محمدرضا بیدخام در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه پروسهی تخلیهی خط تلفن ثابت حدود یک سال طول میکشد، اظهار کرد: در طول این یک سال مرتب به مشترک درباره میزان بدهیاش اطلاع داده میشود. بعد از گذشت یک سال، خط مشترک یکطرفه میشود و بعد بهصورت دوطرفه قطع میشود. البته در طول این یک سال بهطور مرتب بهصورت کتبی و صوتی به مشترک اطلاعرسانی میشود که بدهی خود را پرداخت کند که در غیر این صورت، خط تخلیه خواهد شد.
وی ادامه داد: این فرآیند تخلیه تلفن است و اگر خط مشترک تخلیه شود، اما پس از سه ماه بدهی خود را پرداخت کند، شماره را به مشترک برمیگردانیم اما از آن به بعد مطابق آییننامه میتوان شماره را به فرد دیگری واگذار کرد.
سخنگوی شرکت مخابرات ایران درباره شرایط واگذاری خطوط تلفن بیان کرد: اگر شماره تلفنی واگذار نشده باشد، اولویت با کسی است که این شماره را قبلا داشته است. مگر اینکه شماره رند باشد که اگر از مدت عدم پرداخت بدهی یک سال و سه ماه بگذرد، مشمول آییننامه شمارههای رند میشود.
بیدخام در پاسخ به اینکه آیا این امکان وجود دارد که به مشترک درباره قطع خط تلفن اطلاعرسانی نشود، اظهار کرد: این امکان خیلی ضعیف است که در فرآیند یک سال و سه ماه اطلاعرسانی نشود. البته درصورتی که مشترک چنین ادعایی داشته باشد، پروندهاش موجود است و میتوان آن را بررسی کرد.
به گزارش ایسنا، اگر مشترک تلفن ثابت مشمول قطع خط تلفن به دلیل بدهکاری شود، پس از سپری شدن مهلت پرداخت، دارنده پروانه ضمن اطلاعرسانی به مشترک میتواند نسبت به قطع و در ادامه جمعآوری و تخلیه خط تلفن اقدام کند و درصورت تخلیه، مشترک موظف به ارائه درخواست جدید و پرداخت هزینه اتصال است.
البته ممکن است برخی از مشترکان ادعا کنند که از زمانی که بدهی خود را پرداخت نمیکنند، بدون اطلاعرسانی فرآیند قطع و واگذاری اتفاق میافتد. در چنین شرایطی مشترک میتواند به شرکت مخابرات مراجعه کرده و با درخواست مشاهدهی پروندهی خود، صحت این موضوع را بررسی کند.
- 15
- 2