شنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۳
۱۵:۴۵ - ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۲۰۴۶۴۴
فناوری اطلاعات و ارتباطات

مردی که هیچ کس اختراعش را دوست ندارد

کپچا,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,اخبار فناوری اطلاعات
«کپچا» آزمونی است برای تشخیص اینکه مراجعه کننده به یک وب سایت، انسانی واقعی است و نه ربات. آقای «لوییز ون آن» که برای سادگی از این به بعد آن را لوییز می‌نامیم در واقع مخترع اصلی همین کپچاست. اگر بار‌ها هنگام نوشتن متن صحیح مربوط به کپچا به مشکل برخورده اید و این فرآیند به نظرتان طاقت فرسا آمده، شاید دلتان خنک شود که بدانید آقای لوییز که متولد گواتمالاست از این اختراعش هیچ پولی به دست نیاورد.

بسیار بعید است که تاکنون نام «لوییز ون آن» را شنیده باشید، اما به احتمال بسیار زیاد حداقل چند بار با محصولی که او اختراع کرده مواجه شده اید؛ محصولی که استفاده از آن تجربه چندان جذابی نیست. هنگامی که برای خود آدرس ایمیل تازه‌ای می‌سازید یا در مواقع دیگری که در جهان مجازی باید ثابت کنید که ربات نیستید، با مستطیلی مواجه شده اید که حروف یا اعداد انگلیسی به شیوه‌ای در هم ریخته در آن نوشته شده اند و شما باید متن درون مستطیل را تشخیص داده و آن را در بخش دیگری وارد کنید.

 

این فرآیند که «کپچا» نام دارد در واقع آزمونی است برای تشخیص اینکه مراجعه کننده به یک وب سایت، انسانی واقعی است و نه ربات. آقای «لوییز ون آن» که برای سادگی از این به بعد آن را لوییز مینامیم در واقع مخترع اصلی همین کپچاست. اگر بار‌ها هنگام نوشتن متن صحیح مربوط به کپچا به مشکل برخورده اید و این فرآیند به نظرتان طاقت فرسا آمده، شاید دلتان خنک شود که بدانید آقای لوییز که متولد گواتمالاست از این اختراعش هیچ پولی به دست نیاورد.

 

زمانی که او در آمریکا در مقطع دکترای رشته کامپیوتر مشغول به تحصیل بود، یکی از مدیران شرکت یاهو برای سخنرانی به دانشگاه کارنگی ملون (محل تحصیل آقای لوییز) رفت و در آنجا در مورد مسائلی که شرکت یاهو با آن‌ها دست به گریبان بود سخن گفت.

 

یکی از این مشکلات به ربات‌هایی مربوط میشد که روزانه تعداد بسیار زیادی آدرس ایمیل می‌ساختند و از این ایمیل‌ها برای ارسال هرزنامه بهره می‌بردند. شرکت یاهو هیچ راه حلی نداشت که بتواند به وسیله آن جلوی ساخت آدرس ایمیل‌های تازه توسط ربات‌ها را بگیرد. اینجا بود که ایده ساخت کپچا به ذهن آقای لوییز خطور کرد و سپس او به همراه یکی از اساتیدش این ایده را اجرا کردند و آن را در اختیار شرکت یاهو قرار دادند.

 

اما آنقدر برای اینکه یک شرکت بزرگ از اختراع آن‌ها استفاده کرده ذوق داشتند که اصلا به پول درآوردن از این اختراع فکر نکردند. کپچا خیلی زود توسط بسیاری از شرکت‌ها به کار گرفته شد بدون اینکه مخترعان اصلی آن را ثروتمند کند.

 

آقای لوییز در مصاحبه‌ای که به تازگی با وب سایت بیزنس اینسایدر انجام داده می‌گوید آن زمان نمی‌دانست که جهان چگونه کار می‌کند و اگر تجربه اکنون را داشت، شاید در زمان اختراع کپچا متفاوت عمل می‌کرد. با این حال آقای لوییز آنقدر باهوش بود که بتواند ایده‌های درخشان دیگری را عرضه کند.

 

او به این نتیجه رسید که می‌توان در درون مستطیل مربوط به کپچا، متنی از یک کتاب قدیمی را قرار داد. در واقع ماشین‌ها قادر به خواندن متون چاپی قدیمی نبودند و به همین خاطر فرآیند دیجیتالی کردن متون قدیمی بسیار طاقت فرسا به نظر می‌رسید و نیازمند نیروی انسانی بسیار زیادی بود.

 

اما اگر هر کاربر اینترنت که مجبور بود از کپچا استفاده کند، بخش کوچکی از متنی قدیمی را که در مستطیل کپچا به نمایش در آمده تایپ می‌کرد و در واقع دیجیتالی می‌کرد، آن زمان می‌شد با کنار هم قرار دادن این بخش‌های کوچک، متنی نسبتا بزرگ را به صورت دیجیتالی در آورد.

 

روزنامه نیویورک تایمز از این ایده آقای لوییز استقبال کرد. نسخه‌های قدیمی نیویورک تایمز اسکن شدند، سپس به بخش‌های بسیار کوچکی تقسیم شده و هر بخش به صورت یک کپچا درآمد و سپس کاربران بینوا مجبور بودند این متون را تایپ کنند تا ثابت کنند که ربات نیستند. آقای لوییز می‌گوید که با استفاده از این شیوه، آن‌ها می‌توانستند طی یک هفته حدود یک سال از آرشیو نیویورک تایمز را به صورت دیجیتالی در بیاورند.

 

سپس شرکت گوگل از راه رسید و به آقای لوییز پیشنهاد داد که از این ایده برای دیجیتالی کردن کتاب‌های قدیمی استفاده کنند. در واقع اختراع کمی عجیب و در مواقعی آزاردهنده آقای لوییز در نهایت به یکی از موثرترین پروژه‌ها برای خلق کتابخانه دیجیتالی گوگل تبدیل شد. این پروژه «ریکپچا» نام گرفت. آقای لوییز اکنون مدیریت شرکت دولینگو را بر عهده دارد؛ شرکتی که اپلیکیشنی با همین نام را برای یادگیری زبان ارائه کرده است.

 

حداقل می‌توان گفت: این محصول در مقایسه با نخستین اختراع آقای لوییز، محبوبیت بیشتری در میان کاربران دارد. آقای لوییز می‌گوید که پول درآوردن هر گز اصلی‌ترین هدف او از کارافرینی نبوده است و البته تاکید می‌کند که از پر در آمد بودن بدش نمی‌آید.

 

 

هفت صبح

 

  • 11
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش