یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
۰۲:۱۴ - ۲۷ مهر ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۷۲۱۰۳
کامپیوتر و لپ تاپ

اپل از مک‌بوک پرو ۱۴ و ۱۶ اینچی (MacBook Pro) رونمایی کرد

مک بوک,مک‌بوک پرو ۱۴ و ۱۶ اینچی
مک بوک پرو ۲۰۲۱، جدیدترین نوت بوک حرفه ای اپل محسوب می شود که با مجهز شدن به کالبد و قلب تپنده ای جدید، نمایشگر خیره کنند و درگاه های ورودی و خروجی بیشتر، کابوسی برای برندهای دیگر خواهد بود.

پس از گمانه زنی های بسیار، اپل (Apple) ساعاتی پیش نسل جدید مک بوک پرو را در دو ابعاد ۱۴ و ۱۶ اینچی رونمایی کرد.

مدل های جدید تقریباً در تمامی بخش ها پیشرفت قابل توجهی را تجربه کرده اند و به ادعای اپل به قدرتمندترین تراشه های موجود در نوت بوک ها مجهز شده اند. نمایشگر جدید آنها میتواند طبیعی ترین رنگها، کنتراست بالا و روشنایی چشمگیری را ارئه بدهد و از قرار معلوم، شارژدهی نیز در مدل ۱۶ اینچی تا ۱۰ ساعت افزایش یافته است.

مک بوک,مک‌بوک پرو ۱۴ و ۱۶ اینچی

طراحی مک بوک پرو ۲۰۲۱

غول دنیای فناوری جدیدترین نوت بوک حرفه ای خود را کاملاً بازطراحی کرده است؛ جایی که به نظر می رسد شاهد بیشترین تغییرات ظاهری در این خانواده از کامپیوترهای مک هستیم. در حقیقت، نوت بوک های حرفه ای اپل بزرگ ترین بازنگری در بخش طراحی را پس از سال ۲۰۱۶ شامل می شوند. مک بوک پرو ۱۴ اینچی جایگزینی برای ۱۳٫۳ اینچی کنونی محسوب می شود؛ درحالی که مدل ۱۶ اینچی برادر قدیمی ترش، یعنی مدل ۲۰۱۹ مجهز به پردازنده ی اینتل را منسوخ می کند.

مک بوک,مک‌بوک پرو ۱۴ و ۱۶ اینچی

اپل پس آیفون ها، اکنون ناچ را نیز به مک بوک پرو آورده است. درواقع، اپل به منظور پنهان کردن دوربین فیس تایم، میکروفون و حسگر نور محیط از ناچ بهره گرفته است؛ بنابراین شاهد آرایه فیس آی دی برای احراز هویت نخواهیم بود. بااین حال ، یک دوربین وکم ۱۰۸۰p وجود دارد که به گفته اپل دو برابر عملکرد بهتری را در محیط های ارائه می دهد. همانطور که پیش بینی می شد، هر دو مدل مک بوک پرو جدید دارای یک شاسی کاملا بازطراحی شده هستند؛ اما برخلاف شایعات فریم مدل های جدید نه تنها تخت نشده، بلکه در مقایسه با نسل گذشته دارای لبه ها گردتر است.

اپل همچنین نوار لمسی موسوم به تاچ بار را کاملا حذف و یک ردیف از کلیدهای عملکرد فیزیکی سایز کامل را جایگزین آن کرده است. علاوه براین، کلید اسپیس بزرگتر شده و کل صفحه کلید به جای رنگ مشابه با شاسی، به رنگ مشکی یکپارچه در آمده است. اسکنر تاچ آی دی در جای همیشگی خود قرار دارد؛ ولی طراحی آن مشابه نمونه به کاررفته در مجیک کیبورد آی مک ۲۴ اینچی شده است.

تراشه M1 Pro و M1 Max

سال گذشته اپل اعلام‌کرد که قصد دارد در ضرب الاجل دوساله، پردازنده های اینتل را به نفع تراشه های اختصاصی مبتنی بر معماری آرم کنار بگذارد. این شرکت اکنون در اواسط دوران گذار قرار دارد و تراشه های مک بوک ۲۰۲۱ می تواند نشان دهنده برتری کامل اپل بر سایر رقبا باشد و تصمیم اپل برای کنارگذاشتن اینتل را توجیه کند.

مک بوک,مک‌بوک پرو ۱۴ و ۱۶ اینچی

صحبت از تراشه اینتل شد، باید بگویم که تمامی پیکربندی های مک بوک پرو جدید به تراشه های میان نسلی سری M مبتنی بر معماری آرم مجهز شده اند؛ بنابراین، میتوان گفت که اپل پس از ۱۵ سال تراشه های تیم آبی را به طور کلی در خانواده مک بوک پرو کنار گذاشته است. اپل تراشه های جدید را «M1 Pro» و «M1 Max» می نامد و مدعی است که آنها قوی ترین پردازنده های موجود به ازای هر وات هستند.

هما نطور که پیش بینی می شد، در بطن هر دو تراشه، ۱۰ هسته ی پردازشی، شامل دو هسته ی کم مصرف برای انجام وظایف و پردازش های روزمره و هشت هسته ی قدرتمند با عملکرد بالا برای پردازش های سنگین جای گرفته است. کوپرتینویی ها مدعی هستند که جدیدترین دستاوردهایشان در حوزه پردازشی ۷۰ درصد سریع تر از تراشه M1 است. ادعا می شود که هر دو تراشه عملکرد بهتری در هر سطح از تراشه های رایانه های شخصی فعلی دارند. طبق گفته اپل، تراشه های جدید در بخش گرافیکی تا ۷ برابر سریع تر از گرافیک های یکپارچه است و میتواند عملکرد مشابهی با کارت های گرافیک مجزا داشته باشد؛ با این تفاوت که ۷۰ درصد مصرف کم تری دارد.

نخستین وجه تمایز تراشه های جدید در تعداد هسته های گرافیکی آن ها است. تراشه M1 Pro پیکربندی تا ۱۶ هسته گرافیکی را ارائه می دهد که درواقع دوربرا بیشتر از آخرین پیکربندی تراشه M1 است. درنهایت، پیگربندی نهایی وجود دارد که با بهره گیری از ۳۲ هسته گرافیکی روی کاغد عملکرد خیره کننده ای را در پردازش های گرافیکی نوید می دهد. اپل می گوید که تراشه M1 Pro با جهشی دو برابری در مقایسه با M1 حدود ۳۳٫۷ میلیارد ترانزیستور را در خود جای داده؛ درحالی که تراشه M1 Max میزبان بالغ بر ۵۷ ترانزیستور است.

افزون براین، ام وان پرو از پهنای باند حافظه ۲۰۰ گیگابایت بر ثانیه و تا ۳۲ گیگابایت حافظه ram پشتیبانی می کند. این در حالیست که ام وان مکس در قامت یک غول پردازشی این ارقام را به ترتیب به ۴۰۰ گیگابایت سرعت پهنای باند و ۶۴ گیگابایت حافظه رم افزایش می دهد.

اپل همچنین سیستم عامل مک اواس مانتری را نیز برای بهره گیری کامل از قدرت تراشه های جدید بهینه و طراحی کرده است. گفته می شود که این پیشرفت ها تا برابر یادگیری ماشین سریعتر را نوید می دهند؛ اما ظاهرا در برخی سناریورها مک بوک پرو جدید بهبود ۲۰ برابری را در این بخش تجربه خواهد کرد!

درگاه های متنوع

اولین نسل از پردازنده اپل سیلیکون بهینه شده برای کامپیوترهای مک با وجود عملکرد تحسین برانگیز ضعف ها و محدودیت هایی نیز داشت. به عنوان مثال، این تراشه از درگاه های ورودی و خروجی محدودی پشتیبانی می کنند و کامپیوترهای مجهز به تراش M1 با پیکربندی حداکثر ۱۶ گیگابایت حافظه رم ارائه می شوند. خوشبختانه باید بگوییم که این مشکل در تراشه های جدید به کلی برطرف شده است.

مک بوک,مک‌بوک پرو ۱۴ و ۱۶ اینچی

هر دو مدل مک بوک پرو جدید میزبان درگاه های جدید شامل یک درگاه HDMI، سه درگاه USB- C و یک درگاه مگ سیف هستند. افزون براین، کارت خوان SD نیز یکی از درگاه هایی محسوب می شود که نوت بوک های جدید از آن بهره مند خواهند شد. کارت خوان SD روش آسان تری برای انتقال عکس های گرفته شده دوربین و هلی شات و سایر دستگاه های مشابه ارائه می دهد. گفتنی است که درگاه SD جدید مبتنی بر UHS- II است که سرعت انتقال بسیار زیادی را ارائه می دهد.

نمایشگر ۱۲۰ هرتزی

اگر مقاله را تا اینجا دنبال کرده باشید، قطعاً متوجه تغییرات در خور توجه مک بوک پرو ۲۰۲۱ در مقایسه با نسل گذشته شده اید. با‌این‌ وجود، قابلیت های جدید به اینجا ختم نمی شود. نوت بوک های یادشده برای نخستین بار در تاریخ کامپیوترهای مک به نمایشگر پیشرفته تر مینی ال ای دی مجهز شده اند؛ نمایشگری که میتواند رفتاری مشابه نمایشگرهای OLED داشته باشد و کاربران را در محتوای بصری غوطه ور کند.

مک بوک,مک‌بوک پرو ۱۴ و ۱۶ اینچی

نمایشگر مذکور با حاشیه های اندک ۳٫۵ میلی متر در طرفین و قسمت بالایی، رزولوشن ۳,۰۲۴ در ۱,۹۶۴ را در مدل ۱۴ اینچی ارائه می دهد و درنهایت، روشنایی تمام صفحه ۱۰۰۰ نیتی، بیشینه ی روشنایی ۱۶۰۰ نیت در محتوای HDR و نسبت کنتراست ۱٫۰۰۰٫۰۰۰:۱ را به ارمغان می آورد. به طور کلی، استفاده از نمایشگر مینی ال ای دی مزایای زیادی مانند بهبود طیف گسترده ای از رنگ، کنتراست بالا، دامنه ی دینامیکی وسیع و عمق رنگ مشکی ارائه می دهد.

در حقیقت، این نمایشگر میتواند یک استاندارد جدید نوت بوک های حرفه ای باشد. علاوه بر آنچه که گفته شد نمایشگر Liquid Retina XDR از قابلیت پروموشن نیز پشتیبانی می کند. این فناوری نرخ نوسازی تصویر را به طور خودکار از ۲۴ تا ۱۲۰ هرتز تنظیم می کند که سبب می شود کاربر علاوه بر تجربه عملردی روان در هنگام پیمایش یا بازی کردن، شارژدهی مناسبی را نیز داشته باشد.

مک بوک,مک‌بوک پرو ۱۴ و ۱۶ اینچی

زیر شاسی، یک سیستم صوتی جدید با شش بلندگو قرار گرفته است که از قابلیت صدای فراگیر( Spatial Audio) پشتیبانی می کند. تراشه بهینه مبتنی بر معماری آرم علاو بر قدرت پردازشی خیره کنند، سبب شده است که نوت بوک های یاد شده به سطحی دیگر از شارژدهی برسند. اپل ادعا می کند که مک بوک پرو ۱۶ اینچی تا ۲۱ ساعت در پخش ویدئو دوام می آورد که ۱۰ ساعت بیشتر از نسل قبل است. این طولانی ترین عمر باتری است که در نوت بوک های بازار می بینیم.

گرگ جازویاک، معاون ارشد بازاریابی اپل در سراسر جهان، در رابطه با مک بوک:پرو جدید می گوید: ما قصد داریم بهترین نوت بوک حرفه ای جهان را ایجاد کنیم و امروز مشتاق هستیم که مک بوک پرو جدید را با تراشه M1 Pro و M1 Max معرفی کنیم؛ ترکیبی از عملکرد فوق العاده، عمر باتری بی نظیر و ویژگی های پیشگامانه که بازی را تغییر می دهد. مک بوک پرو کاملاً جدید یک نمایشگر XDR خیره کننده، پورت های بیشتر مانند نسل سوم مگ سیف، یک دوربین پیشرفته ۱۰۸۰p و یک سیستم صوتی فوق العاده شش بلندگو، همه در طراحی جدید خیره کننده اضافه می کند. مک بوک پرو جدید هیچ نمونه مشابهی ندارد و بهترین نوت بوک حرفه ای محسوب می شود که تا به حال ساخته ایم.

قطعا قیمت یک مقوله بسیار مهم در خرید محصولات محسوب می شود؛ اما باتوجه سخت افزای قوی و مشخصات بسیار در خور توجهی طبیعتا نباید انتظار قیمت پایینی را از مک بوک پرو جدید داشت. طبق اعلام اپل، قیمت مک بوک پرو ۱۴ اینچی از ۱,۹۹۹ دلار آغاز می شود؛ درحالی که برای تهیه نسخه پایه مک بوک پرو ۱۶ اینچی باید مبلغ ۲,۴۹۹ دلار را پرداخت کرد. نوت بوک های اپل از امروز در فروشگاه آنلاین اپل قابل سفارش هستند و در ۲۶ اکتبر در دسترس خواهند بود.

  • 20
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش