جمعه ۰۵ مرداد ۱۴۰۳
۲۳:۰۲ - ۱۷ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۴۷۴۲
فناوری اطلاعات و ارتباطات

مایکروسافت، گوگل و آی‌بی‌ام به جنگ بیت‌کوین می‌روند

بیت‌کوین,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,اخبار فناوری اطلاعات
 بازار ارزهای رمزگذاری‌شده طی روزهای اخیر سروصدای زیادی به پا کرده و کارشناسان در مورد امنیت سرمایه‌گذاری در آن، نظرات متنوعی مطرح می‌کنند؛ اما یک چیز مشخص است: سرمایه‌گذاری بلندمدت در این بازار با ضرر قطعی همراه است؛ زیرا کامپیوترهای کوانتومی می‌توانند به‌راحتی این بازار را فروبریزند.

به گزارش خبرآنلاین، الکس بیث (Alex Beath) فیزیکدان مقیم تورنتو (کانادا) که به پژوهش در علوم داده و تحلیل بازارهای مالی مشغول است، نگاه بدبینانه‌ای به «بیت‌کوین» دارد. به اعتقاد او، ارزش این ارز رمزگذاری‌شده و خبرساز نه در معدن‌کاوی و افت‌وخیز بازارهای مالی که در جای دیگری است: بیت‌کوین می‌تواند نشانه‌ای قطعی باشد مبنی بر این‌که فرد یا گروهی توانسته است به کامپیوتر کوانتومی واقعی دست یابد.

 

بیث می‌گوید: «لحظه‌ای که کسی بتواند کامپیوتر کوانتومی قابل‌اعتمادی را بسازد، آن دسته از مسائل ریاضی پیچیده که قلب فناوری معدن‌کاوی بیت‌کوین را تشکیل می‌دهند، در چشم برهم‌زدنی حل خواهند شد. اگر من جای آن مخترع بودم و از من می‌پرسیدند اولین کاری که با کامپیوتر کوانتومی خود انجام می‌دهی، چیست؛ می‌گفتم فی‌الفور همه بیت‌کوین‌های باقیمانده را می‌یافتم و استخراج می‌کردم؛ اما تا زمانی که چنین اتفاقی نیفتاده باشد، مطمئنیم که هیچ‌کس به رایانش کوانتومی دست نیافته است.»

 

کامپیوتر کوانتومی چیست؟

کامپیوترهای کوانتومی با تکیه‌بر ویژگی‌های کوانتومی ذرات زیراتمی، برخی محاسبات را به شکل نمایی سریع‌تر از کامپیوترهای کلاسیک انجام می‌دهند. در کامپیوترهای الکترونیکی، محاسبات در مبنای ۲ انجام می‌شود و هر بیت (واحد اطلاعات) یا در وضعیت ۰ (خاموش) قرار دارد یا ۱ (روشن)؛ اما واحد اطلاعات کوانتومی که کیوبیت (qbit) نام دارد، از ویژگی‌های کوانتومی بهره می‌برد و می‌تواند ۰، ۱ یا هر مقداری بین آن‌ها را بپذیرد.

 

کامپیوترهای کوانتومی پردازش را روی تابع احتمال انجام می‌دهند و برخلاف رایانه‌های الکترونیکی که در هر مرحله از پردازش فقط یک عملیات ریاضی را انجام دهند، می‌توانند همان عملیات را روی انبوهی از اعداد انجام دهند. راز سرعت نمایی کامپیوترهای کوانتومی در همین پدیده نهفته است.

 

برای آن‌که به توان محاسباتی کامپیوترهای کوانتومی پی ببرید، به این مثال دقت کنید: پیشرفته‌ترین رایانه‌های امروزی نمی‌توانند عددی ۲۰۴۸ بیتی را که ۶۱۷ رقم دارد، به عوامل اولش تجزیه کنند؛ اما یک دستگاه کامپیوتر کوانتومی ایده‌آل با بهره‌گیری از ۴۰۹۶ کیوبیت می‌تواند این مسئله را در ۱۱۰ روز حل کند. جالب است بدانید که برای شکستن رمزنگاری بیت‌کوین به کامپیوتری کوانتومی نیازمندیم که بتواند ۴٬۰۰۰ تا ۱۰٬۰۰۰ کیوبیت را پردازش کند.

 

رایانش کوانتومی و فروپاشی بازارهای مالی

هم‌اکنون بزرگ‌ترین شرکت‌های دنیای فناوری مانند مایکروسافت، گوگل و آی‌بی‌ام توانسته‌اند به پیشرفت‌های سریعی در توسعه رایانش کوانتومی دست پیدا کنند و پیشرفته‌ترین کامپیوترهای آن‌ها امروز می‌تواند تا ۵۰ کیوبیت را پردازش کند. کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند که به‌احتمال‌زیاد تا کمتر از ۱۰ سال دیگر، یکی از سه شرکت مایکروسافت، گوگل و آی‌بی‌ام؛ نخستین کامپیوتر کوانتومی کاربردی را خواهد ساخت. این کامپیوتر کوانتومی خواهد توانست سریع‌ترین ابررایانه‌های الکترونیکی جهان را هم شکست دهد.

 

صحبت‌های بیث هرچند جالب به نظر می‌رسد، اما بر پایه واقعیتی تلخ عنوان شده است. اگر روزی کسی به کامپیوتر کوانتومی کارآمدی دست پیدا کند، فروریزش بازار ارزهای رمزگذاری‌شده -ازجمله بیت‌کوین- کمترین مشکلی است که با آن مواجه خواهیم شد. دردسر اصلی آنجاست که زیرساخت رمزنگار همه شبکه‌های مالی و ارتباط بانکی جهان هم در برابر کامپیوترهای کوانتومی بی‌دفاع است و با استفاده از این ماشین قدرتمند، می‌توان رمز همه آن‌ها را در چشم برهم‌زدنی نابود کرد.

 

به همین دلیل است که طی سال‌های اخیر، گروه دیگری از پژوهشگران به سیستم‌های رمزنگاری کوانتومی روی آورده‌اند تا از قبل برای مقابله با چنین تهدید ویرانگری آماده باشند.

 

 

  • 18
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش