دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۵:۳۹ - ۱۹ شهریور ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۶۰۴۵۱۷
فناوری اطلاعات و ارتباطات

کارشناس آمریکایی:احتمالا درخواست گوگل و اپل برای پشتیبانی اپلیکیشن های ایرانی تایید می شود

گوگل,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,اخبار فناوری اطلاعات
«تیلر کولیس» کارشناس تحریم های اقتصادی و کنترل صادرات آمریکا با اشاره به تصمیم شرکت های گوگل و اپل برای حذف اپلیکیشن های ایرانی گفت: این دو شرکت می توانند برای میزبانی چنین اپلیکیشن هایی درخواست مجوز دهند و این درخواست ها احتمالا از سوی دفتر کنترل دارایی های خارجی وزارت خزانه داری آمریکا (اوفک) تایید خواهند شد.

به گزارش ایرنا، تارنمای آمریکایی«تینک پراگرس»(Think Progress) درگزارشی با اشاره به تصمیم روز جمعه گوگل پلی استور برای حذف اپلیکشن های ایرانی به بهانه تحریم های آمریکا علیه ایران به نقل از این کارشناس افزود:

 

تحریم هایی همچون جلوگیری از میزبانی اپلیکیشن های برنامه نویسان ایرانی، «فقط یک فعالیت بی خطر را محدود می کند. با خواندن توئیتر ایرانی ها متوجه می شویم این تصمیم آنها را بیش از هر زمانی عصبانی کرده است و حذف این اپلیکیشن ها جوانان ایرانی را به دشمنی تحریک می کند.»

 

تینک پراگرس با اشاره به خشم ایرانی ها از تصمیم گوگل استور افزود: تحریم های جامع، ایرانی ها را از سفارش درخواست خودرو و غذا روی تلفن های همراه خود محروم کرده است. تحریم ها درواقع همه معاملات بین ایران و آمریکا را از جمله در زمینه « تهیه کالاها، فناوری و خدمات» در بر می گیرد.

 

این تارنما ادامه داد: دراین مورد خاص، گوگل با میزبانی اپلیکیشن های ایرانی، خدماتی را به مردم این کشور ارائه داده است. در نتیجه گوگل و شرکت اپل که آگوست (مرداد) گذشته اپلیکیشن های ایرانی را از پلی استورش حذف کرد، تحریم ها را نقض کرده اند.

 

به نوشته این تارنمای آمریکایی، دولت «باراک اوباما»رئیس جمهوری آمریکا در سال ۲۰۱۴مجوز جدیدی را صادر کرد که به شرکت هایی چون اپل و گوگل اجازه می داد فروشگاه های مجازی خود موسوم به پلی استورها را به روی ایرانی ها باز کنند. 

 

تیلر کولیس در این زمینه گفت: این طرح، حمایت از جوانان ایرانی با دادن امکان دسترسی آنها به گوگل استور، «مک بوک» (از لپ تاپ های تولیدی شرکت اپل) یا لپ تاپ را هدف قرار می داد اما این مجوز شامل میزبانی از نرم افزارهای ارائه شده توسط برنامه نویسان ایرانی نیست.

 

تینک پراگرس در ادامه گزارش خود آورده است: گوگل پلی در سال ۲۰۰۳ امکان دسترسی مشتریان ایرانی به این فروشگاه مجازی را فراهم کرد. حدود ۵۰ درصد از جمعیت ۸۰ میلیون نفری ایران ۳۰ سال یا کمتر دارند. تقریبا ۴۸ میلیون نفر در ایران کاربر تلفن های هوشمند هستند و این امر بازاری سودآور در این کشور ایجاد می کند.

 

این تارنما ادامه داد:لغو چنین اپلیکیشن هایی همچون اسنپ، مشتریان ایرانی را به سمت استفاده از یک فروشگاه نرم افزاری اندروید موسوم به کافه بازار هدایت می کند که در این کشور ارائه خدمات می دهد.

 

تینگ پراگرس با اشاره به تایید پایبندی ایران به توافق هسته ای نوشت: بعید به نظر می رسد که دولت « دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا تحریم های جامع مربوط به میزبانی اپلیکیشن های ایرانی را لغو کند. ترامپ با وجود تایید پایبندی ایران به توافق هسته ای سال ۲۰۱۵ دور جدید تحریم ها را با هدف برنامه موشک بالستیک ایران در ژوئیه (تیر) گذشته امضا کرد. 

 

بر اساس این گزارش، در داخل ایران، حذف اپلیکیشن های ایرانی نه تنها آزاردهنده است بلکه می تواند به افزایش بیکاری منجر شود. بانک جهانی نرخ بیکاری در این کشور را ۱۲.۷ درصد اعلام کرده است. 

 

یک کاربر توئیتر و طراح نرم افزار با ابراز نگرانی ازدست رفتن فرصت های شغلی در نتیجه حذف این اپلیکیش ها به برخی فرصت های اشتغال البته با دستمزدهای پایین برای جوانان در آینده از جمله در زمینه تایپ، ترجمه و نصب نرم افزار اشاره کرد. 

 

کولیس در این زمینه گفت: نکته طنز قضیه این است که با وجود این تعداد از کارآفرینان جوان ایرانی که کنترل های دولتی را دور می زنند و فراتر از مرزهای تعیین شده در برنامه نویسی چنین اپلیکیشن هایی فعال هستند و به جوانان دیگر اجازه دسترسی به چنین اپلیکیشن هایی را می دهند، آنها اکنون به خاطر تحریم های آمریکا باید همه این کارها را تعطیل کنند.

 

تینک پراگرس خاطرنشان کرد: از مقامات شرکت گوگل درخواست اظهار نظر در این زمینه کرده است اما یکی از اعضای تیم رسانه های این شرکت ازطریق ایمیل پاسخ داده که هیچ گونه بیانیه رسمی منتشر نخواهد شد واین تصمیم «مطابق با مقررات صادرات بوده است.»

 

وی همچنین گفت که گوگل قصد ندارد برای میزبانی اپلیکیشن های ایرانی درخواست مجوز دهد.

 

شرکت اپل، آگوست گذشته اپلیکیشن های ایرانی را از استور این شرکت حذف کرد که با انتقاد مقام های ایرانی به دلیل حذف آنها بدون هشدار قبلی مواجه شد. 

 

این تصمیم بعلاوه خشم حدود ۴۷ میلیون کاربر ایرانی رسانه های اجتماعی را بر انگیخت و آنها با تهیه تومار و هشتک هایی با مضمون «توقف حذف اپلیکیشن های ایرانی» در توئیتر به آن پاسخ دادند. 

 

برخی از کاربران اشاره کردند که حذف این اپلیکیشن ها فقط به مردم عادی ایران، آسیب می رساند.

 

در بیانیه ای که اپل منتشر کرد، آمده است: «بر اساس مقررات تحریمی آمریکا، این شرکت در اپ استورخود دیگر نمی تواند اپیکشن های ایرانی را در خودجای داده یا اقدام به توزیع آن یا داد و ستدی با برنامه نویسان کشورهای تحت تحریم امریکا داشته باشد.»

 

«جواد آذری جهرمی» وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران در واکنش گفت اپل باید «به حقوق» مشتریان ایرانی احترام بگذارد. برخی از گزارش ها حکایت از آن دارند که مقامات ایرانی شکایت از اپل را به خاطر چنین اقدامی مد نظر دارند.

 

 

  • 13
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش