روز قبل اینتل بصورت رسمی از سری جدید پردازنده های نسل دهمی خود با نام کامت لیک- اچ( Intel Comet Lake- H) پرده برداری کرد. ساعاتی بعد شاهد رونمایی جدیدترین کارت های گرافیک انویدیا بودیم. محصولات جدید اینتل و انویدیا قدرت پردازشی بالایی را به بازار لپ تاپ های گیمینگ تزریق می کنند. لنوو یکی از شرکت هایی است که تصمیم دارد از جدیدترین پردازنده های مرکزی و گرافیکی اینتل و انویدیا در لپ تاپ هایش بهره بگیرد.
لپ تاپ های جدید لنوو از جدیدترین پردازنده های مرکزی نسل دهمی اینتل و همینطور پردازنده های گرافیکی موبایلی سری RTX Super انویدیا برخوردار هستند. لنوو لیجن ۷ آی( Lenovo Legion 7i) و لیجن ۵ آی( Legion 5i) لپ تاپ های جدیدی هستند که قرار است به ترتیب جایگزین Legion Y740 و Legion Y540 شوند. لیجن ۷i لپ تاپی گیمینگ با صفحه نمایش ۱۷ اینچ است و لیجن ۵i مدل ۱۵ اینچ آن به شمار می آید. ناگفته نماند انویدیا روز قبل از فن آوری جدیدی به نام Advanced Optimus نیز پرده برداری کرد. جدیدترین محصولات لنوو جزء اولین لپ تاپ هایی هستند که به فن آوری یاد شده مجهز شده اند.
بهره مندی لنوو لیجن ۷i و لیجن ۵i از فناوری Advanced Optimus به این معنی است که صفحه نمایش این لپ تاپ ها توانایی ارائه ی فن آوری G- SYNC را دارد؛ باوجوداین کاربر میتواند برای افزایش عمر باطری دستگاه، در هر زمان که نیاز داشت، پردازنده ی گرافیکی مجزا( dGPU) را غیرفعال کند. یکی از اشکالاتی که همواره به فن آوری G- SYNC انویدیا وارد می شود این است که برای بهره گیری از آن، پردازنده ی گرافیکی مجزا باید به صورت مستقیم به صفحه نمایش متصل باشد. درصورت برقراری این اتصال، فناوری Optimus انویدیا دیگر نخواهد توانست از پردازنده ی گرافیکی مجتمع( iGPU) برای انجام کارهای سبک بهره بگیرد. استفاده از پردازنده ی گرافیکی مجتمع برای انجام وظایف سبک، در نهایت مصرف انرژی را پائین می آورد و عمر باطری بهتر از سوی لپ تاپ ارائه می شود.
بعضی از تولیدکنندگان با انجام کارهایی مثل ارائه ی مولتی پلکسر( Multiplexer) توانستند تا حدی روی مشکل یاد شده کار کنند، اما استفاده از مولتی پلکسر پیچیدهگی خاصی داشت و قیمت نهایی لپ تاپ را هم بالاتر می برد. افزون بر این موضوع، کاربر برای جابجا شدن بین پردازنده های گرافیکی مجبور بود لپ تاپ را خاموش و روشن کند. تمامی این مشکلات دست بدست هم دادند تا استفاده از مولتی پلکسر روشی مفید ولی دردسرساز باشد. لنوو یکی از اولین شرکتهای جهان به شمار می آید که به لطف بهره گیری از فن آوری جدید Advanced Optimus امکان جابجایی آنی را در بین پردازنده های گرافیکی فراهم می کند. درواقع به لطف Advanced Optimus، دیگر نیازی به خاموش و روشن کردن لپ تاپ ندارید. Advanced Optimus بی تردید باعث می شود فن آوری جی- سینک به تعداد بیشتری از لپ تاپ ها بیاید.
هر دو لپ تاپ جدید لنوو برای پردازش کارهای مختلفی که به آن ها محول می شود، متکی بر پردازنده های نسل دهمی سری کامت لیک- H اینتل هستند. این پردازنده ها که روز گذشته معرفی شده اند، همگی توان طراحی حرارتی( TDP) معادل ۴۵ وات دارند و از حافظه ی Optane اینتل پشتیبانی می کنند. پردازنده های جدید اینتل در مواردی حتی توانایی ارائه ی فرکانس پردازشی بالای پنج گیگاهرتز را هم دارند. این پردازنده ها نخستین پردازنده های موبایلی دنیا به شمار می آیند که میتوانند فرکانسی بیشتر از پنج گیگاهرتز ارائه دهند. اینتل از قوی ترین مدل این خانواده یعنی Core i9- 10980HK بعنوان پرسرعت ترین پردازنده های موبایلی دنیا یاد می کند.
لنوو بطور دقیق مشخص نکرده است که لپ تاپ های جدیدش از کدام مدل پردازنده های اینتل نسل دهمی استفاده می کنند. افزون بر این ها، قدرتمند ترین مدل لپ تاپ ۱۵ اینچ لنوو لیجن ۵i از کارت گرافیک انویدیا RTX 2060 استفاده می کند. از طرفی نسخه ی ۱۷ اینچ یعنی لیجن ۷i در قوی ترین مدل به کارت گرافیک GeForce RTX 2080 Super Max- Q مجهز شده است. از آن جایی که کارت های گرافیک Max- Q انویدیا تنها برای پردازنده های مرکزی اینتل دردسترس هستند، احتمالا هیچگاه شاهد عرضه ی لیجن ۵i و ۷i با پردازنده ی AMD نخواهیم بود. گرچه اکنون جزئیات دقیق لپ تاپ های جدید لنوو بصورت رسمی منتشر نشده است، اما این لپ تاپ ها قیمتی منطقی دارند. لنوو برای لیجن ۵i مجهز به کارت گرافیک RTX 2060 قیمت پایه ی ۹۹۹ دلار را در نظر گرفته است. این شرکت همینطور قصد دارد لیجن ۷i مجهز به RTX 2070 را با قیمت ۱٬۱۹۹ دلار عرضه کند. قیمت قدرتمند ترین مدل لیجن ۷i مشخص نشده است. هر دو لپ تاپ جدید لنوو در تاریخی نامشخص در سال جاری میلادی عرضه خواهند شد.
- 13
- 4