تیمی متشکل از مهندسان و طراحان پیشین برند Essential مشغول کار روی گوشی هوشمندی هستند که قبلا با نام Osom OV1 شناخته می شد، بااین وجود روز گذشته در جریان برگزاری کنفرانسی مطبوعاتی اعضای تیم تولیدکننده تصمیم گرفتند نام و کاربریِ گوشی را تغییر دهند.
به گزارش ورج، شرکت سولانا (Solana) که روی حوزه ی بلاک چین متمرکز است کنفرانسی برگزار کرد تا از اولین گوشی هوشمند خود با نام Saga که درنتیجه ی همکاري با Osom تولید شده پرده برداری کند. گوشی هوشمند Solana Saga برچسب قیمت ۱۰۰۰ دلاری دارد و هم اکنون می توان آنرا پیش خرید کرد. برای پیش خرید محصول باید ۱۰۰ دلار پرداخت کنید.
به گفته ی سولانا، گوشی جدید Saga در فصل اول سال آینده ی میلادی به دست مشتریان می رسد.
گوشی Solana Saga مجهز به نمایشگر ۶٫۶۷ اینچ ۱۲۰ هرتز OLED، حافظه ی ذخیره سازی ۵۱۲ گیگابایتی و ۱۲ گیگابایت رم است. گوشی از پردازنده ی پرچمدار جدید کوالکام یعنی Snapdragon 8 Plus Gen 1 استفاده می کند که مصرف انرژی بهینه ای دارد و امسال با پردازنده ی مورد انتظار A16 اپل رقابت خواهد کرد. Snapdragon 8 Plus Gen 1 یک هسته ی ۳٫۲ گیگاهرتزی Cortex- X2، سه هسته ی ۲٫۸ گیگاهرتزی Cortex- A710 و چهار هسته ی ۲٫۰ گیگاهرتزی Cortex- A510 دارد.
سولانا در پنل پشتی گوشی Saga از دوربین اصلی ۵۰ مگاپیکسلی بهمراه دوربین فوق عریض ۱۲ مگاپیکسلی استفاده کرده است. گوشی هوشمند Saga از لحاظ مشخصات فنی دست کمی از پرچمدارهای امروزی بازار ندارد، اما تمرکز اصلی این دستگاه روی حوزه ی رمزارزها خواهد بود.
آناتولی یاکوونکو، مدیرعامل سولانا، می گوید گوشی Saga به رمزارزها امکان می دهد در دستگاه های قابل حمل نیز قابل دسترس باشند.
گوشی Solana Saga مخصوص کسانی است که توجه ویژه ای به دنیای والت های رمزارز، Web3 و NFT دارند و با قابلیتی منحصربه فرد در دسترس قرار می گیرد: پشتیبانی از اپلیکیشن های غیرمتمرکزِ مبتنی بر بلاک چین سولانا. این شبکه ی بلاک چین در زمینه ی حجم فروش NFT توانسته است تا حدی در قامت رقیبی برای اتریوم ظاهر شود.
مارکت پلیس Magic Eden (متمرکز بر NFT)، Phantom (تولیدکننده ی والت سولانا) و Orca (صرافی رمزارز) همگی توافق کرده اند که از گوشی Saga و پروژه های نرمافزاری جدید سولانا حمایت کنند.
برند Osom در گفتگو با خبرگزاری ورج اعلام کرده OV1 و Saga یک دستگاه هستند و قرار نیست بعنوان گوشی هایی مجزا عرضه شوند. این یعنی Saga قرار است محور اصلی تلاش های برند Osom در صنعت موبایل باشد.
جیسون کیتس، مدیرعامل و بنیان گذار Osom، می گوید این شرکت از همکاري با سولانا برای ساخت گوشی Saga بسیار هیجان زده است: «شرکت هاي جدید سخت افزاری باید از Web3 که آینده مان را تشکیل می دهد حمایت کنند. ساخت اکوسیستمی که به آینده می نگرد بسیار هیجان انگیز است.»
سولانا در کنفرانس روز گذشته فروشگاه اپلیکیشن جدیدی که Solana Mobile Stack نام دارد نیز معرفی کرد. این فروشگاه میزبان اپلیکیشن های غیرمتمرکز خواهد بود و در گوشی Saga گنجانده خواهد شد. سولانا می گوید به لطف این فروشگاه تعداد اپلیکیشن ها، خدمات دیجیتالی و کالاهای دیجیتالی متمرکز بر رمزارز افزایش پیدا خواهد کرد. سولانا قصد دارد Solana Mobile Stack را در دسترس دیگر تولیدکنندگان گوشی های اندرویدی نیز قرار دهد.
آناتولی یاکوونکو می گوید: «۱۳ سال پس از آغازبه کار بیت کوین ، در کنفرانس توسعه دهندگان اپل حتی یک خبر با محوریت رمزارزها اعلام نشد. فکر می کنم این موضوع به ما بستگی دارد.» سولانا می گوید توسعه دهندگان قبل از مشتریان عادی به گوشی Saga دسترسی پیدا می کنند.
برخی کاربران انتظار داشتند شرکتی مثل Solana یا Osom یک دستگاه عادی اندرویدی بسازد که صرفاً روی حریم خصوصی متمرکز باشد (چیزی مثل Essential Phone 2). برند Osom دو ماه پیش در مصاحبه با خبرگزاری اندروید پلیس گفته بود تخمین می زند که OV1 بسیار کمتر از ۱٬۰۰۰ دلار قیمت داشته باشد.
این که Solana و Osom می توانند به وعده ی خود مبنی بر عرضه ی Saga در فصل اول ۲۰۲۳ پای بند بمانند یا نه، سؤالی است که مشخص شدن جوابش نیاز به گذر زمان دارد. تولید دستگاه های متمرکز بر رمزارز اقدام پرخطری است، چون معمولاً از این نوع دستگاه ها به شکل چشم گیر استقبال نمی شود. حتی گوشی سازان باتجربه ای نظیر HTC قبلا در این مسیر قدم برداشته اند و به نتیجه ی مثبتی نرسیده اند.
متأسفانه رندرهای رسمی گوشی Solana Saga منتشر نشده اند، اما این گوشی طراحی مشابه با OV1 دارد. تصاویر بالا و همچنین تصویر اصلی مقاله مربوط به گوشی Osom OV1 است تا با طراحی Saga بهتر آشنا شوید.
- 18
- 3