جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۰۷:۵۸ - ۲۵ بهمن ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۱۰۲۶۲۴
فناوری اطلاعات و ارتباطات

پوشش دهی نسل سوم تلفن همراه در بیش از هزار و۵۰۰ شهر کشور در دولت تدبیر و امید

اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,اخبار فناوری اطلاعات,نسل سوم تلفن همراه
نسل سوم تلفن همراه امروز در بیش از یک هزار و ۵۰۰شهر کشور قابلیت دسترسی دارد و براساس برنامه های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات همه شهرستان های کشور تا پایان دولت یازدهم به نسل سوم اینترنت تلفن همراه متصل خواهند شد.

به گزارش ایرنا، نسل سوم شبکه تلفن همراه یا ۳ جی ( ۳G) روشی برای انتقال اطلاعات در تلفن‌های همراه و سیستم‌های بدون سیم است که نسل جدید شبکه موبایل با رویکرد مولتی مدیا است.

نسل سوم برخلاف جی‌اس‌ام که نسلی برای انتقال صدا و اطلاعات بود، این نسل جدید سرعت بالا را برای انتقال چندرسانه‌ای فراهم می‌ کند.

 

در نسل سوم همه داده ها در قالب اطلاعات رقمی (دیجیتال) منتقل می‌شود. با سرعت به نسبت بالایی که در تلفن‌های نسل سوم پیش بینی شده ‌است، امکاناتی از قبیل تلفن‌های تصویری بی سیم، با کیفیت مناسب مقدور خواهد بود.

نخستین کشوری که از شبکه ۳G به صورت گسترده و تجاری استفاده کرد، کشور ژاپن بود.

 

نسل چهارم تلفن همراه

تلاش های دولت یازدهم برای برخورداری مردم ایران از پیشرفته ترین نسل های ارتباطی، پوشش دهی نسل چهارم تلفن همراه را در بیش از ۳۰۰ شهر رقم زد و این امر امکان در لحظه زندگی کردن را برای همه مردم فراهم کرده است.

 

«محمدجواد آذری جهرمی» معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به تازگی با بیان اینکه اکنون بیش از ۴۰۰ شهر کشور از اینترنت نسل چهارم تلفن همراه برخوردار هستند، ادامه داد: نسل سوم و چهارم اینترنت تلفن همراه از سوی اپراتورهای تلفن همراه در کشور اجرا می شود.

 

میرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت افزود: همه شهرستان های کشور تا پایان دولت یازدهم به نسل سوم اینترنت تلفن همراه متصل خواهند بود و پیش بینی می شود تا پایان دولت تدبیر و امید بیش از ۶۰ درصد شهرها نیز به اینترنت نسل چهارم تلفن همراه متصل شوند.

 

نسل چهارم تلفن همراه از یک راه‌حل جامع بر مبنای IP ( آی پی - آدرس اینترنتی) برای انتقال صدا، تصویر و داده استفاده می‌کند و بر پایه اصل «هرجا و هر زمان» داده‌ها را با سرعتی بسیار بالاتر از نسل‌های قبل در اختیار کاربر قرار می‌دهد. 

با اقدام های دولت یازدهم تاکنون ۱۵۰ میلیون سیم کارت تلفن همراه در کشور توزیع شده و بیش از ۲۵ هزار روستای کشور به اینترنت پرسرعت تجهیز شده اند و اکنون امکان تحقق دسترسی آزاد به اطلاعات فراهم است.

 

توسعه شبکه فیبر نوری

اقدام های دولت برای توسعه زیر ساخت های ارتباطی و فناوری اطلاعات با هدف کاستن از شکاف دیجیتالی که تا پیش از دولت تدبیر و امید، مردم را رنج می داد، سبب شده است شبکه فیبرنوری که در شش ماهه نخست سال ۱۳۹۲ تنها ۵۱ هزار و ۴۹۷ کیلومتر بود پایان سال ۱۳۹۴ به ۵۶ هزار و ۸۵۲ کیلومتر برسد و در نهایت امروز ۶۱ هزار و ۳۵۵ کیلومتر از خاک ایران زیر پوشش فیبر نوری با رشدی ۱۹ درصدی نسبت به ابتدای این دولت قرار گیرد.

توسعه فیبر نوری امکان استفاده از ارتباطی راحت تر و با سرعت بیشتر را برای کاربران فراهم کرده است.

 

فیبر نوری یکی از محیط های انتقال داده با سرعت بالا است و امروزه از فیبر نوری در موارد متفاوتی مثل شبکه های تلفن شهری و بین شهری ، شبکه های کامپیوتری و اینترنت استفاده می شود.

فیبرنوری رشته ای از تارهای شیشه ای بوده که هر یک از تارها ضخامتی معادل تار موی انسان را داشته و از آن برای انتقال اطلاعات در مسافت های طولانی استفاده می شود.

 

آذرجهرمی به تازگی به ایرنا گفت: برنامه اتصال ۱۷۰ شهر به شبکه فیبرنوری تا پایان دولت تدبیر و امید عملیاتی و نهایی می شود.

به گفته وی، تحقق این برنامه با اجرایی شدن گام های مختلف طرح «نور ۲» در دولت یازدهم برنامه‌ریزی شده است و تا پایان این دولت به طور قطع اجرایی می شود.

 

وی با بیان اینکه استفاده از شبکه فیبر نوری نیازمند برخی فناوری هایی است که به توسعه شبکه انتقال و آدرس اینترنتی متکی است، گفت: بنا داریم زمینه ایجاد فناوری های لازم برای بهره برداری کامل از شبکه فیبرنوری نیز در دولت تدبیر و امید رقم بخورد که زمان بر است و در دولت بعد مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

 

مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت کشور با اشاره به اینکه نقاط حضور در شبکه فیبرنوری در مجموعه زیرساخت کشور ۶۶ نقطه بود، افزود: با اجرای طرح های مختلف به ویژه طرح های اخیر، اکنون ظرفیت کامل بهره برداری از شبکه فیبرنوری به ۱۰۴ نقطه رسیده است و اکنون در این نقاط خدمات ارایه می شود. 

 

افزایش ظرفیت شبکه انتقال داده

توسعه شبکه انتقال داده کشور یکی دیگر از اقدام های دولت یازدهم در جهت کاستن از شکاف دیجیتالی است به گونه ای که این شبکه در شش ماهه نخست سال ۱۳۹۲ تنها ۹۰۰ گیگابایت برثانیه ظرفیت داشت و تلاش های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای توسعه آن سبب شد در پایان سال ۱۳۹۴ ظرفیت شبکه انتقال به چهار هزار و ۱۰۰ گیگابایت برسد و اکنون با رشدی ۳۶۶ درصدی نسبت به ابتدای دولت تدبیر و امید به ظرفیت چهار هزار و ۱۹۶گیگابایتی دسترسی داشته باشیم.

 

تلاش برای افزایش ظرفیت این شبکه همچنان ادامه دارد، به صورتی که در روزهای اخیر و در مراسم بهره برداری از پروژه «تلاش۳» محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت یازدهم از افزایش آن به ۱۰ هزار گیگابایت تا پایان امسال خبر داد.

 

توسعه شبکه آی پی داخل 

ظرفیت شبکه آی پی (IP آدرس اینترنت) در شش ماه نخست سال ۱۳۹۲ تنها ۶۲۴ گیگابایت بر ثانیه بود که با اقدام های توسعه ای دولت یازدهم این رقم در پایان سال ۱۳۹۴ به چهار هزار گیگابایت رسید و رشدی ۵۴۱ درصدی ثبت کرد.

واعظی در روزهای اخیر از برنامه ریزی برای توسعه شبکه آی پی در کشور خبر داد و گفت: تلاش می شود ظرفیت این شبکه تا آخر فروردین ماه سال آینده به ۱۰ هزار گیگابایت برسد.

 

افزایش پهنای باند بین الملل

پهنای باند بین الملل ایران در شش ماهه نخست سال ۱۳۹۲ حدود ۷۲ گیگابایت برثانیه بود در حالی که با اقدام های دولت یازدهم این رقم تا پایان سال ۱۳۹۴به ۵۴۷ گیگابایت برثانیه رسید و اکنون ظرفیت پهنای باند بین الملل با رشدی ۸۳۴ درصدی نسبت به ابتدای دولت یازدهم به ۶۷۳ گیگابایت بر ثانیه رسیده است. 

 

افزایش ظرفیت ترانزیت ارتباطات بین الملل 

ظرفیت ترانزیت ارتباطات بین الملل در زمان شروع دولت یازدهم ۱۱۶گیگابایت برثانیه بود که در پایان سال ۱۳۹۳ به ۳۶۴ گیگابایت برثانیه رسید و با رشدی ۳۸۱ درصدی نسبت به ابتدای دولت یازدهم در پایان سال ۱۳۹۴ به ۵۵۸ گیگابایت بر ثانیه رسیده است.

 

واعظی در این باره گفت: توسعه زیرساخت ها در کشور به گونه ای است که ایران تبدیل به مسیر ترانزیتی ترافیک بین الملل می شود و عبور داده از مسیر ایران انجام خواهد شد.

این درحالی است که در هفته های اخیر مجلس شورای مجوز افزایش میزان ترانزیت ارتباطات بین الملل را به شرکت ارتباطات زیرساخت داد.

 

کلام آخر

عملکرد دولت یازدهم در توجه به توسعه زیر ساخت های ارتباطات و فناوری اطلاعات درحالی نشان دهنده رشد همه شاخصه های این بخش اثرگذار اقتصادی کشور است که دولت های قبل اعتقادی به آن نداشتند و حتی درصد ادغام وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با مجموعه ای دیگر بودند. با روی کارآمدن دولت یازدهم و توجه جدی این دولت به مقوله دسترسی آزاد مردم به اطلاعات و اعتقاد به پیشران بودن ارتباطات وفناوری اطلاعات (آی سی تی ICT) در امر توسعه کشور، وضعیت خوبی در این بخش حاکم شده و چشم انداز مثبتی برای آیندگان گشوده است .

 

 

  • 19
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش