به گزارش خبرگزاری دانشجو، به نقل از تایمز آو ایندیا، وی که ساچیر بالاجی نام داشت، پیش از این نگرانی هایی را درباره استفاده اخلاقی از داده ها توسط شرکت های توسعه دهنده هوش مصنوعی بیان کرده بود. بالاجی طبق گزارش های اخیر در ۲۶ نوامبر در آپارتمانش در سن فرانسیسکو خودکشی کرده است.
طبق گزارش یک رسانه محلی، جسد بالاجی داخل آپارتمانش کشف شده است.
وی پس از آنکه اوپن ای آی را به نقض قانون کپی رایت متهم کرد، مشهور شد. به طور دقیق تر او این شرکت را متهم کرده بود از محتوای تحت حفاظت قانون کپی رایت برای آموزش برنامه هوش مصنوعی مولد خود یعنی چت جی پی تی استفاده می کند. این اتهامات بخشی از موج وسیعی از شکایت ها علیه شرکت بودند.
بسیاری از مولفان، برنامه نویسان و خبرنگاران ادعا کرده بودند اوپن ای آی بدون اجازه از آثارشان در آموزش هوش مصنوعی استفاده کرده و همین امر نگرانی ها درباره حقوق مالکیت معنوی را افزایش داده است. او ۴ سال در اوپن ای آی فعالیت کرد و در نهایت به دلیل نگرانی ها درباره شیوه استفاده این شرکت از داده های تحت قانون کپی رایت از سمت خود استعفا داد. او در اکتبر سال جاری میلادی در مصاحبه ای با نیویورک تایمز دراین باره صحبت کرده بود.
وی در آگوست سال جاری به دلیل همین نگرانی ها شرکت را ترک کرده بود. بالاجی پس از استعفا از شغل خود همچنان درباره این موضوع اطلاع رسانی می کرد. جالب آنکه یک روز قبل از مرگ او، یک پرونده قضایی به نام بالاجی در یک دعوی حقوقی کپی رایت علیه این استارت آپ مطرح شد.
بالاجی جزو مهندسان کلیدی توسعه دهنده چت جی پی تی بود. مرگ تراژیک او در سن ۲۶ سالگی صنعت فناوری را شوکه کرده است. او در مصاحبه با نیویورک تایمز توضیح داده بود چگونه سیستم هایی مانند چت جی پی تی ۴ با ساختن نسخه هایی کامل از داده ها، آموزش می بینند.
- 12
- 2