دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
۱۶:۰۸ - ۱۵ شهریور ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۶۰۳۷۰۹
فناوری اطلاعات و ارتباطات

چه طور اعتیاد به گوشی را ترک کنیم؟

اعتیاد به گوشی,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,اخبار فناوری اطلاعات

اعتیاد به گوشی معضل انسان امروز است. پدیده‌ای که وابستگی بیش از حد آن می‌تواند فرصت انجام کارهای دیگر را در فعالیت‌های روزانه ما بگیرد.

مجله مهر: هر چه بیشتر به سمت دنیای تکنولوژی پیش می رویم و در این دهکده جهانی گشت و گذار می کنیم. عبارت«دنیای مجازی» بیشتر هویت خودش را از دست می دهد. به اندازه ای که گاه کمیت حضور آدم ها در فضای سایبری از معاشرت در دنیای واقعی پیشی می گیرد و این دنیای مجازی است که برای کاربرها رنگ و بوی حقیقی می گیرد؛ تا جایی که تلفن های همراه را می توان جزء جدانشدنی انسان امروز دانست، وسیله ای که انقدر صاحبانش را در خود غرق می کند که دیگر اجازه و زمانی برای سایر فعالیت های لازم و روزمره به جا نمی گذارد.

 

احتمالا برای بسیاری از شما پیش آمده که با خانواده در یک خانه و زیر یک سقف باشید، اما به جای صدا کردن و گفت و گو با شخص مورد نظرتان در همان خانه و زیر همان سقف ترجیح داده اید تا با فرستادن پیغام در تلگرام و واتس آپ پیامتان را به او منتقل کنید یعنی انقدر به این وسیله کوچک توی دستتان وابسته شده اید که ترجیح می دهید ساده ترین حرفهای یومیه را هم در همین شبکه های اجتماعی رد و بدل کنید.

 

اعتیاد و وابستگی به گوشی های هوشمند در چند سال اخبر به قدری در میانمان همه گیر شده که بخش زیادی از فعالیت های مفید روزانه ما را تحت الشعاع قرار داده است. گوشی های هوشمندی که نمی شود آنها را از زندگی حذف کرد ولی با رعایت برخی نکات می توان از وابستگی به آن کم کرد.

 

ساعت ها را کوک کنید

 

اعتیاد به گوشی,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,اخبار فناوری اطلاعات

 

بدیهی ترین راهی که در ابتدا به ذهن می رسد این است که ساعات زمانی ای را که صرف وقت گذرانی با گوشی می کنید محدود  نمایید. یکی از روش هایی که می شود از آن استفاده کرد این است که ساعت هشدار گوشی تان را فعال کنید. به عنوان مثال طی یک قرارداد شخصی، برنامه ریزی روزانه داشته باشید، سعی کنید مطابق با آن شبانه روزتان را جلو ببرید و در راستای آن خودتان را در یک محدوده زمانی خاص مجاز به استفاده از گوشی کنید.

 

به خودتان هدیه دهید

 

یکی از روش هایی که در کم کردن وابستگی می توان از آن استفاده کرد و همیشه جواب گرفت، در نظر گرفتن هدیه و جایزه برای خودتان است. این راهکار روشی است که شاید پیش پا افتاده به نظر برسد؛ اما تاثیرگذار است به طور مثال در ازای هر تعداد ساعتی که در استفاده از گوشی صرفه جویی می کنید می توانید خودتان را به یک خرید ساده یا صرف یک وعده غذایی لذیذ مهمان کنید.

 

گوشی را به طور کامل حذف نکنید

 

اعتیاد به گوشی,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,اخبار فناوری اطلاعات

 

سنگ بزرگ همیشه نشانه نزدن است. برای همین اگر عزمتان را جزم کردید تا کمتر خودتان را در فضای مجازی  غرق کنید آهسته و پیوسته پیش بروید . این ضرب المثل را فراموش نکنید که تب تند زود عرق می کند؛ پس این روش را از ذهنتان بیرون کنید که بخواهید به طور کلی گوشی را کنار بگذارید چون مدت زمان زیادی طول نمی کشد که قید تصمیم تان را می زنید و دوباره رویه قبلی را پیش می گیرید.

 

از طرف دیگر اینکه قطع کردن ناگهانی استفاده از گوشی باعث می شود که ناخودآگاه نگران و مضطرب باشید. بنابراین بهتر است که رفته رفته زمان استفاده را کم کنید به عنوان مثال اوایل روزی نیم ساعت، روزهای بعد روزی یک ساعت و بیشتر

 

گوشی را دور از خودتان بگذارید

 

اعتیاد به گوشی,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,اخبار فناوری اطلاعات

 

اگر در محل کار یا در خانه هستید سعی کنید موبایل را جایی بگذارید که جلوی چشم و در معرض دید شما نباشد یا ترجیحا آن را روی حالت بی صدا بگذارید تا صدای پیام های پرشماری که مدام به تلگرام واتس آپ و ... می آید شما را وسوسه  و در نهایت حواستان را از کار، مطالعه یا معاشرتی که دارید پرت نکند.

 

به کوه و کمر بزنید

 

یکی دیگر از کارهایی که می توان برای  ترک اعتیاد به موبایل انجام داد رفتن به کوه و کمر برای پیک نیک است. یعنی مکان ها و مناطقی که به خاطر بکر بودنشان سرویس های مخابراتی و اینترنت جواب گو نیست برای همین هم خواه ناخواه استفاده از گوشی امکان پذیر نیست. اما اگر به سراغ این روش رفتید برای اینکه سایر دوستان و آشناها را از نگرانی در بیاورید بد نیست که پیش از سفر در همان شبکه های اجتماعی که عضو هستید به آنها اطلاع رسانی کنید تا همگی باهم آسوده خاطر باشید.

 

افکارتان را عوض کنید

 

تغییر فکر شما باعث تغییر احساسات و رفتارهای شما می شود. به عبارت دیگر اگر تفکر خودتان را در مورد استفاده از تلفن همراه عوض کنید می توانید احساس راحتی کنید و کمتر از آن استفاده کنید.

 

  برای همین هر بار وقتی این فکر به سرتان زد که بیشتر از حد مجاز موبایل چک کنید، پیش از اینکه وارد عمل شوید این را در نظر داشته باشید که آیا واقعا چک کردن پیام های فان یک کانال تلگرامی یا یک صفحه در اینستاگرام در فاصله های زمانی کوتاه تا چه اندازه ضروری است؟ یا اگر کمی دیرتر به سراغ آنها بروید چه اتفاق خاصی در دنیای شما خواهد افتاد؟

 

به فکر گزینه های جایگزین باشید

 

اعتیاد به گوشی,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,اخبار فناوری اطلاعات

 

اولین کاری که در این مرحله باید انجام دهید این است که محرکها را بشناسید، یعنی چیزهایی که شما را به این موضوع سوق می دهند تا مدام زمان خود را با گوشی سپری کنید.

 

وقتی این محرکها را شناختید به فکر گزینه های جایگزین باشید یعنی چیزهایی که می تواند همان نیازها را برای شما برطرف کند. به عنوان مثال اگر زمان زیادی را در گروه های مختلف مجازی می گذرانید چون تمایل بیشتری برای داشتن ارتباط اجتماعی دارید؛ بهتر است این زمان را صرف رابطه ها و گپ وگفت های حضوری و چهره به چهر کنید.

 

هزینه فرصت های از دست رفته را حساب کنید

 

وقتی شما زمان زیادی از وقت خود را صرف گشت و گذار در پیج های مختلف اینستاگرام می کنید یا مدام پیام های کانال های تلگرامی را از یک گروه به گروه دیگر می فرستید به این فکر کنید که در ازای صرف کردن این زمان چه کارهای دیگر می توانستید انجام بدهید. از گپ و گفت با اعضای خانواده گرفته تا لذت دیدن یک فیلم خوب یا رفتن به یک کلاس هنری

 

عادت های جدید را کشف کنید

 

اعتیاد به گوشی,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,اخبار فناوری اطلاعات

 

آدم ها به دلایل مختلفی سراغ گوشی می روند که می تواند شامل بازی کردن، پیام فرستادن یا تماس های تلفنی باشد که در این میان بعضی از آنها عادت های ضروری است؛ مثل رد و بدل کردن  ایمیل ها و تماس های کاری اما در این بین می شود عادت هایی را پیدا کرد که چندان ضروری نیست و می شود برای آن جایگزین در نظرگرفت؛ مثل بازی های موبایلی که برای جایگزین آنها می شود سراغ بازی های رومیزی و دست جمعی رفت.

 

 

  • 10
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش