دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۱:۵۶ - ۱۷ تير ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۴۰۴۰۹۴
فناوری اطلاعات و ارتباطات

پرسه در کوچه‌های تاریک «دارک نت»

اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,اخبار فناوری اطلاعات,دارک نت
«هدف ما این است که به یکی از بزرگ‌ترین، شناخته‌شده‌ترین و قابل اعتمادترین تأمین‌کنندگان کوکائین در جهان تبدیل شویم. ما نسبت به دیگر توزیع‌کنندگان گزینه‌های بیشتری را برای فروش محصولات خود در اختیار مشتریان می‌گذاریم و بهترین کیفیت کوکائین را با نازل‌ترین قیمت می‌فروشیم.» این یکی از هزاران تبلیغی است که در فضای تاریک اینترنت یا همان «دارک نِت» منتشر شده است .

سازمان پلیس فدرال امریکا (FBI) روز گذشته با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد، درآمد حاصل از فعالیت بخش تاریک اینترنت در این کشور ماهانه چند میلیون دلار محاسبه می‌شود و در این گوشه از دنیای مجازی تمام اقلام و کالاهای غیرمجاز خرید و فروش می‌شود.

 

افزایش دسترسی به شبکه پول مجازی بیتکوین و ادغام آن با سیستم‌هایی مانند Tor و OpenBazaar باعث شده است هزینه عرضه کالاهای غیرمجاز در اینترنت بسیار کاهش یابد و دسترسی مردم به آنها بیشتر شود.این همان اتفاقی است که بر اساس گزارش جدید FBI پس از امنیت سایبری مهم‌ترین مشکل اینترنتی جهان محسوب می‌شود.

 

دنیای تاریک اینترنت

به این بخش از دنیای مجازی «دارک‌نِت» یا گوشه تاریک اینترنت گفته می‌شود، زیرا سایت‌هایی که در این قسمت از دنیای مجازی فعالیت می‌کنند با جست‌وجوهای معمول در گوگل و یاهو قابل دسترسی نیستند و مرورگرهای اینترنتی هم براحتی نمی‌توانند آنها را پیدا کنند.

 

وبسایت‌های مذکور فقط در اختیار آن دسته از کاربرانی قرار می‌گیرند که نرم‌افزارهای خاص در اختیار دارند و بسیاری از این نرم‌افزارها به‌صورت تخصصی برای ناشناس ماندن در دنیای مجازی ساخته شده‌اند. این اتفاق باعث می‌شود در این گوشه سوت و کور اینترنت گروه‌های مجرم براحتی شکل بگیرند و برای خرید و فروش انواع مختلف کالاهای غیرمجاز برنامه‌ریزی کنند.

 

زمانی که یاد می‌گیرید چگونه از این نرم‌افزارها استفاده کنید، می‌توانید از طریق مرورگر اینترنتی خود به انواع مختلف سایت‌های اینترنتی که چنین اقلامی را می‌فروشند دسترسی داشته باشید. بخش اعظم درآمدهای دارک نت از طریق وبسایت‌هایی حاصل می‌شود که شکل ظاهری آنها مانند حراجی‌های آنلاین است. این فروشگاه‌ها و حراجی‌های آنلاین مانند آمازون و eBay بین کاربران محبوبیت زیادی دارند و سایت‌های متخلف هم به همین شکل ساخته شده‌اند.

 

بر این اساس همان طور که در eBay می‌توانید پس از خرید کالا نظر خود را بنویسید، در این سایت‌ها هم قابلیت مشابه عرضه شده است. به‌عنوان مثال یکی از کاربران روی سایتی که مواد مخدر می‌فروشد، نوشت: «امتیاز ۱۰ از ۱۰. قیمت مناسب و کیفیت بسیار عالی کوکائین. از خرید خود راضی هستم».

 

ورود به این سایت‌ها مانند آن است که در کوچه‌های تاریک محله‌های ناامن حاشیه شهر قدم بزنید و قصد داشته باشید از عرضه‌کنندگان مواد مخدر خرید کنید. البته باید بدانید در این گوشه تاریک از اینترنت تقریباً هرچه را بخواهید می‌توانید پیدا کنید. از کارت شناسایی و گذرنامه جعلی گرفته تا اسلحه و مواد مخدر جزو کالاهایی هستند که در این سایت‌ها به دست مشتری می‌رسند.

 

استرالیا در تله دارک‌نت

یکی از کاربرانی که کارت شناسایی جعلی روی اینترنت می‌فروشد روی یکی از سایت‌های مذکور نوشت: «برای سال‌های طولانی کارت اعتباری و مدرک شناسایی جعلی درست می‌کنم و در اینجا می‌فروشم. تاکنون هیچ کس از کار من ناراضی نبوده است و براحتی فعالیت می‌کنم. به کمک دارک‌نت به خوبی یاد گرفته‌ام چه کار باید بکنم.»  برخی افراد حساب بانکی می‌فروشند.

 

یک کاربر متخلف در این سایت‌ها اطلاعات حساب «بانک کامان‌وِلس» استرالیا را که ادعا می‌کند ۱۰۰ هزار دلار پول در آن است به مبلغ چند هزار دلار حراج کرده است.این بخش از دارک‌نت اندکی پیچیده است. فروشندگان در این بخش به خریداران هشدار می‌دهند که باید و حتماً از آدرس اینترنتی (IP) استرالیا استفاده کنند تا به این حساب‌های بانکی دسترسی داشته باشند و می‌بایست روی رایانه شخصی خود سابقه‌ای از فایل‌های کوکی با آدرس اینترنتی استرالیا بسازند. این مسأله باعث می‌شود سیستم هوشمند بانک تصور کند که او یک کاربر عادی است و پس از مانیتور شدن آدرس IP مطمئن می‌شود هیچ تخلفی در این زمینه صورت نگرفته است.

 

دولت استرالیا گسترش فعالیت دارک‌نت برای حساب‌های بانکی این کشور را یکی از بزرگ‌ترین مشکلات پیش روی خود می‌داند و با وجود سرمایه‌گذاری‌ها و تلاش‌های فراوان هنوز نتوانسته است هیچ راهی برای جلوگیری از این فرآیند پیدا کند.

 

البته دارک‌نت فقط بانک‌های استرالیا را مورد هدف قرار نداده است. مردم این کشور همچنین می‌توانند انواع مواد مخدر و اسلحه را بخرند. با توجه به اینکه عرضه هرگونه مواد مخدر و حمل سلاح گرم در استرالیا ممنوع است، دارک‌نت این نگرانی را ایجاد کرده است تا استرالیایی‌ها براحتی بتوانند سیستم امنیتی را دور بزنند و به مواد مخدر دسترسی داشته باشند.

 

دولت استرالیا یک سیستم هوشمند به نام Medicare راه‌اندازی کرده است که اطلاعات پزشکی و درمانی مربوط به همه بیماران در آن موجود است و البته فعالان عرصه دارک‌نت این اطلاعات را براحتی خرید و فروش می‌کنند. بد نیست بدانید فقط دولت استرالیا به این اطلاعات دسترسی دارد و هنوز بدرستی مشخص نشده است اطلاعات طبقه‌بندی شده و محرمانه مذکور چطور از دارک‌نت سر در آورده‌اند. فروشندگان ادعا می‌کنند به تمام اطلاعات شبکه داخلی دولت استرالیا دسترسی دارند و هر داده‌ای را که خریدار بخواهد می‌توانند در اختیار او بگذارند.

 

در گزارش رسمی منتشر شده از سوی استرالیا که به تأیید FBI هم رسیده است، تمام اطلاعات شخصی هر فرد که در سیستم Medicare ذخیره شده است به‌ازای هر یک نفر با قیمت ۲۲ دلار فروخته می‌شود و البته اگر یکی از خریداران دارک‌نت بخواهد اطلاعات چند نفر را به صورت همزمان بخرد تخفیف می‌گیرد. فردی که هم‌اکنون این اطلاعات را می‌فروشد از لوگوی سازمان خدمات انسانی استرالیا استفاده می‌کند و می‌گوید که به شبکه داخلی این مرکز دسترسی پیدا کرده است.

 

این اتفاق در حالی صورت گرفته است که دولت کره جنوبی چندی پیش اعلام کرد، چهارمین سیستم بزرگ تبادل بیتکوین در جهان هک شده است. این سیستم که مبتنی بر خدمات Bithumb فعالیت می‌کند و در کره جنوبی مدیریت می‌شود، میلیاردها دلار ارزش دارد و هم‌اکنون مشخص نیست سرقت از آن در چه ابعادی صورت گرفته است.

 

سازمان پلیس فدرال امریکا در گزارش جدید خود اعلام کرد ارزش بازار جهانی دارک‌نت به طور میانگین سالانه ۳۰ درصد افزایش می‌یابد و حتی این روزها پای گروه‌های تروریستی هم به این گوشه تاریک از اینترنت باز شده است تا آنها براحتی بتوانند سلاح‌های مورد نیاز خود را تهیه کنند و حتی تانک بخرند. بر اساس این گزارش مشخص شد کالاها در دارک‌نت به ۴۷ زبان مختلف عرضه می‌شوند و حدود ۱۵ میلیون صفحه در ۲۴ هزار دامنه اینترنتی که چنین محصولاتی را عرضه می‌کنند شناسایی  شده است.

 

 

iran-newspaper.com
  • 18
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش