چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۱۱:۰۷ - ۱۰ دي ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۱۰۰۶۴۴
فناوری اطلاعات و ارتباطات

قیمت اینترنت در کشورهای همسایه چقدر است؟/ گرانی اینترنت بی کیفیت در ایران

قیمت اینترنت در ایران و کشورهای همسایه,اینترنت

روزنامه جهان صنعت نوشت: مقرون‌به‌صرفه بودن اینترنت یکی از عوامل مهم در توسعه و گسترش اقتصاد دیجیتال است. دسترسی آسان و ارزان به اینترنت می‌تواند به افراد و کسب‌و‌کارها کمک کند تا از مزایای اینترنت برای آموزش، تجارت و ارتباطات بهره‌مند شوند. در سال‌های اخیر، ‌دسترسی به اینترنت در ایران به‌طور قابل‌توجهی افزایش یافته است. طبق گزارش مرکز آمار ایران، تعداد کاربران اینترنت در ایران در سال ۲۰۲۳  به بیش از ۱۰۰ میلیون نفر رسیده است. با این حال یکی از چالش‌های پیش‌روی توسعه اینترنت در ایران، هزینه بالای آن است. در ایران هزینه اینترنت تلفن همراه و ثابت نسبت به بسیاری از کشورهای توسعه‌یافته بالاتر است.

بسیاری از کشورهای منطقه خاورمیانه، خدمات پهنای باند را برای هدف گسترده‌تر کشورسازی و گذار به اقتصاد مبتنی بر دانش شناسایی کرده‌اند. توافق گسترده‌ای وجود دارد که خدمات پهن باند در تقویت توسعه اقتصادی پایدار و اشتغالزایی، حیاتی است و جزء کلیدی استراتژی‌های فقرزدایی، افزایش فرصت‌های شغلی و پیشبرد یکپارچگی تجاری است. در واقع انتظار می‌رود پهنای باند تاثیری مشابه بر تحول اقتصاد و کل جامعه داشته باشد که ماشین‌های چاپ، موتورهای بخار یا برق در گذشته داشتند، اما برای اینکه تاثیر کامل خود را داشته باشد، مردم به دسترسی به آن نیاز دارند. بررسی شرکت هلندی «سرف شارک» درباره کیفیت زندگی دیجیتال در سراسر جهان، نابرابری‌های غالب در بین کشورها از نظر مقرون‌به‌صرفه بودن اینترنت را نشان می‌دهد.

شاخص کیفیت زندگی دیجیتال «سرف شارک» نشان می‌دهد مناطقی در جهان که مردم به‌طور متوسط بیشترین هزینه را برای خدمات پهنای باند تلفن همراه و ثابت می‌پردازند نیز با کندترین سرعت اینترنت و پایین‌ترین ثبات اتصال روبه‌رو هستند.

به عنوان مثال، افرادی که در آفریقا زندگی می‌کنند، باید تقریبا ۱۱ ساعت در ماه کار کنند تا پول حتی ارزان‌ترین بسته پهنای باند را پرداخت کنند و حدود ۱۲ دقیقه برای پرداخت پول یک گیگابایت اینترنت همراه کار کنند. کشورهایی که ارزان‌ترین اینترنت را دارند، معمولا کشورهایی با کندترین سرعت اینترنت هستند. متوسط سرعت خدمات پهنای باند در آفریقا، ۸۵/۴ مگابیت بر ثانیه (میانگین سرعت جهانی ۹۴/۱۵ مگابیت در ثانیه) است، در حالی که اتصال تلفن همراه، ۵۵/۲۰ مگابیت در ثانیه (میانگین سرعت جهانی ۵۳/۳۳ مگابیت در ثانیه) است.مساله هزینه اینترنت، پرسش دیگری را برای خانوارها مطرح می‌کند، زیرا براساس میانگین ‌جهانی، افراد برای پرداخت حتی ارزان‌ترین بسته پهنای باند باید سه ساعت و ۴۸ دقیقه در ماه کار کنند. با این حال، این مدت زمان از کشوری به کشور دیگر متفاوت است.

به عنوان نمونه، در نیجریه تقریبا ۳۴ ساعت، در هندوراس ۱۰ ساعت، در آمریکا ۵۲ دقیقه و در کانادا ۷ دقیقه است. در حالی که کشورهای اسکاندیناوی از نظر کیفیت کلی زندگی دیجیتالی در رتبه بالایی قرار دارند، نسبت به سایر کشورهای ثروتمند از نظر اقتصادی، از قیمت پهنای باند پایین‌تری برخوردار هستند. به عنوان مثال، در سوئد یک ساعت و ۴۶ دقیقه، در دانمارک یک ساعت و ۵۱ دقیقه و در نروژ یک ساعت و ۵۳ دقیقه است.تحقیقات کیفیت زندگی دیجیتال نشان داد که هیچ رابطه آشکاری بین مقرون‌به‌صرفه بودن اینترنت و سرانه تولید ناخالص داخلی وجود ندارد. به عنوان مثال، ایران از نظر سرانه تولید ناخالص داخلی، در رتبه پایینی قرار دارد، اما طبق گزارش سال گذشته «سرف شارک»، پنجمین اتصال اینترنتی مقرون‌به‌صرفه در سطح جهان را دارد. در مقایسه، دانمارک از سرانه تولید ناخالص داخلی بالایی برخوردار است و در مقرون‌به‌صرفه بودن اینترنت در رتبه بالاتر هفتم قرار دارد. چنین یافته‌هایی، پتانسیل بهبود مقرون‌به‌صرفه بودن اینترنت با منابع محدود و برنامه‌ریزی متمرکزتر برای منطقه را نشان می‌دهد. تفاوت در مقرون‌به‌صرفه بودن اینترنت بین کشورها می‌تواند به عوامل مختلفی مانند سطوح مختلف یا عدم رقابت در بازارهای پهنای باند، درجات مختلف اتخاذ سیاست ICT، هزینه توسعه زیرساخت اینترنت، فقدان نوآوری یا حتی معایب جغرافیایی بستگی داشته باشد. شکاف قابل‌توجهی نیز بین مقرون‌به‌صرفه بودن اینترنت باند پهن و تلفن همراه وجود دارد.

در سطح جهانی اینترنت موبایل تقریبا ۲۳ برابر مقرون‌به‌صرفه‌تر از پهنای باند است. میانگین زمان کار برای خرید ارزان‌ترین یک گیگابایت اینترنت موبایل، حدود ۱۰ دقیقه است.شاخص کیفیت زندگی دیجیتالی ۲۰۲۳ که توسط شرکت «سرف شارک» منتشر شده، بررسی رفاه دیجیتالی ۱۲۱ کشور جهان است که ۹۲ درصد جمعیت جهان را تشکیل می‌دهد. این بررسی هر کشور را براساس پنج رکن تاثیرگذار بر کیفیت زندگی دیجیتالی شامل مقرون‌به‌صرفه بودن اینترنت، کیفیت اینترنت، زیرساخت الکترونیکی، امنیت الکترونیکی و دولت الکترونیکی، رتبه‌بندی کرده است. به عنوان مثال هزینه یک گیگابایت اینترنت تلفن همراه در ایران حدود ۵/۰ دلار است. این رقم در مقایسه با کشورهایی مانند ترکیه (۸/۰ دلار)،‌ عراق (۹/۰ دلار) و افغانستان (۲/۱ دلار) مقرون‌به‌صرفه است.

البته این بدان معنا نیست که اینترنت در ایران کاملا ارزان است. هنوز هم هزینه اینترنت در ایران نسبت به بسیاری از کشورهای توسعه‌یافته بالاتر است. به عنوان مثال، هزینه یک گیکابایت اینترنت تلفن همراه در ایالات‌متحده حدود ۱/۰ دلار است. با این حال برای اینکه اینترنت در ایران کاملا مقرون‌به‌صرفه شود، لازم است دولت و شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات اینترنت، اقداماتی برای کاهش هزینه اینترنت انجام دهند. این اقدامات می‌تواند شامل افزایش رقابت در بازار اینترنت، کاهش هزینه‌های زیرساختی و ارائه تخفیف‌ها و تسهیلات به اقشار کم‌درآمد باشد.

قیمت اینترنت در ایران و کشورهای همسایه,اینترنت

  • 20
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش