زندگی روزمره شهروندان در تمام دنیا به ریزتراشه‌ها وابسته است، جز موبایل و کامپیوتر و خودرو، هر وسیله الکتریک و الکترونیک و حتی مکانیکی امروزه به ریزتراشه‌ نیاز دارد، چه درسطح تجاری، چه صنعتی چه نظامی.

  • 18
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش