شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳
۰۹:۲۷ - ۰۱ تير ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۴۰۰۰۲۳
فناوری اطلاعات و ارتباطات

قوانین سختگیرانه و تعرفه‌بالا علت رکود بازار <آی‌تی>

اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,اخبار فناوری اطلاعات,بازارآی‌تی
کارشناسان حوزه رایانه‌ای مطرح کردند،قوانین سختگیرانه و تعرفه بالا علت رکود بازار «آی تی»»

رئیس اتحادیه فناوران رایانه ای تهران  صلاحیت نوشتن چنین نامه ای به رئیس جمهور را نداردچرا که ایشان می تواند تنها برای خواسته صنفی، برای رئیس جمهور نامه بنویسد و البته نامه باید رسمی باشد

دولت تدبیر و امید  در ۴ سال گذشته آنقدر گرفتاری های بزرگ در حد کلان داشته و در پی حل مشکلات زیربنایی بوده که اصلا مجال پیدا نکرده است که به جزئیات ورود کرده و به مشکلات صنف ما رسیدگی کند البته  کارهای مثبتی  همچون ایجاد روابط بین اللملی، رفع تحریم ها و ... انجام داده است.

 

اخیراً در نامه‌ای سرگشاده به رئیس جمهوری  اتحادیه صنفی فناوران رایانه ای تهران به امضای مهدی میرمهدی، عوامل مختلفی مانند مالیات‌های غیرمنصفانه و ناعادلانه، قاچاق کالا از سوی قشرخاص، ورود بالای کالا از بنادر آزاد برای مصرف شهری و تعرفه یکسان کالا، تبانی واردکنندگان کالا با ارزیابان گمرک را علت رکود در حوزه رایانه‌ای دانسته و از رئیس جمهوری خواست تا ضمن رفع این موانع و مشکلات از کارگاه‌های کوچک برای ایجاد اشتغال حمایت کند.

 

حالا سؤال این است که علت رکود بازار موارد اشاره شده در نامه به رئیس جمهوری است؟ دولت روحانی در مدت ۴ سال گذشته درباره مشکلات و مسائل گفته شده و رفع آنها چه کارهای مثبتی انجام داده است و اینکه چه کارهایی باید برای رونق بازار رایانه‌ای انجام شود؟ روزنامه «ایران» به سراغ کارشناسان حوزه رایانه‌ای و سخت افزار رفته و نظرات آنان را درباره این نامه و کارهای انجام شده از سوی دولت تدبیر و امید را جویا شد.

 

صلاحیت نامه نویسی صنفی ندارند

علیرضا پورنقشبند یکی از اعضای کمیسیون سخت افزار سازمان نصر درباره نامه سرگشاده رئیس اتحادیه فناوران رایانه‌ای تهران به رئیس جمهوری به «ایران» گفت: رئیس اتحادیه فناوران رایانه‌ای تهران صلاحیت نوشتن چنین نامه‌ای به رئیس جمهوری را ندارد. ایشان می‌تواند تنها برای خواسته صنفی، برای رئیس جمهوری نامه بنویسد و البته نامه باید رسمی باشد.

 

نامه وی نشان می‌دهد ایشان به فرمت نامه‌نویسی رسمی آشنا نیست چرا که از ادبیاتی استفاده می‌کند که نه تنها به نفع صنف نیست، بلکه  به ضرر آن است. نوشتن چنین نامه‌ای با تملق گویی و مطرح کردن خود به‌عنوان رئیس در مخاطب دافعه ایجاد می‌کند و موجب می‌شود تا به خواسته‌های بحق صنف که موارد گفته شده از سوی وی نیز دلیل رکود نیست، ترتیب اثر داده نشود.

 

پورنقشبند با بیان اینکه وقتی نامه سرگشاده نوشته می‌شود که راهی برای رسیدن صدای یک گروه و فردی به گوش مخاطب وجود نداشته باشد و این در حالی است خیلی راحت می‌توان مشکلات را با رئیس جمهوری وقت در میان گذاشت به «ایران» گفت: ما منکر فساد در دستگاه‌ها نیستیم.

 

ولی انتشار به این روش می‌تواند باعث عکس‌العمل نهادهایی شود که مورد اتهام قرار گرفته‌اند و شخص رئیس جمهوری نیز از این لحن خشنود نخواهد بود چرا که به این شکل به دستگاه‌های زیرمجموعه‌اش اتهام وارد شده است. از سوی دیگر این نامه نشان می‌دهد که صنف آی تی بسیار ضعیف است و یک فرهیخته و دلسوز و آگاه به امور ندارد که چنین نامه‌ای نوشته می‌شود. ایشان حداقل باید نامه را به چند نفر از اهل قلم که به چنین موضوعاتی آگاه هستند، نشان می‌داد و مشاوره می‌گرفت و دلایل رکود را بدرستی به مقام اجرایی ارشد کشور منتقل می‌کرد. به‌عنوان یک عضو فعال در حوزه فناوری، حرکت رئیس اتحادیه را ناصحیح و غیراستراتژیک می‌دانم و از رئیس جمهوری عذرخواهی می‌کنم.

 

علیرضا پورنقشبند عضو کمیسیون سخت افزار سازمان نصر در ادامه درباره وجود مشکلات در صنف رایانه‌ای نیز گفت: دلایلی همچون تعرفه‌های نامناسب، مقررات سختگیرانه در واردات و گمرک، ندیده گرفتن مشکلات تحریم در مسأله واردات، حمایت نابجا از چیزی به نام تولید (که تنها در جهت دریافت امتیازات رانتی است و در اصل چیزی وارد بازار فناوری نمی‌کند.) و... علت رکود بازارفناوری است.

 

وقتی شفافیت مالیاتی وجود ندارد، بحث ارزش افزوده به صورت ناقص اجرا می‌شود، در زمینه استاندارد به صورت غیرعلمی برخورد می‌شود، با شرایط روز موضوع تعرفه در نظر گرفته نمی‌شود و دهها مورد دیگر به طور قطع بازار فناوری با این موارد به سمت قاچاق سوق پیدا می‌کند.

 

این فعال بازار آی تی با بیان اینکه نباید تنها مشکلات را به گردن دولت انداخت افزود: در بخش دولت، اشکالاتی وجود دارد که باید این مشکلات رفع شود تا به نوعی رونق شکل بگیرد اما باید توجه داشته باشیم که دولت تدبیر و امید در ۴ سال گذشته آنقدر گرفتاری‌های بزرگ در حد کلان داشته و در پی حل مشکلات زیربنایی بوده که اصلاً مجال پیدا نکرده است که به جزئیات ورود کرده و به مشکلات صنف ما رسیدگی کند.

 

البته کارهای مثبتی همچون ایجاد روابط بین المللی، رفع تحریم‌ها و... انجام داده است. پورنقشبند گفت: البته باید به این نکته توجه داشت که قرار نیست تمام مشکلات را دولت حل کند و باید خود صنف نیز در جهت رونق بازار قدم بردارد. اکنون دنیا به سمت فروش آنلاین رفته است و این صنف نیز باید به این سمت حرکت کند. اگر صنف ما خود را با تکنولوژی و با سرعت به روز نکند، عقب می‌ماند. سال‌ها است که فرهیختگان و بزرگان صنف به اتحادیه هشدار می‌دهند ولی به دلیل جریانات داخلی دراتحادیه گوش شنوایی نیست در حالی که باید همدل باشیم و در جهت رفع مشکلات صنف قدم‌های درست برداریم.

 

حل مشکلات صنف با نهادهای ذیربط

حمید توسلی دیگر عضو فعال سخت افزاری نیز به «ایران» گفت: اتحادیه فکر می‌کند صدای صنف به جایی نمی‌رسد احتمالاً راه نامه نوشتن به شخص اول اجرایی کشور را انتخاب کرده است. این صنف رئیس جمهوری را از جنس مردم می‌داند و با وی درددل کرده است ولی باید گفت که فشارهای زیادی به شرکت‌ها وارد می‌شود و حق کشی و بی‌قانونی بسیار زیاد شده است و شاید چاره‌ای جز نامه نوشتن پیدا نکرده‌اند.

 

توسلی افزود: البته اتحادیه می‌توانست به جای نوشتن نامه‌ای با چنین ادبیاتی، مشکلات خود را با نهادهای ذیربط مالیاتی، ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز مطرح کرده و حل و فصل کند و دیگر نیازی به نوشتن نامه به بالاترین مقام اجرایی نبود. من به رئیس جمهوری مردمی خودمان افتخار می‌کنم و توقع دارم که زبان حال صنف از نفس افتاده IT را بشنود و مسئولی را جهت رفع مشکلات عدیده این صنف مشخص کند.

 

توسلی درباره مشکلات این صنف نیز گفت: ورود بی‌رویه کالا یکی از مشکلات است و یکی از راه‌های جلوگیری از آن، دادن مجوز واردات از طریق سایت ثبت سفارش برای شرکت‌های شناسنامه دار است.

 

لازم است دولت قدم‌های مثبتی جهت شناسایی شرکت‌های باتجربه و شناسنامه‌دار در کشور برداشته و واردات این نوع کالاها را به شرکت‌هایی بسپارد که هم توانایی پاسخگویی به مشتری را دارند و هم اینکه می‌توانند خدمات صحیح به مشتریان ارائه کنند. مشکل بعدی در گمرک است چرا که زمان ترخیص کالا به دلیل سیستم مجازی‌سازی طولانی (یک تا دو ماه) شده. از سوی دیگر قاچاق کالا بسیار مقرون به صرفه شده است و این پدیده باعث می‌شود تا واردکنندگان رسمی نتوانند کالای خود را که با تعرفه‌های بالای گمرکی وارد کرده‌اند، در بازار به فروش برساند.

 

وجود مقررات سختگیرانه

حجت الله مسعودی یکی دیگر از فعالان سخت افزارنیز به «ایران» گفت: کسی منکر وجود مشکلات در این صنف نیست و موارد بیان شده در نامه موضوع جدیدی نیست ولی آیا صحیح است با چنین ادبیاتی مشکلات را بیان کرد؟ از سوی دیگر خیلی از وارد‌کنندگان در حیطه اتحادیه صنفی فناوران رایانه‌ای تهران قرار نمی‌گیرند و به نظر می‌رسد اتحادیه جایگاه خود را گم کرده است و در حوزه‌هایی اظهارنظرهایی می‌کند که اصلاً ربطی به این صنف ندارد.

این فعال بازار سخت افزاری افزود: کارهای مثبتی مانند از سر گرفتن ارتباطات بین المللی که در بخش IT ضرورت دارد، انجام شده است.

 

در بحث مالیات کارها به سمت شفاف‌سازی پیش می‌رود ولی هنوز جای کار بسیاری وجود دارد که دولت باید انجام دهد. کشور به سمت کسب درآمد از مالیات و گمرک پیش می‌رود تا بودجه خود را از این منابع تأمین کند ولی بهتر است مالیات بر ارزش افزوده یکسان‌سازی شود چرا که در این میان عده‌ای مالیات بر ارزش افزوده را نمی‌پردازند. بخصوص آنهایی که از کارت‌های بازرگانی یکبار مصرف استفاده می‌کنند و قابل ردیابی نیست. از سوی دیگر راه حلی که برای رفع مشکل واردات ارائه داده‌اند بسیار سختگیرانه است به طوری که حتی وارد‌کننده با سابقه ۲۰ ساله نیز دچار مشکل شده است. دولت باید بدرستی صنف‌های فعال را شناسایی کرده و کمک فکری برای حل مشکلات بگیرد.

 

روزنامه ایران در خصوص مطالب گفته شده فعالان IT با مهدی میرمهدی رئیس اتحادیه فناوران رایانه‌ای تهران تماس گرفت. میرمهدی گفت: ما با همفکری اعضای هیأت مدیره نامه‌ای ۵ صفحه‌ای را به رئیس جمهوری و نهادهای مربوطه نوشتیم و در این نامه صرفاً دنبال درد دل با رئیس جمهوری و مطرح کردن مشکلات خود بودیم. فکر نمی‌کنم نامه اشکالی داشته باشد و ما بخشی از نامه را در سایت گذاشتیم تا اعضای صنف را مطلع کرده باشیم. ما هر کاری می‌کنیم عده‌ای کارهای ما را نقد می‌کنند ولی با همه اینها رئیس جمهوری به نامه ما ترتیب اثر داده است و ما با گمرک و سازمان مالیاتی جلساتی برگزار کرده و در پی رفع مشکلات صنف خود هستیم.

 

 

 

iran-newspaper.com
  • 10
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش