یکشنبه ۰۴ آذر ۱۴۰۳
۲۱:۴۸ - ۱۳ آبان ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۸۰۳۴۷۸
فناوری اطلاعات و ارتباطات

از به‌روزرسانی‌ خودکار در سیستم‌عامل‌های مختلف جلوگیری کنیم

به‌روز نــرسان!

به‌روزرسانی‌,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,اخبار فناوری اطلاعات
به‌روزرسانی در حالت کلی کار مفیدی است که باعث افزایش قابلیت‌ها و رفع باگ‌ها و ایرادات می‌شود. بر این اساس، به‌روزرسانی خودکار توسط شرکت‌های سازنده توجیه می‌یابد، ولی موارد نه چندان کمی هم هست که کاربر نیازی به آپدیت یا علاقه‌ای به انجام آن به صورت خودکار ندارد. در این مطلب راهکارهای حذف این به‌روزرسانی خودکار در ویندوز، اندروید و iOS را بررسی می‌کنیم.

به گزارش جام جم،«به‌روزرسانی» واژه‌ای است که با وجود سابقه‌اش، بسامد بالایی در دهه‌ اخیر پیدا کرده است. زمانی سیستم‌های کامپیوتری و نرم‌افزارها تا حد زیادی استاتیک بودند و به‌روزرسانی به معنای آن بود که به بازار بروید و نسخه‌ جدید را خریداری کنید! اما امروزه از سخت‌افزار و نرم‌افزار گرفته تا حتی تلویزیون و یخچال به کمک اینترنت به‌روزرسانی می‌شوند. به‌روزرسانی در حالت کلی کار مفیدی است که باعث افزایش قابلیت‌ها و رفع باگ‌ها و ایرادات می‌شود. بر این اساس، به‌روزرسانی خودکار توسط شرکت‌های سازنده توجیه می‌یابد، ولی موارد نه چندان کمی هم هست که کاربر نیازی به آپدیت یا علاقه‌ای به انجام آن به صورت خودکار ندارد. در این مطلب راهکارهای حذف این به‌روزرسانی خودکار در ویندوز، اندروید و iOS را بررسی می‌کنیم.

 

غیر فعال کردن به‌روزرسانی ویندوز ۱۰

ویندوز ۱۰ ویندوز پایداری است که بسیاری از مشکلات ویندوز ۸.۱ را برطرف کرده و امکانات و ویژگی‌های فراوانی را برای کامپیوترهای شخصی و تبلت‌ها به ارمغان آورده است. این ویندوز موارد آزاردهنده‌ای هم دارد که شاید یکی از اصلی‌ترینشان، به‌روزرسانی خودکار آن است که به صورت پیش‌فرض فعال بوده و مایکروسافت گزینه‌ دم دستی برای غیرفعال کردن آن قرار نداده است! این دانلود، نصب و به‌روزرسانی خودکار، علاوه بر این‌که باعث مصرف بالای حجم اینترنت می‌شود، در برخی موارد، مزاحم کارکرد عادی هم است. اما از چه راه‌هایی می‌توان این ویژگی ویندوز را غیرفعال کرد؟

 

آسان‌ترین روش برای جلوگیری از به‌روزرسانی خودکار ویندوز ۱۰، تنظیم اتصال به‌صورت حجمی (Metered) است. برای این‌ کار، از قسمت تنظیمات به بخش Network & Internet و Wi-Fi بروید. در اینجا، روی شبکه‌ای که در حال حاضر به آن متصل هستید کلیک کرده (بالای صفحه) و گزینه‌ Metered Connection را فعال کنید. با این فعالسازی به ویندوز می‌فهمانید که اتصال وای‌فای شما حجمی است و در نتیجه ویندوز دیگر سراغ دانلود خودکار به‌روزرسانی‌ها نمی‌رود.

 

راه‌حل دیگر از طریق قسمتی در ویندوز به نام Local Group Policy Editor است. اگر از نسخه‌های Professional، Enterprise یا Education ویندوز ۱۰ استفاده می‌کنید، به این صورت عمل کنید:

 

با کلید‌های میانبر Win+R برنامه‌ Run را باز کرده و gpedit.msc را اجرا کنید. در اینجا به بخش Computer Configuration/Administrative Templates/Windows Components/Windows Update بروید و روی Configure Automatic Updates در سمت راست دو بار کلیک کنید. در پنجره‌ بازشده، در قسمت بالا و چپ، گزینه‌ Enabled را فعال کرده و سپس در بخش Options، نحوه‌ دانلود و نصب به‌روزرسانی‌ها را آن‌طور که می‌خواهید تنظیم کنید.

البته توجه داشته باشید روند به‌روزرسانی برنامه‌های نصب‌شده در ویندوز (بجز برنامه‌های سیستمی) ارتباطی به به‌روزرسانی خود ویندوز ندارد و هر برنامه تنظیمات مربوط به خود را دارد.

 

غیر فعال کردن به‌روزرسانی اندروید و برنامه‌های آن

در اندروید با دو به‌روزرسانی خودکار مواجهیم: به‌روزرسانی‌های خود سیستم‌عامل اندروید و نسخه‌های جدید برنامه‌ها در پلی‌‌استور. خوشبختانه راهکارهای آسانی برای غیرفعال کردن این آپدیت‌های خودکار برای هر دو مورد وجود دارد!

 

برای غیرفعال کردن دانلود خودکار به‌روزرسانی‌های سیستمی در اندروید، از تنظیمات گوشی‌ به بخش به‌رورزسانی نرم‌افزار (Software Update یا نامی شبیه به این) بروید (در برخی گوشی‌ها،‌ این تنظیم زیرمجموعه قسمت «درباره‌ گوشی» است). در این بخش گزینه‌ Automatic Update یا به‌روزرسانی خودکار را می‌بینید که با غیرفعالسازی آن اندروید دیگر به‌روزرسانی‌های جدید را دانلود نمی‌کند تا هنگامی که خودتان به‌صورت دستی این کار را انجام دهید. البته ذکر این نکته بد نیست که در بسیاری از گوشی‌های اندرویدی، حتی در حالت فعال بودن دانلود خودکار، این عمل تنها هنگام اتصال به یک شبکه‌ وای‌فای انجام می‌شود و نه در حالت اتصال داده تا حجم ارزشمندتر شبکه‌ موبایل برای آن مصرف نشود.

 

نکته‌ دیگر، به‌روزرسانی خودکار برنامه‌ها از طریق پلی‌استور (Play Store) است، برای کسانی که برنامه‌هایشان را از پلی‌استور نصب می‌کنند. پلی‌استور سه حالت برای به‌روزرسانی خودکار اپ‌ها دارد: به‌روزرسانی با هر اتصالی، به‌روزرسانی فقط روی وای‌فای و غیرفعال بودن کامل. بر این اساس، در تنظیمات پلی‌استور و قسمت به‌روزرسانی خودکار می‌توانید هر کدام از این گزینه‌ها را بسته به اینترنت‌تان انتخاب کنید. توصیه‌ ما آن است که به‌روزرسانی خودکار را به صورت کامل غیرفعال کنید و به‌روزرسانی‌ها را به دلخواه خودتان انجام دهید.

 

غیر فعال کردن به‌روزرسانی iOS

آنهایی که آیفون یا آیپد دارند می‌دانند پیام آپدیت سیستم‌عامل در آنها چقدر روی اعصاب است! در اندروید، پیام حداقل در قسمت اعلان‌ها می‌‌آید و مزاحم کار نمی‌شود، اما در iOS این پیام وسط صفحه نمایش داده می‌شود و حتما هم باید گزینه‌ای برای خلاص شدن از دست آن انتخاب کرد.

 

برای غیرفعال کردن به‌روزرسانی خودکار در iOS، تنظیمات را باز کنید و به قسمت iTunes & App Store بروید. در اینجا گزینه‌ Updates در زیر قسمت Automatic Downloads را غیرفعال کنید (البته اگر همه موارد را هم غیرفعال کنید بد نیست). این کار جلوی دانلود خودکار آپدیت‌های سیستم‌عامل در آینده را می‌گیرد، اما در مواردی که از پیش آپدیتی دانلود شده باشد، هر از گاهی پیامی مبنی بر نصب آن نمایش داده می‌شود که آن‌ هم برای خودش دردسر دیگری است!

 

اگر بخواهید این پیام نصب را دیگر مشاهده نکنید، باید از تنظیمات به بخش General بروید. در این بخش، قسمت Sotrage & iCloud Usage را باز کنید و روی گزینه‌ Manage Storage در زیرمجموعه‌ Storage (نه iCloud) بزنید. در فهرستی که نمایش داده می‌شود، اگر آپدیتی از iOS مشاهده می‌کنید (مثلا نوشته است iOS 9.3.2) روی آن بزنید و Delete Update را انتخاب کنید. این عمل علاوه بر آن‌که فضای اشغال‌شده توسط آن آپدیت را که کم هم نیست، خالی می‌کند، باعث می‌شود دیگر پیغامی برای نصب آپدیت‌های دانلودشده نمایش داده نشود، زیرا دیگر آپدیتی برای نصب وجود نخواهد داشت!

 

درایورهای به‌روز نمی‌خواهم!

علاوه بر دانلود آپدیت‌های سیستم‌عامل در ویندوز ۱۰، یکی دیگر از دانلودهای خودکاری که باعث مصرف حجم اینترنت می‌شود، به‌روزرسانی‌های درایورها و نرم‌افزارهای مربوط به سخت‌افزارهاست. البته به‌روزرسانی مداوم درایورها توصیه می‌شود، اما ممکن است کاربرانی بخواهند خودشان به طور دستی این عمل را انجام دهند و انجام آن به صورت خودکار را غیرفعال کنند.

 

راهکار آن از قسمت System در کنترل پنل است. در سمت راست گزینه‌ای به نام Advanced system settings وجود دارد، روی آن بزنید تا پنجره‌ System Properties باز شود (این گزینه را می‌توانید مستقیما با جست‌وجو از استارت هم بیاورید). در این پنجره، از بخش Hardware روی دکمه‌ Device Installation Settings کلیک کنید. با این کار دیالوگی باز می‌شود که از شما می‌پرسد می‌خواهید اطلاعات و نرم‌افزارهای شرکت‌های سازنده برای دستگاه‌های سخت‌افزاری متصل به صورت خودکار دانلود شود یا خیر. گزینه‌ No را انتخاب و سپس روی Save Changes کلیک کنید تا تنظیمات ثبت شود. حال ویندوز دیگر اقدام به دانلود خودکار درایورها و دیگر اطلاعات مربوط به سخت‌افزار نمی‌کند.

 

 

 

 

 

  • 15
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش