موتور جستجوی گوگل، بیشک مهم ترین Search Engine دنیا محسوب می شود. با دانستن برخی نکات می توان هم در حفظ حریم خصوصی خود کوشا بود و هم نتایج بهتری بدست آورد. روش های زیر به ما در سرچ بهتر گوگل کمک نموده و باید ها و نباید هایی را نیز به ما یادآوری میکند.
گوگل، موتور جستجوی وب دلخواه اکثر ماست. سوال درسی، پرسش های علمی، ویدئو های دلخواه و غیره، تنها با نوشتن نام آن و زدن دکمه اینتر میسر میشود. اما گاهی پیش میآید که نتایج آن طور که باید، دقیق نیستند. در زیر روش های مفیدی را با هم مطالعه می کنیم.
مبانی جستجوی گوگل
این روز ها سرچ زدن در گوگل از این آسان تر نمی شود! کافیست واژه مدنظر را به زبان دلخواه وارد کنید و اینتر را فشار دهید. همجنین نوشتن یک جمله نیز مشکلی به وجود نمی آورد.
زمانی بود که باید از عملگر های منطقی و بولین استفاده می شد تا تنها نتایج دقیق و اندک با تقریب زیاد نمایش داده شوند. مثلا برای اینکه “میوه ها” را جستجو کنید، در حالی که سیب در آن ها نباشد، باید “fruit NOT apples” جستجو می شد. اما در طول زمان، گوگل الگوریتم ها و متود هایی را تعیین کرده است که به شما هر آنچیزی که نیاز دارید ارائه می کند.
کافیست به جستجوی پیشرفته بروید و عبارات و کلماتی را که نمی خواهید در جستجویتان باشد در آنجا وارد نمایید.
جستجوی پیشرفته گوگل (Google Advanced Search)
با میلیون ها و شاید هم میلیارد ها نتیجه، پیدا کردن دقیق آن چیزی که به دنبال آن هستیم، شاید دشوار به نظر برسد. اینجاست که جستجوی پیشرفته وارد می شود.
ابتدا نزدیک ترین واژه را در سرچبار تایپ کنید و اینتر بزنید. اکنون از تنظیمات بالا، جستجوی پیشرفته را انتخاب نمایید. گزینه های زیادی برای محدود کردن و دقت در نتایج وجود دارند؛ زبان، منطقه یا آخرین تاریخ آپدیت از گزینه های مهم آن هستند.
مثلا برای بازسازی سرچ بالا، می توانید “میوه” را در بخش همه این کلمات و “سیب” را در بخش بدون این کلمات وارد نمایید.
در گوشه چپ می توانید نکاتی سودمند را برای وارد نمودن جزئیات مطالعه نمایید.
جستجوی صوتی گوگل (Google Voice Search)
راه آسان دیگر، انجام جستجو با استفاده از صداست. اگر از مرورگر کروم استفاده می کنید، هنگام باز نمودن صفحه گوگل، گزینه میکروفون درست در انتهای نوار سرچ وجود دارد. تنها کافیست بر روی آن کلیک کرده و در صورت نیاز، به آن دسترسی بدهید. اکنون زمان گفتن کلید واژه (های) موردنیاز شماست.
این قابلیت همچنین برای تلفن همراه هم ارائه شده است. از جمله سیستم عامل های iOS و Android که کاربرد مشابهی دارند. بر روی میکروفون تپ کرده و واژه را بگویید. برای جستجوی نزدیکترین پمپ بنزین در حین رانندگی خوب است نه؟!
جستجوی پتنت گوگل (Google Patent Search)
پتنت یا ایده، به الگوی اختراعی گفته می شود که فردی آن را به ذهن آورده و منتشر ساخته است. اگر به هر دلیلی به آن ها نیاز دارید، باید به صفحه Google Patents بروید. می توانید تیک not-patent literature را بگذارید تا نتایج بیشتری از Google Scholar حاصل شود.
پس از ورود به صفحه پتنت ها، برای بالا بردن دقت و نتیجه، ابزار متفاوتی در اختیار دارید. در سمت چپ، تاریخ ثبت پتنت، فرد مخترع، زبان پتنت و … را مشاهده می کنید.
جستجوی پروازی گوگل (Google Flight Search)
در بدو ورود به صفحه گوگل، گزینه های مختلفی نظیر، اخبار، نقشه، تصاویر و ویدئو ها قابل مشاهده و دسترسی است. علاوه بر موارد بالای صفحه، در پایین کادر سرچ، گزیته بیشتر (More) را می بینید. با کلیک کردن بر روی آن می توانید گزینه Check out Flight Options را انتخاب و موارد آن را تغییر دهید.
البته از جایی که هیچ اطلاعاتی از دیپارچر های ایرانی وجود ندارد، به این مورد نمی پردازیم.
جستجوی تصاویر در گوگل (Google Image Search)
اگر به دنبال جستجوی عکس، تصویر انتراعی، طراحی یا موارد دیگر هستید می توانید به طور مستقیم به بخش Images سایت گوگل بروید.
همانطور که مشاهده می نمایید، می توانید با گزینه های رنگارنگ و متنوع از بالا آن ها را فیلتر کنید. شرایط جستجو به آسانی تغییر می کنند.
- 18
- 1