دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۱:۱۰ - ۰۷ فروردین ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۱۰۰۷۳۰
فناوری اطلاعات و ارتباطات

۱۰ روش ساده برای سد کردن راه هکر ها

اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,اخبار فناوری اطلاعات,جلوگیری از نفوذ هکرها به سیستم های شخصی
با روش های ساده اما کمی دقت می توان جلوی نفوذ هکرها به سیستم های شخصی خود را گرفت.

به گزارش میزان، فعالیت مجرمان سایبری به تلفن‌های همراه هوشمند محدود نمی‌شود و آنها با هک اطلاعات رایانه‌های شخصی یا شرکت‌ها به دنبال اخاذی و اقدامات مجرمانه‌شان هستند. برای این‌که رایانه خود را از ورود مجرمان در امان نگه دارید به این توصیه‌های جدی توجه کرده و با ما همراه باشید.

سیستم عامل خود را به‌روز کنید

مهم‌ترین مسأله امنیت در کامپیوتر به روز رسانی سیستم عامل است. استفاده از سیستم عامل کرک شده باعث می‌شود کاربر برای استفاده امن و بدون دغدغه از کامپیوتر، آمادگی نداشته باشد. در کل کاربران کشورهای جهان سوم (ازجمله ایران) به دلیل استفاده از نرم‌افزارها و سیستم‌های عامل‌ کرک شده، بیشتر در معرض خطر قرار دارند. همیشه به یاد داشته باشید، هر زمانی ناشر سیستم عامل اعلام کرد از یک نسخه خاص دیگر پشتیبانی نخواهد کرد، به معنای این خواهد بود که شما با استفاده از آن نسخه، امنیت نخواهید داشت.

اگر از نرم‌افزاری خاص استفاده می‌کنید که روی نسخه‌های قدیمی سیستم‌عامل‌ها اجرا می‌شود، ناشر آن نرم‌افزار ملزم است محصولات خود را به روز کند نه این‌که شما به عنوان استفاده‌کننده سیستم عامل رایانه‌تان را با نرم‌افزار هماهنگ کنید.

نصب و به‌روز‌رسانی نرم‌افزارهای امنیتی

آپدیت سیستم عامل به تنهایی نمی‌تواند از ورود ویروس یا هکر جلوگیری کند. به همین علت وجود یک نرم‌افزار امنیتی (ترجیحا اینترنت سکوریتی) نیز مورد نیاز است. نرم‌افزارهای امنیتی متعددی به بازار عرضه شده‌اند. کاربر باید تنها یک نرم‌افزار امنیتی (در یک حیطه کاری) را با مشورت یک کارشناس برای خود انتخاب و نصب کند تا دچار مشکلاتی از قبیل افت سرعت سیستم یا تداخل بین نرم‌افزارهای دیگر نشود.

اگر کاربر مایل به خرید و صرف هزینه نباشد، نباید نسخه کرک نرم‌افزار امنیتی را نصب کند. مثل این است که یک راننده برای امنیت، کمربند ایمنی بی‌کیفیت در اتومبیل خود نصب کند. پیشنهاد ما برای این نوع از کاربران، نصب آنتی‌ویروس یا اینترنت سکوریتی رایگان است.

بهترین نرم‌افزارهای امنیتی _ که به صورت رایگان عرضه شده‌اند _ را می‌توان۳۶۰ Internet Security  (در حیطه آنتی ویروس و امنیت در اینترنت) و Avast Free Antivirus (در حیطه آنتی ویروس) را نام برد. این دو نرم‌افزار که به صورت رایگان منتشر شده‌اند، از حافظه رم بسیار پایین استفاده می‌کنند و می‌تواند از جمله بهترین انتخاب‌ها برای کاربران باشد. ما بیشتر نصب نرم‌افزار امنیتی ۳۶۰ Internet Security را به کاربران پیشنهاد می‌دهیم، چرا که این نرم‌افزار از امکانات کامل‌تری نسبت به نرم‌افزار Avast Free Antivirus برخوردار است و از همه مهم‌تر، فاقد هرگونه تبلیغاتی است.

از کافی‌نت یا کامپیوترهای دیگران برای کارهای شخصی استفاده نکنید

هنگام استفاده از کامپیوترهای عمومی یا کامپیوتر دیگران، بدترین احتمال را در سرلوحه کارتان قرار دهید. این احتمال که صاحب کامپیوتر میزبان، دقت کافی در استفاده را به کار نبرده است، یعنی نه سیستم خود را به‌روزرسانی کرده و نه توجهی به نرم‌افزارهای امنیتی خود دارد. هر چند که بی دقتی‌های دیگری هم هستند که در ادامه این مقاله عنوان خواهیم کرد.

رمز خود را در اختیار دیگران قرار ندهید

بارها پیش آمده شخصی ـ به خاطر نداشتن دسترسی به اینترنت یا عواملی دیگر ـ رمز خود را در اختیار دیگران قرار می‌دهد تا برای مثال، ایمیلی را بررسی کنند.

این کار ممکن است باعث سوء‌استفاده دیگران شود و از آنجایی که کل تنظیمات امنیتی شبکه‌های اجتماعی بر مبنای ایمیل شخص است، بسیار خطرناک و کاری بسیار پر‌ریسک خواهد بود.

تاریخ سیستم خود را به روز نگه دارید

از آنجا که مرورگرهای اینترنتی و نرم‌افزارهای دیگر برای چک کردن مجوزهای امنیتی به تاریخ سیستم کاربر رجوع می‌کنند، کاربر باید هر از چند گاهی تاریخ سیستم و منطقه زمانی خود را بررسی نماید.

نکته: در صورتی که بعد از خاموش و روشن کردن کامپیوتر خود، متوجه تغییر تاریخ خود شدید، باید باتری Motherboard خود را تعویض کنید.

از نصب برنامه‌های غیرضروری پرهیز کنید

بسیاری از کاربران (البته بیشتر در کشورهای جهان سوم و ازجمله کشور ما) می‌پندارند هر چقدر نرم‌افزارهای مختلف نصب کنند، کامپیوتری کامل‌تر خواهند داشت. در حالی که با این کار امنیت کامپیوتر خود را به خطر می‌اندازند. مثالی ساده می‌زنیم: یخچال منزل کاربر را یک سیستم عامل، موتور آن را یک نرم‌افزار امنیتی و همین‌طور محتویات آن را نرم‌افزارهای جانبی آن در نظر می‌گیریم.

کاربر نمی‌تواند در داخل یخچال ـ سیستم‌عامل ـ خود (حتی در مواقعی که موتور آن بدون مشکل کار می‌کند) بیش از نیاز خود مواد غذایی ـ نرم‌افزار ـ انبار کند. مواد غذایی ـ نرم‌افزارها ـ دارای تاریخ انقضا هستند و خراب خواهند شد. حتی اگر موتور یخچال نیز بدون مشکل باشد، برای نگهداری از آنها، باید وقت و هزینه بیشتری را صرف کنید و اگر هم نگهداری نشود، خطر روز به روز بیشتر خواهد شد.

درایورهای سخت‌افزاری خود را به روزرسانی کنید

شاید از خودتان بپرسید به روز‌رسانی درایورهای سخت‌افزار چه ربطی به امنیت دارد، اما ما به شما اطمینان می‌دهیم این موضوع اهمیت بسیاری در تأمین امنیت کامپیوتر کاربر دارد.

سیستم عامل و آنتی ویروس بایستی در کامپیوتری بدون اشکال فنی کار کنند تا کارها به درستی پیش برود و در صورتی که درایور سخت افزاری معیوب باشد، دستگاه به درستی سیستم عامل را اجرا نخواهد کرد و علاوه بر کندی سرعت، باعث بد اجرا شدن نرم‌افزارهای دیگر (ازجمله نرم‌افزار امنیتی) خواهد شد. به همین علت شرکت‌های سازنده قطعات سخت افزاری، هر از چند گاهی (در صورت گزارش وجود مشکل در درایور) نرم‌افزارهای آنها را برای عملکرد بهتر، به‌روز‌رسانی و در سایت رسمی شرکت منتشر می‌کنند.

پیشنهاد می‌شود هنگام خرید کامپیوتر، نام شرکت سازنده و مدل‌های سخت افزارهای خود را روی کاغذی بنویسید و در اختیار داشته باشید تا بتوانید در صورت لزوم، برای به‌روز‌رسانی آنها اقدام کنید. تأکید می‌شود از سایت‌های رسمی شرکت‌های ارائه دهنده سخت‌افزار، درایورهای خود را با توجه به مدل سخت‌افزار دریافت کنید.

نرم‌افزارهای جانبی را به‌روزرسانی کنید

همان‌طور که پیش‌تر عنوان کردیم، برای حفظ امنیت کامپیوتر خود باید سیستم عامل و نرم‌افزارهای امنیتی خود را به‌روز‌رسانی کنید. نرم‌افزارهای جانبی نیز از این قاعده مستثنا نیستند و این کار باعث می‌شود ایرادات نرم‌افزارها (ایرادات امنیتی و اجرایی) برطرف شود.

از نرم‌افزارهای کرک شده استفاده نکنید

ما برای این توصیه، چهار دلیل داریم.

دلیل اول: همان‌طوری که در دلایل قبلی گفته شد، کامپیوتر برای حفظ امنیت نیاز به آپدیت دارد،

چه سیستم‌عامل باشد، چه آنتی ویروس و چه نرم‌افزارهای جانبی... . حال استفاده از نرم‌افزارهای کرک شده، باعث می‌شود که هنگام آپدیت نرم‌افزار، سرور ناشر سازنده از کرک بودن ـ غیر‌قانونی بودن ـ نرم‌افزار مطلع شود و خدمات خود را برای کاربر قطع کند. این کار سبب می‌شود کاربر از دریافت به‌روزرسانی‌های امنیتی نرم‌افزار که گاهی اوقات خیلی ضروری است محروم شود.

دلیل دوم: کرک‌ها هیچ موقع قابل اطمینان نبوده و نخواهند بود. کسی بدون نیت قبلی، نرم‌افزاری را برای استفاده عمومی کرک نمی‌کند. انکار نمی‌کنیم که هستند در میان این افراد که با شعار «رایگان برای همه» در این عرصه فعالیت می‌کنند، ولی باز کاربر نمی‌تواند از نیت برنامه نویس آگاه باشد و به همین علت ما روی این دلیل پافشاری می‌کنیم.

دلیل سوم: این کار در کشورهای پیشرفته (چه برای کرک‌کننده و چه برای استفاده‌کننده نرم‌افزار) کاری غیرقانونی است. کسانی هستند که بدون نیت‌های سیاسی، ‌خواهان رفع تحریم‌های نرم‌افزاری هستند. به همین دلیل برای این کار باید توسط خود کاربران زمینه‌سازی شود تا دولت بتواند با خیالی آسوده قانون کپی‌رایت را بپذیرد.

دلیل چهارم: همان‌طوری که حال یک نویسنده از انتشار کتاب یا مقاله خود در جایی دیگر بدون درج نامش دگرگون می‌شود، ناشر و برنامه‌نویسان نرم‌افزارها نیز به همین حال دچار می‌شوند. به همین علت، اگر تمامی مشکلات امنیتی را نیز نادیده بگیریم، از لحاظ وجدان و انسانیت نیز این کار صحیح نیست.

وارد سایت‌هایی که نمی‌شناسید نشوید

در صورتی که کاربری همه مسائل امنیتی را نیز رعایت کند، ولی بدون دقت به سایت‌های ناشناس وارد شود، باز دچار مشکل خواهد شد. ما می‌توانیم عنوان کنیم خطرناک‌ترین کار همین مورد است، چرا که اولین جایی که در آن ویروس جدیدی منتشر می‌شود، اینترنت است و بعد از انتشار آن شرکت‌های سازنده نرم‌افزارهای امنیتی به مقابله با ویروس می‌پردازند. پس حتماً به آدرس سایت‌ها دقت کنید.

  • 9
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش