دیجیاتو/ دانشمندان حوزه مخابرات بیسیم مدتهاست که به دنبال روش های جدیدی برای ارسال و دریافت داده هستند، چون سیستم های سنتی مانند آنهایی که با فرکانس های مایکروویو کار می کنند، به زودی جوابگوی نیاز مصرف کنندگان عادی و تجاری نخواهند بود.
حال محققین دانشگاه براون آمریکا توانستند روشی را برای ترکیب چندین جریان داده پهن-باند در قالب یک باند رادیویی در فرکانس یک تراهرتز ابداع نمایند. مزیت اصلی ارسال سیگنال با امواج تراهرتز، افزایش پهنای باند است که بهبود قابل توجه سرعت آپلود و دانلود را به همراه خواهد داشت.
البته یکی از چالش های این روش، ارسال چندین جریان شبکه در فرکانس های مختلف است، بدون اینکه در عملکرد یکدیگر اختلال ایجاد کنند.
طی چند ماه گذشته محققین دانشگاه براون واقع در ایالت «رود آیلند» آمریکا توانستند روشی برای تسهیم سازی (مالتی پلکسینگ) فرکانس های تراهرتزی ابداع نمایند. مالتی پلکسینگ به معنای ارسال چندین سیگنال روی یک کانال است تا چندین کاربر بتوانند به طور همزمان از آن استفاده کنند.
«دنیل میتلمن» استاد دانشگاه براون و تیمش، دستگاه های مورد نیاز برای این کار را ساخته اند. آنها توانستند دو جریان داده با سرعت ترکیبی ۱۰ گیگابیت بر ثانیه را بدون هیچگونه خطایی روی یک باند تراهرتزی ارسال کنند.
در صورتی که از مکانیسم های تصحیح خطا استفاده شود، می توان دو جریان داده مستقل با سرعت ۲۵ گیگابیت بر ثانیه را هم روی یک باند ارسال کرد. از آنجایی که این مکانیسم ها به طور گسترده در شبکه های مخابراتی استفاده می شود، بنابراین به راحتی می توان به سرعت ۵۰ گیگابیت بر ثانیه روی شبکه های کنونی دست یافت.
البته با افزایش فرکانس، مشکلات جدیدی هم به وجود می آید که مهم ترین آنها، زاویه بین فرستنده و گیرنده است. اختلاف زاویه می تواند نرخ خطا را افزایش داده و حداکثر سرعت انتقال داده را در شبکه پایین بیاورد. با این حال، دستاورد اخیر این دانشمندان می تواند نسل های بعدی شبکه های مخابراتی را متحول سازد.
- 11
- 5