یکشنبه ۰۴ آذر ۱۴۰۳
۰۸:۳۱ - ۱۸ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۴۵۷۰
کامپیوتر و لپ تاپ

ویندوز ۱۰ آرم چه آینده‌ای برای رایانه‌های شخصی رقم می‌زند؟

ویندوز 10 آرم,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,لپ تاپ و کامپیوتر

اجرای نسخه‌ی کامل ویندوز ۱۰ روی پردازنده‌هایی با معماری آرم، پیشرفت چشمگیری برای مایکروسافت است. در ادامه به بررسی‌ آینده‌ای که این پردازنده‌ها برای رایانه‌های ویندوزی رقم می‌زنند، می‌پردازیم.

 

در کنفرانس اخیر کوالکام، مایکروسافت از اولین لپ‌تاپ‌های ویندوزی مبتنی بر پردازنده‌ی آرم رونمایی کرد. به‌ لطف استفاده از پردازنده‌های شرکت کوالکام، اکنون علاوه بر قیمت پایین‌تر این دستگاه‌ها، شاهد افزایش چشمگیر طول عمر باتری هستیم.

 

در این کنفرانس مایکروسافت توضیحات مفصلی درباره‌ی ویندوز ۱۰ آرم و رایانه‌های توسعه‌یافته بر پایه‌ی این معماری ارائه کرد. برطبق گفته‌ی ردموندی‌ها، ویندوز ۱۰ آرم همان ویندوز همیشگی است که این‌بار برای پردازنده‌های آرم بازنویسی شده است. چنین تغییری در معماری ویندوز با مزایای بسیاری همراه است که هنوز از تمام آن‌ها اطلاع نداریم.

 

برخلاف نسخه‌های قبلی سیستم عامل مایکروسافت، مانند ویندوز ۱۰ اس، نسخه‌ی آرم ویندوز ۱۰ از هیچ‌گونه نام اضافه‌ای که به پردازنده‌های ذکرشده اشاره داشته باشد، استفاده نمی‌کند؛ به بیان دیگر، ویندوز ۱۰ آرم تنها با نام «ویندوز ۱۰» شناخته خواهد شد.

 

ویندوز 10 آرم,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,لپ تاپ و کامپیوتر

مایکروسافت خواهان این است که کاربران با رایانه‌های مبتنی بر آرم، علاوه بر اپلیکیشن‌های مایکروسافت استور، توانایی اجرای نرم‌افزارهای Win32 را نیز داشته باشند؛ از این رو تجربه‌ای که ویندوز ۱۰ آرم به کاربران ارائه می‌کند، به‌مراتب حرفه‌ای‌تر از ویندوز ۱۰ اس است. در پیش‌نمایشی که مایکروسافت برای نمایش توانایی این پردازنده‌ها نشان داد، از برنامه‌ی فتوشاپ استفاده شد که به‌صورت پیش‌فرض برای پردازنده‌هایی با معماری x86 توسعه داده شده‌ است؛ اما چگونگی اجرای آن روی پردازنده‌های‌ آرم، درست به‌مانند رایانه‌های سنتی بود.

 

البته رایانه‌هایی که از پردازنده‌های آرم استفاده می‌کنند، قادر به اجرای تمام نرم‌افزارهای ویندوزی نیستند. برطبق گفته‌ی مایکروسافت، تنها نرم‌افزارهایی اجازه‌ی اجرا دارند که با معماری ۳۲ بیتی توسعه داده شده باشند. این بدین معنی است که حتی با به‌روزرسانی‌های آتی نیز توانایی اجرای برنامه‌های ۶۴ بیتی به ویندوز ۱۰ آرم اضافه نخواهد شد؛ همچین هیچ ضمانتی وجود ندارد که تمام برنامه‌های Win32 به‌صورت قابل‌قبول اجرا شوند. به دلیل ذات شبیه‌سازی اجرای نرم‌افزارهای Win32، ممکن است برنامه‌های کمتر شناخته‌شده و ناشناس، کارایی خوبی روی پردازنده‌های آرم ارائه نکنند. مایکروسافت برای اطمینان از عملکرد درست این ویژگی تنها برنامه‌های برتر و محبوب ویندوز، مانند فتوشاپ، آفیس و... را آزمایش کرده است.

 

رایانه‌های مبتنی بر آرم، علاوه بر اپلیکیشن‌های مایکروسافت استور، توانایی اجرای نرم‌افزارهای Win32 را نیز خواهند داشت.

 

برخی از افراد انتظار داشتند که ویندوز ۱۰ اس تنها بر کسب‌وکار‌ها و مدارس تمرکز داشته باشد؛ اما مایکروسافت با ویندوز ۱۰ آرم قصد دارد این نسخه را در خط‌ مقدم خود قرار دهد. تمام رایانه‌هایی که با پردازنده‌های آرم عرضه می‌شوند، از نسخه‌ی ویندوز ۱۰ اس به‌عنوان سیستم‌عامل پیش‌فرض استفاده خواهند کرد؛ در عوض کاربران برای بهره‌گیری حداکثری از دستگاهشان، تا اکتبر ۲۰۱۸ می‌توانند به‌صورت رایگان به ویندوز ۱۰ پرو به‌روزرسانی کنند.

 

به‌ نظر می‌رسد که مایکروسافت هنوز برای تطبیق‌پذیری پردازنده‌های جدید (پردازنده‌هایی که از سری Core اینتل قدرت کمتری دارند) با ویندوز ۱۰، کارهای زیادی در دست انجام دارد. ردموندی می‌خواهند به هر نحو ممکن این‌کار را انجام دهند؛ زیرا مزایایی که استفاده از پردازنده‌های آرم برای مایکروسافت دارد، سیستم‌عامل ویندوز ۱۰ را بیش‌ از پیش به گوشی‌های هوشمند مشابه می‌کند. البته این موضوع به خودی خود بد نیست. گوشی‌های هوشمند رایانه‌های قدرت‌مند جیبی‌ هستند که مزایای فراوانی با خود به همراه دارند. این دستگاه‌ها توانایی حمل‌پذیری بالایی دارند، به‌محض لمس کردن شروع به کار می‌کنند و به‌طور میانگین تا یک روز شارژدهی به کاربران ارائه می‌دهند.

 

حال مایکروسافت قصد دارد تمام این امکانات مدرن را به رایانه‌ی شما بیاورد. این یعنی فاصله‌‌ی بین روشن و خاموش‌ شدن دستگاه‌ تنها فشردن دکمه‌ی پاور است و حداقل تا ۲۲ ساعت می‌توانید به‌صورت پیوسته از دستگاهتان استفاده کنید (تا ۳۰ روز در حالت استندبای). تمام این امکانات به‌واسطه‌ی حضور پردازنده‌های آرم محقق شده است.

 

در صورت محقق‌ شدن وعده‌های اشاره‌شده، انتظارات ما نیز از دستگاهی قابل‌ حمل با شارژدهی بالا برای همیشه تغییر خواهد کرد؛ تغییری در جهت بهتر شدن. با عمر باتری بیشتر و استارت‌آپ سریع‌تر، انتظارات از رایانه‌های دیگر بیشتر خواهد شد؛ همچنین توانایی اتصال به شبکه‌ی اینترنت از طریق سیم‌کارت به ما این امکان را می‌دهد که فارغ از وجود سیگنال وای‌فای، درست مانند گوشی‌های هوشمندمان، بدون محدودیت به شبکه‌ی اینترنت متصل شویم تا شعار «همیشه متصل» محقق شود.

 

ویندوز 10 آرم,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,لپ تاپ و کامپیوتر

دستگاه‌های توسعه‌یافته با پردازنده‌های آرم به‌ لطف نیاز کمتر به انرژی و کنترل دمای بهتر، علاوه‌ بر ضخامت کمتر، وزن سبک‌تری نیز ارائه خواهند کرد.

 

یکی از سؤالات اصلی کاربران درباره‌ی این نسخه‌ی ویندوز ۱۰، امکان اجرای آن روی گوشی‌های هوشمند ویندوزی است. کاربران بسیاری درباره‌ی ارتباط ویندوز ۱۰ آرم به ویندوز موبایل صحبت می‌کنند؛ اما پاسخ کوتاه به این سؤال که آیا مایکروسافت این نسخه را برای گوشی‌های هوشمند در نظر گرفته، منفی است. ویندوز ۱۰ آرم به‌هیچ عنوان برای دستگاه‌های موبایل بهینه نشده است و با توجه به شکستی که ویندوزفون در عرصه‌ی گوشی‌ هوشمند متحمل شد، ورود دوباره‌ی مایکروسافت به این حوزه بسیار محتاطانه‌تر از گذشته خواهد بود و حداقل باید انتظار داشت که این موضوع در آینده‌ی نزدیک رخ ندهد.

 

تنها نرم‌افزارهای ۳۲ بیتی اجازه‌ی اجرا روی پردازنده‌های آرم خواهند داشت

مایکروسافت هنوز سؤال‌های بسیاری را بی‌پاسخ گذاشته است. نخست، آیا عمر باتری‌ که مایکروسافت ادعا می‌کند، در دنیای واقعی نیز به همین اندازه است؟ برطبق گفته‌ی این شرکت، لپ‌تاپ‌های توسعه‌یافته توسط این پردازنده‌ها، شارژدهی یک‌روزه را فراهم خواهند کرد؛ اما این موضوع را باید در نظر داشت که اکثر سازندگان برای جلب‌ توجه بیشتر به محصولاتشان، کمی ویژگی‌های دستگا‌ه‌شان را اغراق‌شده تعریف می‌کنند؛ این موضوع به‌خصوص در مورد عمر باتری بیشتر صدق می‌کند. محصولاتی مانند سرفیس‌بوک، سرفیس پرو و سرفیس لپ‌تاپ، همگی شارژدهی فوق‌العاده‌ای در دنیای واقعی ارائه می‌کنند؛ اما عمر باتری آن‌ها نسبت به چیزی که مایکروسافت تعریف کرده، مقداری کمتر است.

 

با توجه به این مورد، به‌ نظر می‌رسد که شارژدهی دستگاه‌های مبتنی بر پردازنده‌های آرم، چیزی حدود ۱۵ تا ۱۶ ساعت باشد که عددی فوق‌العاده به شمار می‌رود. درباره‌ی کارایی این دستگاه‌ها نیز تاکنون گزارشات زیادی منتشر شده که صحت و سقم آن‌ها مشکوک است؛ اما بر اساس گزارش وب‌سایت Thurrott، عمکلرد کلی رایانه‌های مبتنی بر آرم مشابه رایانه‌هایی با پردازنده‌های سری Core M3 و y اینتل است. اگرچه چنین عملکردی فوق‌العاده نیست؛ اما از رایانه‌های میان‌رده و دستگاه‌های مبتنی بر سیستم‌عامل کروم بهتر است.

 

مایکروسافت چندین برنامه‌ی بزرگ را برای کار روی پردازنده‌های آرم بهینه کرده است؛ اما هنوز عملکرد برنامه‌های بهینه‌نشده واضح نیست. علاوه بر این موضوع، مبحث اتصال دستگاه‌های جانبی به رایانه نیز وجود دارد. مایکروسافت در طول توسعه‌ی شبیه‌ساز آرم برای ویندوز ۱۰، سعی کرده است که اکثر درایورها مدرن را برای ویندوز ۱۰ آرم مورد پشتیبانی قرار دهد؛ اما وضعیت دستگاه‌های قدیمی‌تر و شیوه‌ی به‌کارگیری آن‌ها مشخص نیست.

 

تا به اینجای کار، ویندوز ۱۰ آرم امیدوارکننده ظاهر شده است؛ اما مانند تمام محصولات شرکت‌های تکنولوژی که در ابتدا امیدوارکننده ظاهر می‌شوند، باید منتظر عرض‌ اندام نهایی این دستگاه‌ها در دنیای واقعی باشیم تا قضاوت درستی درباره‌ی این دستگاه‌ها داشته باشیم.

 

 

  • 10
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش