دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
۰۹:۲۰ - ۲۹ مرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۵۰۶۸۸۸
فناوری اطلاعات و ارتباطات

پیش‌بینی راهبردی گارتنر برای آینده

الگوریتم ها رفتار‌ میلیاردها نفر را تغییر می دهند

تغییرات دیجیتالی,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,اخبار فناوری اطلاعات

کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند تا چند سال آینده، تغییرات عمده‌ای در حوزه دیجیتال رخ می‌دهد که بسیاری از جنبه‌های زندگی روزمره را دگرگون خواهد کرد، تغییراتی بسیار گسترده‌تر از آنچه از زمان ظهور فناوری‌های دیجیتال شاهد آنها بوده‌ایم. بر این اساس رئیس تحقیقات شرکت گارتنر، ١٠ پیش‌بینی راهبردی این شرکت را برای سه تا پنج سال آینده در کنفرانس و نمایشگاه فناوری اطلاعات خود در ۱۷ اکتبر ۲۰۱۶ ارائه داد و گفت با توجه به نتایج به‌دست‌آمده از سال گذشته، این پیش‌بینی‌ها از دقت ۷۸درصدی برخوردارند.

 

داریل پلام بیان می‌کند: فراگیرترین تحول در سال‌های پیش‌رو، ساختارشکنی دیجیتال است که دامنه‌ آن نیز لحظه‌به‌لحظه در حال گسترش است. آنچه در ادامه می‌آید، ١٠ پیش‌بینی گارتنر از آینده فناوری اطلاعات است:

 

۱- تا سال ۲۰۲۰، صد‌ میلیون مشتری در فضای واقعیت مجازی خرید می‌کنند. پلامر می‌گوید: پدیده پوکمون‌گو در ایجاد تجربه عمیق‌تر از واقعیت مجازی (VR) و برقراری ارتباط تنگاتنگ با کاربران، پیش‌قدم است.

 

در رتبه بعدی، نمایشگرهایی که روی سر قرار می‌گیرند، ایستاده‌اند و بعد از آنها، واقعیت‌افزوده (AR) در رتبه سوم جای دارد. طبق پیش‌بینی گارتنر، در اواخر سال ۲۰۱۷ از هر پنج شرکت اصلی فعال در حوزه‌ توزیع و فروش یکی از آنها، واقعیت‌افزوده را در وب‌سایتش به کار می‌گیرد. اگر شما هم در این حوزه فعالیت می‌کنید، بد نیست به این موضوع فکر کنید.

 

۲- تا سال ۲۰۲۰، در ۳۰ درصد از جلسات کاری مرور وب، کارها بدون نمایشگر انجام خواهند شد. به بیان دیگر، مردم روزبه‌روز بیشتر به بات‌هایی مانند الکسا یا سیری اعتماد می‌کنند؛ بات‌هایی که درکشان از زبان طبیعی به طور پیوسته در حال بهبود و ارتقا است. پلامر با لحنی شوخ‌طبعانه می‌گوید: تا سال ۲۰۲۰، یک فرد معمولی با بات‌ها بیشتر گفت‌وگو خواهد کرد تا با همسرش!

 

با پیشرفت و ارتقای بات‌ها، این عامل‌های هوشمند به مرور در انواع تعاملات موبایل به ایفای نقش می‌پردازند. بنا بر پیش‌بینی گارتنر، دستگاه‌های مجهز و پیشرفته توانایی سخن‌گفتن خواهند داشت و حتی، به‌عنوان مثال، یک تعمیرکار می‌تواند از خودِ موتور جت بپرسد که کدام قسمتش نیاز به تعمیر یا جایگزینی دارد.

 

۳- تا سال ۲۰۱۹، حدود ۲۰ درصد از برندها برنامه‌های کاربردی موبایلی خود را کنار می‌گذارند. پلامر اشاره می‌کند اغلب ما ده‌ها برنامه کاربردی روی گوشی‌هایمان داریم، اما به‌ندرت از آنها استفاده می‌کنیم و هیچ چیز عصبی‌کننده‌تر از این نیست که مدام باید چندین برنامه کاربردی را به‌روز کنیم. او گفت شرکت‌های هوشمند، برنامه‌های کاربردی رایج را به‌نفع برنامه‌های کاربردی وب آنی یا برنامه‌های کاربردی وب پیشرفت‌پذیر، کنار خواهند گذاشت.

 

۴- تا سال ۲۰۲۰، الگوریتم‌ها رفتار‌ میلیاردها نفر از کارکنان جهان را در جهت مثبت تغییر می‌دهند. این به آن معناست که شرکت‌ها از علوم رفتاری، روان‌شناسی، اجتماعی و شناختی برای طراحی الگوریتم‌هایی که منجر به بهبود عملکرد کارکنان می‌شوند، استفاده خواهند کرد.

 

یک نمونه از این الگوریتم‌ها می‌تواند برنامه‌ای باشد که تماس‌های بخش خدمات مشتریان را گوش می‌کند و سپس به کارمند این بخش پیشنهاداتی را ارائه می‌دهد تا بتواند به نحو مؤثرتری به سؤالات پاسخ دهد. پلامر اظهار کرد: «این کار، کمک می‌کند که کارکنان وظایف خود را به نحو مؤثرتری انجام دهند و همچنین، نیروهای مستعد در سازمان باقی بمانند».

 

۵- تا سال ۲۰۲۰، یک کسب‌وکار مبتنی بر blockchain، ۱۰‌ میلیارد دلار می‌ارزد. گارتنر اذعان می‌کند فناوری blockchain هنوز به پختگی و تکامل نرسیده است، اما ظرفیت بسیاری برای کاهش هزینه‌ها در صنعت خدمات مالی دارد. فناوری blockchain می‌تواند در هر صنعتی که تراکنش‌های بخش‌های مختلف آن نیاز به اعتبارآزمایی دارند، به کار برده شود. پلامر می‌گوید: تا سال ۲۰۱۷، فناوری blockchain کم‌کم در همه صنایع پدیدار می‌شود.

 

۶- تا سال ۲۰۲۱، حدود ۲۰ درصد از فعالیت‌ها حداقل با یکی از هفت غول دیجیتال مرتبط خواهند بود. هفت غول دیجیتال عبارت‌اند از شرکت‌های اپل، گوگل، فیس‌بوک، آمازون، بایدو، علی‌بابا و تنسنت. شرکت‌های دیگر در دنیای دیجیتال امروز، یا باید به این شرکت‌ها ملحق شوند یا با آنها رقابت کنند. پلامر همچنین پیش‌بینی می‌کند تا سال ۲۰۱۸ حداقل دو محصول از برندهای غول دیجیتال در آشپزخانه منزل شما خواهند بود.

 

۷- در سال ۲۰۱۹، به ازای هر یک دلاری که شرکت‌ها در راستای نوآوری سرمایه‌گذاری می‌کنند، باید هفت دلار نیز در سیستم‌های اصلی خود هزینه کند. به بیان دیگر، شرکت‌هایی که به دنبال نوآوری و دگردیسی خود هستند، ابتدا باید سیستم‌های قدیمی فناوری اطلاعات خود را نوسازی کنند و این فرایند هزینه‌بری است.

 

۸- در سال ۲۰۲۰، اینترنت اشیا تقاضای ذخیره‌سازی در مراکز داده را تا کمتر از سه درصد افزایش خواهد داد. با توجه به انتظاری که از رشد تصاعدی اینترنت اشیا (IoT) وجود دارد، این جمله به نظر متناقض می‌آید؛ اما پلامر گفت اغلب داده‌های تولیدشده توسط حسگرهای اینترنت اشیا و وسایل دیجیتالی، نگهداری یا ذخیره نخواهند شد.

 

۹- تا سال ۲۰۲۲، اینترنت اشیا سالی یک تریلیون دلار برای مصرف‌کنندگان و کسب‌وکارها صرفه‌جویی خواهد کرد. پلامر تصریح کرد مسئله‌ای به سادگی تعمیر و نگهداری پیش‌بینی‌گرا، می‌تواند هزینه‌ها را ۱۰ تا ۲۰ درصد کاهش دهد. این امر هنگامی به خوبی میسر می‌شود که یک موتور جت پیشرفته یا یک آسانسور یا وسیله‌ای دیگر بتواند گزارش دهد که چه زمانی نیاز به تعمیرات دارد.

 

۱۰- تا سال ۲۰۲۰، حدود ۴۰ درصد کارکنان می‌توانند با پوشیدن یک فناوری پیگیری تناسب اندام، در هزینه‌های بهداشت و درمان خود صرفه‌جویی کنند. سناریویی که برای سال ۲۰۲۰ تعریف می‌شود این است که شرکت‌ها برای کارکنانشان فناوری پوشیدنی پیگیری تناسب اندام می‌خرند تا سلامت آنها در مجموع بهبود یابد. در واقع مطابق با پیش‌بینی گارتنر، تا سال ۲۰۱۸ یکی از شرایطی که دو‌ میلیون کارمند در سطح جهان باید برای استخدام‌شدن بپذیرند، آن است که حتما از فناوری پوشیدنی پیگیری تناسب اندام استفاده کنند.

 

 

sharghdaily.ir
  • 14
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش