دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۴:۴۴ - ۲۹ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۸۱۰۸
فناوری اطلاعات و ارتباطات

برنامه دبی برای ایجاد اولین سیستم شهری مبتنی بر بلاک چین

دبی,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,اخبار فناوری اطلاعات
سران شهر دبی تلاش دارند تا سیستم شهری و اداری دبی را به سیستمی مبتنی بر بلاک چین رمزگذاری دیجیتال سوق دهند.

دبی که از آن به‌عنوان شهر آینده یاد می‌شود، قصد دارد در سال‌های آینده از پلیس‌های رباتی، تاکسی‌های پرنده و اتومبیل‌های اتوماتیک در جاده‌هایش استفاده کند. دبی به همین منظور یک وزیر مسئول هوش مصنوعی منتصب کرده است. آن‌ها قصد دارند کار دیگری نیز انجام دهند؛

دبی به اولین دولت دنیا در زمینه‌ی فعالیت بر اساس زنجیره‌‌ی بلوکی تبدیل می‌شود. امارات قصد دارد تا سال ۲۰۲۰، تمامی برنامه‌های ویزا، صورت‌‌حساب‌ها و تجدید مجوز‌ها را که شامل حدود ۱۰۰ میلیون سند و مدرک به‌طور سالانه می‌شود، از طریق بلاک چین و به‌صورت دیجیتال انجام دهد.

 

 

بر اساس اعلام اسمارت‌دبی که دولت و کارگاه‌های سازمان خصوصی را کنترل و هدایت می‌کند و بهترین سرویس‌ها را برای به‌کارگیری در زنجیره‌‌ی بلوکی مشخص و تعیین می‌کند، این استراتژی خواهد توانست باعث صرفه‌جویی ۲۵.۱ میلیون ساعت از وقت افراد و ۱.۵ میلیارد دلار در سال از هزینه‌های امارات شود. بخش عظیمی از این تغییر و تحول وابسته به این است که دولت خودش را به یک سیستمی خالی از کاغذ و کاغذبازی تبدیل کند.

 

وقتی فناوری باعث به‌وجود آمدن چنین اتفاقاتی بشود، املاک افراد نیز درگیر بلاک چین خواهند شد. دپارتمان املاک دبی (DLD) که یک آژانس دولتی است، قصد دارد نحوه‌ی خرید و فروش املاک را نیز متحول کند. این آژانس دولتی وظیفه دارد بر خرید زمین‌ها نظارت کند و تجارت‌های مربوط به زمین را تأیید کند. در ماه اکتبر سال ۲۰۱۷، یک سیستم زنجیره‌‌ی بلوکی راه‌اندازی شد تا امنیت معاملات مالی را فراهم کند، تمامی سوابق مربوط به املاک را به‌صورت الکترونیکی دربیاورد و صورت‌‌حساب‌هایی مثل قبض برق، آب و مخابرات را به دست مالکان و مستاجران برساند. سلطان بوتی بن میرن، مدیرکل این دپارتمان در بیانیه‌‌ای مطبوعاتی گفته است:

هدف ما جمع کردن تمامی املاک و خدمات روی یک پلتفرم واحد و مستقل است. البته هدف ما فعلا در ابتدای راه قرار دارد و در آینده‌ی نزدیک شاهد ملحق شدن افراد زیادی به این زنجیره‌‌ی بلوکی خواهیم بود. در واقع افراد برای اینکه وضعیت خدماتی مثل خدمات بانکی، رهن و مسکن، خدمات رفاهی و عملیات تعمیر و نگهداری خود را بهبود بخشند، باید به بلاک چین روی بیاورند.

 

بنابر اظهارات مطرح‌شده در گزارش ثروت نایت‌ فرانک ۲۰۱۷، وارد شدن زنجیره‌‌ی بلوکی در زمینه‌ی املاک برای شهری که از نظر سرازیر شدن افراد سرمایه‌دار و ثروت خالص به خود، رتبه‌ی چهارم را در دنیا دارد، امری مهم خواهد بود. بنابر اعلام دپارتمان املاک دبی، این فناوری با دارا بودن قابلیت جلوگیری از کلاهبرداری و همچنین شفافیت بالا، پتانسیل تأثیر گذاشتن بر هزاران سرمایه‌گذار جهانی در هر سال برای دبی خواهد داشت و باعث به‌ وجود آمدن حس اعتماد در این سرمایه‌گذاران خواهد شد.

 

بیشتر بخوانید: دیدنی های دبی

 

دبی,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,اخبار فناوری اطلاعات

 

بخش املاک امارات در سال ۲۰۱۸ رشد و صعودی بالا به‌ دلیل به‌کارگیری بلاک چین، راه‌اندازی مجموعه‌ای از پروژه‌های مگا و تقاضای روزافزون برای آپارتمان‌های اکسپو ۲۰۲۰ به خود خواهد دید. اوایل امسال این آپارتمان‌ها به فروش گذاشته شدند و البته برای خرید آن‌ها باید از بیت‌کوین استفاده شود که این اتفاق در نوع خود بی‌سابقه است.

 

البته به‌‌کارگیری زنجیره‌‌ی بلوکی در مورد املاک، اولین گام است. امارات در ماه اکتبر ارز رمزپایه خود به نام ام-کش را راه‌اندازی کرد. افراد می‌توانند از این ارز برای دریافت خدمات دولتی و غیر دولتی استفاده کنند. علی‌ ابراهیم، معاون دبیر کل اقتصاد دبی، در بیانیه‌ای مطبوعاتی گفت:

یک ارز دیجیتال مزایای خاص خودش را دارد: ارزشمندتر و سریع‌تر، زمان تحویل بهتر، پیچیدگی و هزینه کمتر.

 

نقش استارتاپ‌ها و غول‌های فناوری در این میان چیست؟

استراتژی بلاک چین دبی به‌ دلیل نبود مهارت‌های فنی و زیرساخت برای حمایت از تمام سطوح این فناوری، با چالش‌هایی روبه‌رو است. این شهر برای رویارویی با این چالش‌ها یک پلتفرم مشترک به نام زنجیره‌‌ی بلوکی به‌عنوان سرویس در اختیار خواهد داشت تا به آژانس‌های دولتی دبی کمک کند از زنجیره‌‌ی بلوکی در پروژه‌های مختلف استفاده کنند.

 

به علاوه، زنجیره‌‌ی عربی (ArabianChain) محلی، در حال کمک‌رسانی برای انتقال کارهای کاغذی به زنجیره‌‌ی بلوکی است و همچنین دبی فیوچر اکسلریتورز نیز برنامه‌ای است که فناوری‌ها و کسب‌وکارهای برتر را به شرکای اماراتی وصل می‌کند تا راه‌ حلی کلی برای چالش‌ها پیدا کنند. این دو، حاوی استارتاپ‌های یلاک چین معدودی مثل کراس‌وریفای(CrossVerify)، لویال (Loyyal)، لوتر سیستمز (Luther Systems)، اتونوموس (Otonomos)، و آراس‌کی لبز (RSK Labs) برای به‌کارگیری سریع در دبی هستند.

 

دولت دبی اوایل امسال با استارتاپی انگلیسی به نام آبجکت‌تک شروع به‌ کار کرد تا برای فرودگاه بین‌المللی دبی، امنیتی مبتنی بر زنجیره‌‌ی بلوکی فراهم کند و گذرنامه‌هایی دیجیتال ایجاد کند تا بررسی‌های دستی از صحنه خارج شود. دبی‌ کاستوم و Dubai Trade هم با کمپانی آی‌بی‌ام کار می‌کنند تا از بلاک چین برای تجارت مالی استفاده کنند.

 

غول‌های فناوری مثل مایکروسافت، اس‌ای‌پی و سیسکو که بخشی از شورای زنجیره‌‌ی بلوکی جهانی (شامل ۳۲ نهاد دولتی و کمپانی‌های خصوصی جهانی که در سال ۲۰۱۶ راه‌اندازی شد) هستند، روی به‌کارگیری زنجیره‌‌ی بلوکی در دبی کار می‌کنند.

 

دبی,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,اخبار فناوری اطلاعات

 

احمد بن سولایم، رئیس اجرایی مرکز کالاهای چندگانه دبی (DMCC)، گفت:

نقش شورای زنجیره‌‌ی بلوکی جهانی این است که زمینه را برای موفقیت دبی فراهم کند و ایده‌ها و راهنمایی‌هایی برای چگونگی سود رساندن بلاک چین در بازار به دبی ارائه دهد و در نهایت باعث سودرسانی به اقتصاد دبی شود.

 

اوایل این ماه، بانک مرکزی امارات متحده عربی اعلام کرد که پروژه‌ای مشترک بین بخش مالی عربستان سعودی و امارات وجود داشته است تا روابط دو کشور را در پذیرش معاملات در سطح فناوری زنجیره‌ بلوکی و ارز دیجیتال بهبود بخشد. دبی امیدوار است که با کمک دولت، استارتاپ‌ها و غول‌های فناوری دنیا بتواند نقشه‌های خود برای بلاک چین را عملی کند. اگرچه این نقشه‌ در مراحل ابتدایی خود به‌ سر می‌برد؛ ولی اگر همین‌گونه پیش برود، به احتمال زیاد دبی خیلی زودتر از انتظار خواهد توانست به رؤیایش جامه عمل بپوشاند.

 

بابک قهرمانی

 

 

  • 9
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش