دوشنبه ۱۸ تیر ۱۴۰۳
۰۹:۱۳ - ۲۰ آبان ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۸۰۴۹۴۵
فناوری اطلاعات و ارتباطات

واکنش مدیرعامل انویدیا به همکاری اینتل و AMD

مدیرعامل انویدیا,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,اخبار فناوری اطلاعات
مدیرعامل انویدیا در حاشیه‌ی جلسه‌ی پرسش و پاسخ گزارش مالی اخیر شرکت، به همکاری اینتل و AMD و تلاش اینتل برای ساخت کارت گرافیک واکنش نشان داده است.

انویدیا ساعاتی پیش گزارش مالی خود در سه‌ماهه‌ی سوم سال ۲۰۱۷ را منتشر کرد که حکایت از یکی از بهترین فصول مالی برای این شرکت دارد. انویدیا در این بازه به رکورد جدید درآمد ۲.۶۴ میلیارد دلاری رسیده که ناشی از ۲۵ درصد رشد در بخش گیمینگ و ۱۰۹ درصد رشد در بخش دیتاسنترها است. حاشیه‌ی سود شرکت نیز به ۵۹.۷ درصد رسیده است.

 

اما آنچه برای بسیاری از افراد از این اعداد و ارقام مهم‌تر است، نظر جنسن هوانگ، مدیرعامل انویدیا، درباره‌ی تحولات اخیر صنعت سخت‌افزار از جمله خبر همکاری اینتل و AMD برای ساخت تراشه‌ی مشترک و جدایی راجا کدوری، رئیس بخش رادئون AMD و پیوستن او به اینتل برای طراحی کارت‌ گرافیک مجزا برای این شرکت است.

 

هوانگ در قسمت پرسش و پاسخ کنفرانس مطبوعاتی اعلام گزارش مالی، در پاسخ به سؤالی درباره‌ی علاقه‌ی اینتل به ساخت کارت گرافیک می‌گوید:

خبرهای زیادی طی این چند روز منتشر شده است. اول از همه، جدایی راجا از AMD فقدان بزرگی برای این شرکت خواهد بود و اینکه اینتل بالاخره کارت‌های گرافیک را به رسمیت شناخته است، نشان از اهمیت بالای GPU در دنیای امروز دارد. GPU-های امروزی درواقع دیگر تنها پردازنده‌ی «گرافیکی»نیستند و حرف «G» در آن‌ها به‌صورت سنتی باقی مانده است. این‌ها درواقع پردازنده‌هایی خاص با قابلیت پردازش موازی هستند و در حقیقت پیچیده‌ترین پردازنده‌های حال حاضر دنیا به‌حساب می‌آیند. به همین دلیل است که IBM از کارت‌های گرافیک ما برای ساختن بزرگ‌ترین سوپرکامپیوترهای دنیا استفاده می‌کند و تمامی سرورها و سرویس‌های ابری بزرگ دنیا مشتری GPU-های انویدیا هستند.

 

مدیرعامل انویدیا,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,اخبار فناوری اطلاعات

پاسخ هوانگ این تئوری را بیش از پیش تقویت می‌کند که ورود اینتل به بازار کارت گرافیک، بیش از اینکه برای کسب درآمد از صنعت بازی باشد، برای حضور قدرتمندتر در بازار محاسبات خاص و سنگینِ  نیازمند پردازش موازی (مانند هوش مصنوعی ویادگیری عمیق) است. ورود انویدیا به بخش دیتاسنترها بسیار موفقیت‌آمیز بوده و رشد ۱۰۹ درصدی در گزارش مالی اخیر گواهی بر این مدعا است.

 

با توجه به صحبت‌های هوانگ، انویدیا رقابت با اینتل در بازار دیتاسنترها را از رقابت در بخش گیمینگ جدی‌تر می‌داند

 

علاوه بر دیتاسنترها، در سال‌های اخیر شاهد ورود GPU به بازارهای جدیدی مانند هوش مصنوعی و سیستم‌های خودروهای بدون راننده نیز بوده‌ایم؛ زمینه‌هایی که تا پیش از این تصور بر آن بود که در قلمرو پردازنده‌های سنتی باقی خواهند ماند. هوانگ درباره‌ی تعهد انویدیا برای بهینه کردن محصولاتش برای کاربردهای مختلف می‌گوید:

میزان تلاشی که صرف مهندسی نرم‌افزار می‌شود نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. اگر به برنامه‌ی ما دقت کنید، ما نقشه‌ی راهمان را پنچ‌ساله برنامه‌ریزی می‌کنیم. تقریبا سه سال طول می‌کشد تا نسل جدیدی طراحی کنیم و چندین GPU را به‌صورت همزمان تولید می‌کنیم. در همین حال، ۵۰۰۰ مهندس روی نرم‌افزار، لایبرری‌ها، کامپایلرها، مجازی‌سازی، آنالیز گراف و پلتفرم‌های ابری کار می‌کنند تا معماری جدیدمان برای همه‌ی اقشار مفید باشد.

 

پس اگر از این نقطه‌نظر به موضوع نگاه کنید، ما تعهد بسیار بالایی برای محصولمان داریم. درواقع شاید فرآیند ساخت GPU-های ما متعهدانه‌ترین فرآیند ساخت بین تمامی پردازنده‌ها باشد. به‌همین دلیل است که پردازنده‌های ما قادرند برخی محاسبات خاص را صدها برابر سریع‌تر انجام بدهند.

 

سخنان هوانگ نشان از سختی و پیچیدگی طراحی GPU دارد؛ چالش‌هایی که اینتل نیز در صورت ورود به بازار طراحی و ساخت پردازندی گرافیکی قطعا با آن‌ها روبرو خواهد شد. مدیرعامل انویدیا در ادامه درباره‌ی همکاری اینتل و AMD برای ساخت چیپ مشترک، با تعریف و تمجید از معماری پاسکال انویدیا وتکنولوژی MaxQ، به‌صورت ضمنی دلیل ساخته شدن چنین چیپی را نوآوری‌های جدید انویدیا می‌داند:

در انتها، در رابطه با چیپی که آن‌ها قصد دارند با همکاری یکدیگر بسازند، من فکر می‌کنم حتی بدون اینکه لازم باشد من بگویم، همه می‌دانند بهینگی مصرف انرژی معماری پاسکال، فناوری مکس‌کیو و نرم‌افزارهای ساخت ما باعث شده‌اند طراحی در صنعت گیمینگ به سطح جدیدی برسد. اکنون ساختن نوت‌بوک‌های گیمینگ مجهز به قوی‌ترین پردازنده‌های جی‌فورسممکن شده است و ما قصد داریم تجربه‌ی بازی با رزولوشن ۴K را چندین برابر بهتر از کنسول‌ها، در دستگاهی با ضخامت تنها ۱۸ میلی‌متر ارائه کنیم. ترکیب پاسکال و مکس‌کیو واقعا استاندارد صنعت GPU را بالا برده است.

 

این آخرین پاسخ هوانگ در رابطه با تحولات اخیر و روابط اینتل و AMD بود. او در ادامه در پاسخ به دیگر سؤالات مرتبا روی این نکته تأکید می‌کرد که «ما شرکتی با تنها یک معماری هستیم» و«تا زمانی که زنده باشیم از محصولاتمان پشتیبانی نرم‌افزاری می‌کنیم». به‌عقیده‌ی مدیر عامل انویدیا شرکت‌هایی که به‌صورت همزمان روی چندین معماری کار می‌کنند، نمی‌توانند آن‌طور که باید و شاید روی همه‌ی محصولاتشان تمرکز و برای مدت طولانی از آن‌ها پشتیبانی کنند. هوانگ در این‌باره می‌گوید:

 

انویدیا تمرکز روی یک معماری واحد را منطقی‌تر و به‌ نفع مشتری می‌داند

هنگامی که شما چهار یا پنج معماری مختلف دارید و انتخاب بهترین را به مشتری واگذار می‌کنید، عملا به‌صورت غیر مستقیم این پیغام را می‌دهید که «ما خودمان هم نمی‌دانیم کدام معماری‌مان بهتر است». اگر پنج معماری دارید، در نهایت با گذشت زمان مشخص خواهد شد که چهار معماری شما اشتباه بوده‌اند. به‌ نظر من یکی از نقاط قوت ما تمرکز روی یک معماری واحد است.

 

هوانگ در این اظهار نظر مشخصا از شرکت خاصی نام نبرده است؛ اما با توجه به اینکه اینتل در حال حاضر به‌صورت هم‌زمان روی پنج معماری (CPU-های سری Core، پردازنده‌های Xeon Phi، FPGA، ASIC و به‌تازگی معماری GPU) کار می‌کند، مشخص می‌شود که منظور مدیرعامل انویدیا کدام شرکت است.

 

به عقیده‌ی بسیاری از کارشناسان بیانیه‌ی روز گذشته‌ی اینتل مبنی بر وارد شدن به بازار GPU را می‌توان به‌نوعی «اعلام جنگ رسمی علیه انویدیا» تلقی کرد. تنها سؤال باقی‌مانده این است که تا معرفی اولین کارت‌های گرافیک اینتل چقدر فاصله داریم و آیا پردازنده‌ی گرافیکی این کارت‌ها از معماری جدیدی استفاده خواهد کرد یا مدل بهبودیافته‌ی گرافیک‌های ادغام‌شده در CPU-های اینتل خواهند بود.

 

 

  • 12
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش