به گزارش ایرنا، دو دهه از عمر اینترنت اشیا می گذرد؛ فناوری جدیدی که هر موجودی از جمله انسان، حیوان یا اشیا را به هم متصل و قابلیت ارسال داده از طریق شبکه های ارتباطی مانند اینترنت را فراهم می کند.
در واقع اینترنت اشیا به ما کمک می کند فعالیت بسیاری از اشیا و وسایل در محیط اطراف خود را با اتصال به شبکه اینترنت مدیریت کنیم. با اینترنت اشیا، همه وسایل و حتی اشیای بی جان می توانند برای خود هویت دیجیتال داشته باشند و به رایانه ها اجازه دهند آن ها را سازمان دهی و مدیریت کنند.
اتصال ۴میلیارد شیء به اینترنت
بر اساس پیش بینی موسسه پژوهشی و مشاوره گارتنر، در دو دهه ای که از عمر این فناوری می گذرد، چهار میلیارد شیء تا پایان سال ۲۰۱۶ در دنیا به اینترنت متصل شده اند که این میزان تا سال ۲۰۲۰ به ۲۵ میلیارد شیء خواهد رسید و تعداد دستگاه های هوشمند از مرز ۵۰ میلیارد عبور خواهد کرد.
استفاده از اینترنت اشیا می تواند راهکاری هوشمندانه برای مدیریت مصرف انرژی در کشور ما باشد؛ با اتصال همه وسایل منزل به اینترنت اشیا، می توان بهترین زمان استفاده از انرژی برق را انتظار داشت و با تدوین برنامه و دادن آن به اینترنت مطمئن بود که وسایل در زمان هایی که لازم است انرژی مصرف خواهند کرد.«علیرضا احمدی یزدی» معاون دفتر مدیریت مصرف توانیر در گفت و گو با ایرنا می گوید: مطالعات نشان داده است که با بهره گرفتن از اینترنت اشیا مصرف برق را می توان تا ۵۰ درصد کاهش داد.
وی با بیان این که این کاهش مصرف بدون ایجاد مشکل در رفاه مشترکان محقق می شود، افزود: اینترنت اشیا اگر فقط در بخش روشنایی و سرمایش به کار گرفته شود، مصرف برق ۱۵ تا ۲۰ درصد کاهش می یابد.
معاون دفتر مدیریت مصرف توانیر با تاکید بر این که این سامانه هنوز خیلی فراگیر نشده است، گفت: در نظر داریم ابتدا از این فناوری در مدیریت سیستم های سرمایشی دستگاه های دولتی استفاده کنیم.
احمدی یزدی درباره هزینه هوشمندسازی اشیا گفت: اکنون قیمت تجهیزات به صورت میانگین از ۳۰۰ هزار تومان تا دو میلیون تومان است.
ایجادکارگروه تدوین نظام نامه اینترنت اشیا
وی از فعال شدن کارگروهی برای تدوین نظام نامه اینترنت اشیا خبر داد و گفت: بر اساس این نظام نامه، آن هایی که اینترنت اشیا را نصب می کنند، مانند مشترکان کشاورزی و صنعتی، به میزانی که بارشان را کاهش می دهند، از وزارت نیرو پاداش می گیرند.
معاون دفتر مدیریت مصرف توانیر درباره اقدامات انجام شده در این زمینه گفت: اکنون برخی مشترکان به صورت پراکنده به این فناوری مجهز شده اند، اینترنت اشیا در ستاد شرکت توزیع برق خراسان شمالی نیز نصب و ۲۰ ساختمان اداری در این استان به این فناوری مجهز شده است.
وی افزود: در تهران بزرگ نیز تجهیز ۲۰ ساختمان اداری آغاز شده و شرکت توزیع نیروی برق غرب مازندران نیز برای این موضوع اعلام آمادگی کرده است.احمدی یزدی اظهار کرد: این سه شرکت برای اتصال به اینترنت اشیا به صورت آزمایشی انتخاب شده اند؛ نتیجه اجرای این طرح پس از مدتی بررسی و در همه ساختمان های دستگاه های اداری اجرا می شود تا از این طریق مصرف برق در ساختمان های اداری را به حداقل برسانیم.
عضو هیئت عامل سازمان فناوری اطلاعات به خراسان خبرداد:
تقسیم کاردستگاه های اجرایی درحوزه اینترنت اشیا
حاجیان - عضو هیئت عامل سازمان فناوری اطلاعات ایران با اشاره به تدوین سند ونقشه راه توسعه فناوری اینترنت اشیا در کشور خاطرنشان کرد : اینترنت اشیا امروزه در بسیاری از کشورهای جهان مانند چین، آمریکا، کره جنوبی، انگلیس، هند و... مورد توجه جدی قرار گرفته و در ایران نیز چشم اندازهایی برای توسعه این فناوری ترسیم شده است ،از جمله می توان به تدوین نقشه راه وسند توسعه این فناوری اشاره کرد که اکنون در پژوهشگاه ارتباطات وفناوری اطلاعات کشور دنبال می شود وسازمان فناوری اطلاعات نیز در تدوین راهبرد های آن نقش داشته است .
خسرو سلجوقی در گفت و گو با خراسان افزود: در این زمینه یک گزارش راهبردی نیز مطابق با نقشه راه تدوین شده که طی آن ، برنامه عمل همه دستگاه ها در حوزه اینترنت اشیا مشخص شده است وبه نوعی تقسیم کار دستگاهی برای دستگاه های مختلف اجرایی از جمله وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت نیرو، وزارت ارتباطات و...در زمینه اینترنت اشیا انجام شده است. وی با اشاره به کاربردهای فناوری اینترنت اشیا افزود :یکی از مهم ترین موارد کاربرد این فناوری کاهش مصرف انرژی است به طوری که ما اگر بتوانیم از فناوری iot در حوزه کاهش مصرف انرژی به ویژه کاهش مصرف برق استفاده کنیم، صرفه جویی قابل توجهی در این حوزه خواهیم داشت برای نمونه، کشور انگلستان چندسال قبل برای تاسیس یک نیروگاه جدید، به دلیل کمبود زمین با مشکل مواجه بود اما طی مطالعه ای موفق شدند با استفاده از فناوری iot تغییرات کوچکی در تیرهای برق شهرلندن ایجاد کنندو همین اقدام باعث شد به اندازه یک نیروگاه تولید برق ، بهره وری ایجاد شود .به گفته وی ، IDC پیش بینی می کند تا سال ۲۰۲۰ حدود ۲۱۲ میلیارد شیء در سراسر جهان بر پایه اینترنت اشیا کار خواهندکرد.
همچنین سهم تولیدکنندگان محصولات و خدمات اینترنت اشیا نیز تا ۳۰۰ میلیارد دلار خواهد رسید و عمدتاً این مبلغ مختص حوزه خدمات است. بنابراین، پیش بینی می شود مبلغ ۱.۹ تریلیون دلار از اینترنت اشیا، ارزش افزوده برای اقتصاد جهانی حاصل شود .
- 15
- 3