دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۹:۰۵ - ۲۶ بهمن ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۱۱۲۳۳۷
موبایل و تبلت

انجمن وارد کنندگان تلفن همراه: کاهش تولید علت افزایش قیمت آیفون است

آیفون دوباره گران شد | قیمت آیفون ۱۳ غیر قابل باور شد!

قیمت آیفون 14,آیفون دوباره گران ش
دبیر انجمن واردکنندگان تلفن همراه، تبلت و لوازم جانبی با بیان اینکه افزایش قیمت آیفون بخاطر کاهش تولید است و ربطی به خبر ممنوعیت واردات آیفون ۱۴ از رویه مسافری ندارد، گفت: موبایل‌های بالای ۶۰۰ دلار در برگیرنده کل مدل‌های اپل و ۷ یا ۸ مدل دیگر از برندهاست که هیچ محدودیتی برای واردات این موبایل‌ها وجود ندارد، اما آیفون ۱۴ مجوز واردات نگرفته است.

به گزارش ایسنا، واردات آیفون ۱۴ به کشور با حواشی همراه بوده و در ماه‌های اخیر رجیستر شدن یا نشدن آن در هاله‌ای از ابهام قرار داشت. در جدیدترین اقدام هم سازمان توسعه تجارت طی ابلاغیه‌ای به گمرگ از اول اسفندماه سال جاری، ورود آیفون ۱۴ و مدل‌های بعد از آن به عنوان کالای همراه مسافر یا پستی را ممنوع اعلام کرده است. هنوز مشخص نیست این تصمیم دائمی است یا خیر، اما دبیر انجمن واردکنندگان تلفن همراه، تبلت و لوازم جانبی بخشی از ابهامات این موضوع را برطرف کرده است.

مهدی عبقری در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه ممنوعیت واردات آیفون ۱۴ به شکل مسافری موضوع جدیدی نیست، تصریح کرد: این موضوع قبلا هم در مبادی ورودی اعلام می‌شد. تنها تفاوت این است که ابلاغ‌های قبلی زمان داشت و تمدید می‌شد، اما این بار اعلام شده تا اطلاع ثانوی ممنوعیت ادامه دارد.

وی با بیان اینکه تاکنون کسانی که از رویه مسافری برای واردات موبایل قاچاق به کشور استفاده می‌کردند، اخبار این حوزه را به شکل دیگری مطرح می‌کردند، گفت: گوشی همراه مسافری باید در بدو ورود ثبت شود و با توجه به طرح رجیستری وقتی موبایل ثبت نشده، فقط یک ماه قابل استفاده است.

عبقری در پاسخ به اینکه آیا خبر ممنوعیت واردات آیفون مسافری بر قیمت‌ سایر مدل‌های آیفون تاثیر داشته؟ تصریح کرد: این موضوع تاثیری بر قیمت موبایل نداشته است. اگر اخیراً قیمت سایر مدل‌های برند آیفون افزایش یافته به این دلیل است که با توجه به تولید آیفون ۱۴، تولید مدل‌های قبلی کاهش یافته، بازرگانان سخت‌تر مدل‌های قبلی را پیدا می‌کنند و منجر به افزایش قیمت شده است. تعطیلات عید چین هم بر این وضعیت تاثیر داشته است.

وی درباره تعیین تکلیف موبایل‌های آیفون ۱۴ وارد شده تاکنون نیز اظهار کرد: مسافر واقعی کالای آیفون ۱۴ را سوم تا دهم مهر ماه وارد کرده، چرا که در آن مقطع به مبادی ورودی اعلام نشده بود که نمی‌توانند این کالا را ثبت کنند. اما از دهم مهرماه این موضوع اعلام شده است. در این فاصله زمانی حدود ۸۰۰۰ آیفون ۱۴ به کشور وارد شده که رجیستر هم شده است. مابقی چون ثبت مسافری نمی‌شده، قاچاق بوده است. بارها هم اعلام شده که موبایل‌های وارد شده از طریق رویه مسافری، تجاری نیست و نباید خرید و فروش شود.

دبیر انجمن موبایل در پاسخ به اینکه تکلیف آیفون‌های ۱۴ که اکنون دست مردم است چه می‌شود، تصریح کرد: این افراد کالای قاچاق خریده‌اند و در این رابطه دولت باید تصمیم‌گیری کند.

وی در پاسخ به اینکه آیا ممنوعیت واردات برای سایر گوشی‌های بالای ۶۰۰ دلار هم مطرح هست یا خیر؟ گفت: این موضوع در مورد سایر موبایل‌ها مطرح نیست. حتی S۲۳، جدیدترین مدل سامسونگ، ۱۲ مهر در دنیا رونمایی شد و ۱۹ مهر کف بازار ایران بود.

به طور کلی به گفته دبیر انجمن موبایل، موبایل‌های بالای ۶۰۰ دلار در برگیرنده کل مدل‌های اپل و ۷ یا ۸ مدل از دیگر برندهاست. هیچ محدودیتی برای واردات این موبایل وجود ندارد، اما آیفون ۱۴ به هر دلیلی که ما هم از آن مطلع نیستیم، مجوز واردات نگرفته است. در این شرایط هم دیگر فرقی ندارد رویه مسافری یا تجاری باشد و در هر دو حالت سامانه همتا نمی‌تواند ثبت رجیستری را انجام دهد.

گفتنی است پیش از این ابلاغیه نیز در آخرین اظهارنظرها، سخنگوی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفته بود که که واردات رسمی و تجاری آیفون انجام نخواهد شد و درباره رجیستری آیفون ۱۴ وارد شده از طریق رویه مسافری نیز هنوز تصمیم گرفته نشده است.

قیمت آیفون ۱۳ غیر قابل باور شد! | ورود آیفون ۱۴ همراه مسافر هم ممنوع شد 

به گزارش همشهری آنلاین، انتشار نقل‌قولی از سخنگوی وزارت صمت درباره رجیستر شدن آیفون۱۴ در روزهای اخیر دوباره سر این بحث کهنه را در رسانه‌ها باز کرد اما واقعیت امر این است که هنوز هیچ تغییری در سیاست‌های وارداتی درخصوص این گوشی خاص ایجاد نشده است.

قیمت آیفون 14,آیفون دوباره گران ش

امید قالیباف در واکنش به این موضوع، خبر منتشر شده را قدیمی دانست و اعلام کرد هنوز تصمیمی درباره رجیستر شدن آیفون ۱۴ گرفته نشده و انجمن واردکنندگان نیز اعلام کرد گوشی آیفون۱۴ چه به‌ صورت مسافری و چه تجاری همچنان امکان ثبت در سامانه رجیستری و واردات ندارد.

این در حالی است که محصول جدید شرکت اپل هنوز پا به بازار ایران نگذاشته اما قیمت‌ها را دستخوش تغییر کرده است.

با گذشت ۵‌ماه از رونمایی آیفون۱۴در دنیا، هنوز در ایران کد وارداتی برای این مدل گوشی در وزارت صمت صادر نشده و ثبت آن در سامانه رجیستری انجام نمی‌شود.

گوشی‌هایی هم که با رویه مسافری وارد شده‌اند یا به‌طور موقت فعال شده‌اند و استفاده‌کنندگان ناچارند ماهانه این مجوز موقت را تمدید کنند تا زمانی که تصمیم‌سازان برای رجیستری این گوشی پرحاشیه برگ جدیدی رو کنند.

اما در همین مدت قیمت مدل قدیمی‌تر آیفون در بازار ۲برابر شده است. مشاهده‌های میدانی خبرنگاران همشهری و پیگیری قیمت انواع گوشی‌های آیفون۱۳ حاکی از افزایش ۶۰ تا ۱۰۰درصدی قیمت به‌ویژه قیمت آیفون۱۳ پرومکس است که تا ۱۱۰ میلیون تومان نیز در بازار قیمت می‌خورد؛ رقمی که نسبت به میانگین قیمت شهریورماه ۲ برابر است. قیمت آیفون۱۳پرومکس ابتدای آذر امسال ۵۴ تا ۵۵ میلیون تومان بود.

البته تغییرات چشمگیر نرخ ارز در این بازه زمانی نیز عاملی است که قطعا بر قیمت انواع گوشی‌ها به‌ویژه گوشی‌های پرچمدار تأثیر گذاشته است. دبیر انجمن واردکنندگان موبایل در این‌باره به همشهری گفت: نوسان قیمت انواع گوشی‌های زیر ۶۰۰ دلاری چون ارز واردات آنها در سامانه نیما تامین می‌شود در ماه‌های اخیر بین ۷ تا ۸درصد بوده است اما درباره انواع گوشی‌های بالای ۶۰۰ دلار شرایط متفاوت است.

مهدی‌ عبقری اضافه کرد: تامین ارز واردات گوشی‌های پرچمدار بالای ۶۰۰ دلار از طریق صادرات خود انجام می‌شود و نرخ این نوع ارز تقریبا با ارز آزاد یکی است. در نتیجه تمام گوشی‌های آیفون، ۵ مدل گوشی سامسونگ و یک مدل گوشی‌ شیائومی که گوشی‌های بالای ۶۰۰ دلاری هستند در چندماه اخیر افزایش قیمت بیشتری داشته‌اند.

 واردکننده خاص نداریم

 ابهام در زمینه رجیستری آیفون۱۴ شایعاتی را نیز در زمینه دلایل این امر باعث شده است. برخی فروشندگان موبایل تأخیر در آغاز روند رجیستری این گوشی را واردات حجم بالایی از آیفون۱۳ توسط برخی واردکنندگان خاص می‌دانند.

دبیر انجمن واردکنندگان این ادعا را رد کرد و درباره افزایش قیمت آیفون۱۳ گفت: در کنار تغییرات نرخ ارز در داخل کشور ما با تعطیلات ۲هفته‌ای در چین که سازنده این گوشی‌هاست نیز مواجه بوده‌ایم و این به نوسان قیمت‌ها افزود اما دلیل اصلی گران شدن آیفون۱۳ توقف تولید این گوشی از سوی شرکت سازنده است که قیمت‌ها را نه‌تنها در ایران بلکه در تمام دنیا بالا برده است.

به‌گفته عبقری، تولید شرکت‌های واردکننده در ماه‌های اخیر برای پیدا کردن و خرید آیفون۱۳با توجه به حجم تقاضای داخلی، با مشکل مواجه بوده‌اند و ۲‌ماه است که هیچ شرکتی نتوانسته این گوشی را وارد کند چون شرکت اپل با رونمایی از محصول جدید، تولید محصول قبلی را برای چندماه متوقف می‌کند، اما با از سرگیری تولید و عرضه جهانی، قیمت این گوشی قطعا کاهش خواهد یافت.

دبیر انجمن واردکنندگان موبایل همچنین ارزش واردات موبایل از ابتدای امسال تا پایان دی‌ماه را ۳میلیارد دلار عنوان کرد.

  • 14
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش